Thursday, February 14, 2013

Hoolllaaaa !! i'm backkkkk..

Haaaaiiiiiiiii!!   
(sambil lambai-lambai tangan) 
^_^





Wujud lagi rupanya blog kita ni ehhh. Tertiba terasa rinduuuuuuuuuuuuuu sangat nak tulis blog. Nasib tak tutup terus. Bila nak tutup terus macam "hmmm sayang la pulak.." jadi terbiar sahaja tanpa sebarang cerita baru. Tapi bila tengok nuffnang ada juga yang masuk erkk. Terharu ahkak. hik hik!


Akaun nuffnang pun ada la dalam 2 ringgit gituu sampai la sekarang. Haha! Mana la tahu kann lama tak update tertiba naik jadi dua ratus. (Veranggan je la koo!)



Perkembangan terkini tuan tanah kedaung?

Kita semakin sihat dan semakin kembang. Serius. Berat badan naik mendadak. Betul. Tak tipu.
Nah! tengok. Saja je tunjuk gambar ni cover sikit sebab takut korang terkejut beruk plak kann. Haha! Kadang kan akak ni dik sentap ok, budak opis duk kata akak ni gemok. Hidung kembang kempis tahan marah. Baru akak paham bagaimana perasaan orang berbadan besar ni bila orang tegur kan. Takpe takpe janji kita sihat kan kan kan (ayat nak sedapkan hati) heeeee!!

Tiada lagi istilah kebaya dalam hidup kuuuu. Baru tahu yang duluuuuuuuuuuu kita ni kurus keding. Sekarang kebaya tu semua sampai tak boleh butang. Demmm! Stress akakk. haha! Kalau boleh pakai pun kain semua tetas koyak. Main kasar tau! Rasa nak ambil gunting koyak-koyak kan terus. haaa gituu! ;p

Satu stress baju tak muat, satu lagi sebab tak ada baju nak pergi kerja. Walaupun almari tu penuh dengan baju tapi biasa la perempuan kan, mana nak pakai baju ulang-ulang dua minggu sekali kennn.. Tipuu la kalau korang cakap korang tak kisah. Jentik hidung baru tau.. ;)

Sekarang dalam usaha nak menurunkan berat badan. Gigih akak beli losyen segala bagai dengan harapan lemak ni hilang. Nan hadooo. Kita syak lemak kat badan ni lemak tepu kut. keh keh keh! Jogging pun baru berapa minit dah mengah tak cukup napas. Suami dah bagi amaran. Kalau taknak jogging nanti dia jual kasut jogging kita dalam mudah.my. haha suami siapa letteww.. main ugut-ugut pulak. ;p






Ok ini baru permulaan. Nanti kita update lagi ye. Janjiii! (^_^)v


7 comments:

kathy jem said...

Wawa lama tak update blor..rinduuu..biaserla dah kawen kennn badan mmng cepat naik, nk turun punyerla payah..sama macam kite.. ;) tapi tngk kat gmbr mcm tak naik pon...biaser jer..hehe

SeMaLu SK said...

yeay! welkam back! hehehe

Muzafar Shah Haji Zainal said...

Saiz S dah bertukat ke L nampaknye... :)

Wawa_Nadwa said...

kathy jem :

haaa kann!
aduh!
susah rupanya nk slim balik
redhoo jee laa.
hik hik!

Wawa_Nadwa said...

SeMaLu SK :

tenkiuu darling!
meh peluk kuat2!
hee!

Wawa_Nadwa said...

Muzafar Shah Haji Zainal :

haaa tu la pasal.
rasa mcm tak boleh terima kenyataan.
hahahha!

Chekgu Azrine said...

Akk tgok kt gmbr xnmpk sgt sis..comel je!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998