Monday, April 29, 2013

Bila ujian datang melanda..

Assalamualaikum...


Janji demi janji.. Akhirnya kita mungkiri jua.. Maaf untuk janji itu..
Lepas ini tak janji nak update dah sebab keadaan tidak mengizinkan..


Setelah 9 bulan kami mendirikan rumahtangga, akhirnya doa kami dimakbulkan..
Saya disahkan berbadan dua..
Tuhan sahaja yang tahu betapa gembira nya hati ini..
Setiap pasang yang kahwin memangnya inginkan zuriat sendiri..
Setiap bulan keputusan sangat mengecewakan..
Masih berpikiran positif dan redha..
Beri ruang pada kami stabilkan ekomoni yang terubang ambing ketika itu..
Kurma, kismis, folic asid.. Semua cuba. Mengharapkan keputusan positif..
Berdoa dan terus berdoa.



Alhamdullilah berkat doa keluarga dan rakan-rakan, kita mengandung..
Berita gembira itu disusuli dengan ujian demi ujian..
Ya Allah..
Takut..
Takut dan risau..
Biarlah rasa takut risau itu disimpan sendiri.
Ada alasan tersendiri..
Kadang bila duduk seorang rasa sepi sangat. Masa tu la air mata deras laju.
Mengharapkan suami ada disisi ketika itu. Minta dipeluk dan berikan semangat tapi hampa.
Hanya padaNya tempat mengadu.
Mohon padaNya permudahkan segala urusan ku..
Doakan saya dan baby sihat ye!
:')



Setakat ini saya baik-baik sahaja. Alhamdulillah!
Tak ada muntah-muntah. Cuma pening dan cepat penat.
Selera makan makin berkurang. Tak boleh makan nasi..
Kaki lenguh-lenguh..
Mood pun bertukar-tukar.
Kejap nak marah, kejap rasa sensitif, kejap rasa nak manja-manja, kejap rasa nak tampo orang pun ada. heee!!
Rumah tu rasa malasssss sangat nak kemas. Padahal tak boleh tengok rumah bersepah.
Rumah bersepah rasa stresss sangat. Duk 2 orang je rumah macam ada anak 10. boleh?
Tak boleh lama duk lama dalam kereta. Kalau jamm memang rasa nak nangis je.
Boleh masak tak ada masalah, cuma bila masak sendiri rasa tak boleh nak makan.
Kalau orang masakkan rasa macam Ya Allahhhh sedapnyaaa.. haaa gituu.. ;)
Suami memang harussssss bersabar banyak dengan kerenah kuu..
Baru suruh cari air epal asamboi muka dah tak boleh blaa.. masa tu la pulak susah nak cari. ;p



Sekarang kerap check up kesana kemari demi anak dan mak nya sekali..
Berulang la kita ke hospital serdang, klinik kerajaan lagi..
Dugaan dugaan.. Harap semuanya baik saja..
Harap saya kuat hadapi semua ini..
Doakan ye!
:)













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998