:)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, July 12, 2012

Turquoise pilihan saya, Silver pilihan dia...

Kenapa kita pilih warna turqoise??


Sebab akhir tahun lepas warna turqoise tak ramai yang pilih untuk jadikan warna tema majlis perkahwinan. Tup tup tahun ni ramai pulakkk yang pilih turqoise ni haaa. Kita dah putuskan nak pilih warna tersebut dari tahun lepas lagi walaupon mendapat tentangan famili. Tentangan tak tahan tuu hahahhaha! Maksudnya family tak berapa setuju dengan warna tu, sebenarnya mama je yang tak setuju. Hehehe! katanya susah laaa.. tak sesuaii laa.. bla bla blaaa.. Frust dah masa tu. Ok redha jika warna lain menjadi pilihan. Yelaaa kena la semua setuju baru la senang hati kan. 


Masa pergi butik nak bincang warna dan design kita tertengok warna 'Pink Belacan'. haaa taktau warna pink belacan camne pi google sekarang. Heeee!! Cantik gak warna tu. Jarang orang buat warna tu, kalau boleh kita nak kelainan sikit. Niii tak samaaa je tak best la kan.. Satu lagi kita tengok baju-baju dekat butik tak ada baju pengantin warna turqoise yang baru. Fesyen lama ada laa.. Apa kes nak pakai baju lama kan.. Keh keh kehh!!




Mama suruh cuba baju warna turqoise dulu, kena tengok sesuai ke tak dengan warna kulit kita. Jangan main pilih je takut tak sesuai. Bila dah cuba tu mengeletissss nak gak warna turqoise tu.. Mama terpaksa redha je la yang nak kahwin nya kitaaaa kan.. huhuhu! :)



Design pulak kita amek dari majalah pengantin. Rasa teruja lebih sebab baju baru dan design kita boleh pilih ikut suka la kann. Dannn kita telah pilih design dibawah ini. Konon nak pakai ala-ala cinderella gitu.. :)


Warna ini yang kita idam-idamkan. 
Selepas berbincang warna tema belah kita adalah Turqoise & Pink Belacan.
Kenapa 2 warna?? sebab bayangkan kalau uollsss pilih satu warna sahaja dan baju pengantin dengan baju family sama. Amek gambo atas pelamin dah tak nampak mana satu pengantin nanti. Haaa nak gitu?? Taknak kann.. Harus warna pengantin lain dari yang lain, baru terserlah. Ni sekadar pendapat kita je laaa.. ;p



Masa ini dress ni baru di alter kasi nampak fit sikit. Haa ni satu lagi pastikan baju anda siap awal-awal. Sebulan awal pun takpe.. Pastikan berat badan anda maintain. Sebab apa kita kata gitu..? Pecaya atau tidak berat kita boleh turun secara mendadak. Mungkin  sebab tak cukup rehat, tak cukup tidur dan tak cukup makan. hehehhe! ;p


Happy! Baju yang kita impikan menjadi kenyataan.. :)


Baju lelaki pun buat yang baru. Berebut-rebut ok pilih design baju lelaki. Hahahha! Sampai malas nak bertekakk suka hati la nak yang mana. Janji design baju kita cantik. Heeeeeee!!


Ok la tu segak laki aii ni kan. Takde la nampak gemss sgt. Hehehhe!



Warna belah lelaki pulak suami kita pilih Silver n Purple. Sebenarnya dia nak grey tapi sebut silver. Untuk pengetahuan warna itu adalah berbeza ye. Silver cerah sikit dan grey tuu gelap sikit. Haaa akibat salah sebut dapat warna seperti dibawah ini. 



Design baju kita ni adalah pilihan mama. Nak yang melerett dan ala-ala kebaya ni. Sooo kita ikut ajeeee. Cantik jugaaa. Shukeee sangat sebab banyak manikk!! Haaa baju ni tak ada masalah. Takyah nak alter dah. Ngam ngam soiii ikut badan. Tapi kita laa yang tak berapa selesa sebab ketat sangat la pulekkk. Dah ler nak bertandang sana nuu.. Segann kat mak pak n family belah suami kannnn.. :)


Pilih crown.
Kita ni suka yang simple, belah lelaki nampak agak sarat sikit. Glam sikit dari baju belah kita.. :)
Haaa satu lagi kalau pilih design kain melerett tu hati-hati la ekk.. 

Si suami kita tu banyak kali terpijakk ok, nasib tak tersungkur. Hanginnn je akuu. Hahhaha! Lecehh sikit kain panjang-panjang nii, boleh sapu jalann.. ;p



Sepatutnya kita nak design ni untuk belah kita. Tapi tu laa mengalah je la. kekekke!


Baju lelaki lagi tak ada masalah. Baju je contoh baju melayu dan siap!
"Awakkk nampak tampann la sayangg!!" Puji la sikit laki sendiri kann.. ;p


Untuk pengetahuan, kita amek butik yang sama untuk kedua-dua majlis. Senang! Malas nak pikir banyak kann.. Dan butik pilihan kami adalah Butik Pengantin RS. Uolls boleh tengok fesbuk dorang k.. Lagipun dorang tak update laa. Pergi terjah butik, banyak baju-baju baruuuu.. Cantik-cantik semuanyaaa! :)



Diakhiri dengan gambar syok sendiri daripada tuan rumah. Haha!
kbai~


;p



10 comments:

mEiZ SHA said...

SANTEKKKKKKKKKKKK COMELLLLLLLLLLL SUMER CUKUP..:)

cha said...

tahun ni ramai giler kot kawen kaler turqoise huhu tp cantik baju u yang serius :D

✿dazZdaEng✿ said...

canteknye !!!!
cantek sangat :))

Riena Haiqal said...

sangat2 cantik.. (^_^)
bak pinang dibelah dua..

ChiLaBaey's Spot said...

Baju Turqoise tu memang cantiik sangat... Pandai pilih... Maaflah sebab tak dapat datang hari tu... Sedih hati ini... Ewah... :(

atty's said...

dua2 kaler pun cantik..pengantin sama cantik sama padan..

Ohbudu said...

cantik!

Soffia Saleh said...

blog sy juge perihal pertunangan dan perkahwinan..
jemput singgah ya.. :)

http://gulagulapengantin.blogspot.com/

Cinta hazanis said...

cantik. ni yang xsabar nk kawin ni. hehe

ekin atim said...

Cantek sangat,kita pun nk warna nie tapi kita chubby.sesuai ker?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998