Friday, February 22, 2013

Day 2 : Cable-Car & Crytals Yacht Cruise

Untuk hari kedua kitaorang putuskan untuk naik cable-car sahaja. Memandangkan cuaca tidak menentu, angin kuat rasanya baik kitaorang plan pergi sana lebih awal. Kalau tak dapat naik hari tu boleh cuba datang hari seterusnya. Sebenarnya pakcik makcik datuk nenek kita ada juga disana, ada beberapa family juga. Dorang pergi awal sikit berbanding kitaorang. Dah dua hari dorang pergi, dua-dua hari tu tak dapat naik sebab angin kuat. Rasanya tak lengkap laaa kalau tak dapat naik cable-car bila dah sampai langkawi ni kan. 


  

 Semangat mama cerita. hik hik!
Alhamdulillah, ketika disana perjalanan kami dipermudahkan. Tuan rumah yang baik hati sudah beli siap-siap tiket jadi sampai sana terus collect je. Tak ada la kena beratur panjang.. :)



Tunggu nak naik cable-car agak lama juga tapi masih sabar menunggu giliran. Ada yang datang, balik dengan perasaan yang hampa bila tiket dah tak boleh beli. Perkhidmatan banyak kali dihentikan sebab angin kuat. Risau juga kalau kitaorang tak dapat naik.. ;p



Sempat tengok 6D yang kat belakang tu. Mak aihhh! terkeluar anak tekak dok jerit. Ke kita sorang je yang jerit sebenarnya.. hik hik!



Masa post gambar ni kat fb ramai yang tanya "dah berisi ke? dah berapa bulan" kita senyum je dan ameen kan je lah. Dah taktau nak jawab apa. heeee!!


Dapat rasa yer angin kat luar tu kemain kuat. Cable-car ni terhuyung hayang sikit. Debor akak tertiba.. hee!

Ni belum sampai puncak lagi baru stesen pertama. Menyesal turun bukan ada apa pun, nak naik cable-car kena beratur balik.  Aiyakk!

Hilang rasa takut bila cik abe peluk kuat-kuat. Ehh! hahahha..

Kat atas ni nak buat apa je pun, bergambar je lah. Angin kemain kuat rasa macam kita nak terbang pulak. Siapa yang gatai pakai dress tu berterbangan la baju anda.. Mama punya baju pun hampir terselak. kekekke!

Tengok budak dua orang itu berebut kopok. Nampak macam lapar sangat! hahaha..

 Adik dengan gaya posing terbaru, tunjuk lubang hidung. Tak paham akak haihh!

 


Kat puncak pun tak lama sangat. Lepas tu bergegas turun sebab takut laaa angin kuat sangat. Dah pikir bukan-bukan dah. Biasa la otak kita ni kan.. heee!


Dulu kita la paling kecik rasanya. Sekarang kita la paling giant disini. ahak hak!

My Family!
 


Singgah sebentar di Crytals Yacht Cruise. Berhenti pun takat nak posing je. Lepas tu berlari masuk kereta, cuaca sangat panas wohh. Basah ketiak!

 Posing sama seperti diatas. hik hik!

 

Last picture!


ohh balik je terus carik makan. Nampak je kedai makan main terjah je. Sedap tak sedap belakang kira janji dapat makan. :)



6 comments:

Munnafendy said...

hi wawa! lama tak datang cni :)

tak pernah sempat lg nak naik cable car ni. tiap kali pg je tutup angin kuat. rasa nk naik sgt..

cha said...

endunya kat Langkawi. bila la nak pergi lagi huhu

mEiZ SHA said...

nanti nak g langkawi bw bb laaa...:)

makin comel awak...:)

Aien said...

Nice Blog.Teringin jgk nk ke sana nanti..Dh follow your blog.harap sudi follow blog sy balik...tq

www.kucingsenyap.blogspot.com

Cyrus Amiera said...

hye wawa!!!!
lamanya xkomen belog die. hehehe.
meh mak buyong aminkan dia.

amin amin amin ;))

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998