Wednesday, February 20, 2013

Day 1 : Hello Pulau Langkawi !

Walaupon percutian langkawi ni tahun lepas punya cerita tapi kita nak kongsikan la juga pengalaman dan suasana berada disana. Lokasi percutian kali ini dipilih memandangkan kami sekeluarga belum pernah jejak kaki di Pulau Langkawi jadi kami sepakat memilih bercuti disana. 


Maklumlah hujung tahun lepas masing-masing dapat bonus kann jadi berkongsi la kita semua bonus yang ada itu dengan bercuti bersama-sama. Rasa seronok sangat sebab percutian kali ini semua ahli keluarga kita ada. Lengkap semuanya! Termasuk la menantu kesayangan mama abah ni. ecehh! hahaha. Kalau tidak, ada je salah seorang tak join. Adik lelaki bujang kita sepatutnya tak pergi pun tapi last minute nak pergi pulokk. Kelam kabut mama cari tiket. Heeee!!



1st time naik monorel ke klia. Kita dan Incik Lalan naik flight, mama abah dan adik-adik semua naik tren. Malam tu kitaorang hantar dorang kat KL Central dan keesokan harinya dorang pulak amek kitaorang kat airport. ;)


 Jangan pulak ada yang tanya akak pregnant berapa bulan ye. Akak tampo korang laju-laju karang! heee.. doakan saja k.. :)


Yeyy! dapat seat tepi tingkap boleh tengok awan. Tapi teruja tu sekejap je la pehtu gayatt. Terus cuba tidur walaupon tak boleh. Tup tup "ehhh,, dapat sampaii"


Adik lelaki bujang jemput kitaorang di airport. Mama abah dan yang lain layan laksa di tepi pantai yang indahhhh. Sebelum tu kitaorang dah google siap-siap mana tempat makan yang harus terjah. Dan rekemen makan laksa kat sini. Sampai-sampai mama dah siap order laksa dan cendol. Sodapppp!


Lepas makan-makan terus check in di pekan kuah. Kami memilih homestay sebab tekak masing-masing ni jenis makan kat rumah. Jadi harus ada dapur. Ada paham. hehehe! Nak taknak memang kena masak la. Tapi bukan nya masak hari-hari pun ada juga makan luar. Dan permintaan dari suami terchentoo nak yang ada swimming pool ok.. Jenuh mama nak cari homestay yang ada kolam. Gigih cari sampai dapat demi menantu tersayang. wekk muntohh baca.. heee!!


Hari pertama tak jalan mana pun sebab banyak hari lagi kan. Sooo relakss kat homestay sambil makan ketam bercili tuan rumah kasi. Harus la mama yang masak. Baikk yer tuan rumah siap bagi ketam kat mama sempena anniversary katanya. Kenal pun hanya melalui facebook je pun..  ;)


Petang pula masing-masing rendam dalam kolam sampai tak ingat nak naik. Gambar tak ada la sebab semua seksi u.. heee! Dan malam jalan cuci mata di pantai chenang. Meriah uollsss! Maklum la malam krismas jadi mat salleh bogel kemain ramai. *tipu* haha! Kenyang la koo tengok kopek mat salleh kann.. ;p





Tu minah yang depan tu beria shopping baju macam kat kl takde jual baju je. hek hek! Siap pakai sweater lagi konon demam. Tapi tak ada rupa demam pun.. ;p


Malam tu mood akak agak slow sikit. 




Ni dah senyum lebar sebab dah dapat makan. Kat pantai chenang jangan risau pasal makan ye kawan-kawan. berderet kedai makan sesajorr. Tak kebulur punya, kompem. Itu sahaja cerita untuk hari pertama. Sok sok kita sambung lagi..


Sekian dari kami pasangan bulat tapi comey! hik hik..





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998