Tuesday, April 21, 2015

Dzal Aidi Syamil - 1 Tahun 5 Bulan

Assalamualaikum.


Mengambil masa cukup lama untuk meng'update' blog ni. Sebenarnya dah hampir-hampir untuk delete je blog ni daripada bersawang dan terbiar tanpa kasih sayang, Hee. Tapi sayang sebab banyak gambar yang dulu duluuu tersimpan rapi. Kalau delete semua gambar dalam blog akan hilang. Tak ada kenangan dah. 


Apa nak cerita eh?


Rasa janggal plak, Nak taip apa eh? Nak cerita apa eh?


Cerita pasal anak je la kut. heeeee!


Dzal Aidi Syamil sekarang dah setahun 5 bulan..
Dah pandai berlari, dah pandai sebut car, cat, antikknyaa, mama, papa, edapnyaa, layii layii (lari), nahh! (bila bagi barang) dan banyak lagi. Semua versi pelat la. Paling jelas perkataan yang dia sebut adalah CAR. Nampak kereta jerit CAR.. CAR.. CAR!

Dia tak berapa pandai makan sendiri sebab aku memang tak ajar dia makan sendiri. hee! sebabnya malas nak mengemas kalau bersepah so aku suap je. Bagi biskut ke buah ke memang kejap je dia pegang pastu dia campak ke lantai.

Kalau jalan takmo pegang tangan dah. Naik tangga pun sendiri takmo orang pimpin kan. Kena pantau je la.

Bila kita cakap dia dah paham, dah boleh memahami arahan yang kita sampaikan.

Perangai dia kalau aku perhatikan dia suka menjerit dan cepat mengamuk. Aiyoooo ikut peragai mak dia ke?? hahhahaa.. Aku ni agak garang dan tegas berbanding papa dia yang agak lembut dan lebih berhemah. Nampak tak kontra tu?

Tidak boleh dinafikan aku lebih kerap marah berbanding bapak dia. Mungkin faktor penat dan penat. Kerja kat office, drive puluh kilometer nak smpai rumah, masak, ngemas dan macam-macam. Bila anak buat hal sudah tentu cepat melenting kan? Haaaa ni nanti la kita buat entry lain yer.. InsyaAllah kalau ingat. hihi~

Syamil lebih rapat dengan papa dia berbanding aku. Kira pantang nampak papa. Mama dia agak selesa kat situ kalau nak buat kerja. heehee! Kalau nak tidur pandai plak cari mamaa kann.. ;)

Mari la cuci mata tengok gambar birthday syamil tahun lepas. hahahahha!



 Sumbat puting bagi dia diam. Aku memang tak boleh tengok anak menangis. Geram sebenarnya tengok dia melalak. haha! Lagi dipujuk makin nangis siapa tak geram kan. Jadi puting memang sentiasa ada dengan syamil sebagai penyelamat. ;p






Syamil pelik apa la yang dorang nyanyi ramai-ramai ni. haha!


Punya la happy dapat banyak hadiah. Tapi bukan main pun. Bekas tupperware periuk belanga mak jgak yang dia suka main. hehe!


 Sekian dari Syamil.




4 comments:

Anonymous said...

pelik bunyi 1thn 17bulan..bukan 1thn 7bulan ke..

Wawa_Nadwa said...

thankssssss..
hahahahhaha!

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru? Share catanan2 sekolah atau e-books?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas mendowload dn upload music, foto-foto, video dm files lain dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

PAk JUSTAN DI BATANG said...

Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998