Tuesday, July 31, 2012

Pulau Gemia - Part 1

Kita cerita pasal honeymoon pulak la. Tunguu punya tunggu gambar kahwin tak dapat lagi soo kita cerita dan tempek dulu gambar honeymmon okay.. :)


Biasa la cerita berkurun baru nak cerita. Dah nak basi dah pun ceritanya tapi ada mak kesah! hihihi.. Selepas je majlis bertandang dirumah lelaki hari ahad tu kita bertolak ke terengganu hari selasa. Hari isnin sibuk mengangkut barang, hari selasa terus gerak menuju ke destinasi rahsia.. ececceh!


Untuk pengetahuan semua, kita memang tak tau dimana lokasi haneymoon sebenarnya. Semua adalah diurus sendiri oleh suami terchinta. Hehe! Hok alohh! En Lalan nak buat surprise pulak kann.. Ok ok taknak rosak kan surprise dia tu soo kita malas nak paksa-paksa bagitau kat mana nak honeymoon nya kann. yang kita tahu hanya dalam negara sahaja. Ikutt saja laaa.. Dah cakap dengan dia tak kisah dimana, janji jangan honeymoon kat PD boleh?? hahhaha.. takat PD baik takyah.. heeeeeee!!


Bila orang tanya "honeymoon kat mana??" ohh adalahh rahsiaaaa.. Rahsia sangat padahal kita memang taktau. kekeeke!


Sampaiiii la di Jeti Pulau Kapas masih tak tau. Ditanya nya kita "haaa dah tau kita nak gi mana??" Dah tentu-tentu aii akan jawab Pulau kapas la kann. Lagi mau tanya soalan bijak. hehhehehe! Tettt Salah jawapan anda. Salahhhh??! Alang-alang dah nak sampai biar la surprise terus kan...


Naik la bot untuk ke Pulau yang rahsiaaaa sangat tuuu.. jeng jeng jenggggg!!


Nah tengok gambar dahulu.. ;p


Muka masing-masing tak mandi. Haaa ni first time kut kita tempek gambo muka tak mandi dalam blog. erk!  Tak kisah la dah kahwin, takdak sapa yang herann haihh... hihihi! Masa ni ada la dua tiga pasangan yang baru berkahwin juga kut. Inai kat tangan kaki merah menyala lagi..  ;p



Terus terang kita cakap yang kita sangat la takut naik boat. Senang cerita takut lauttttt, takut tenggelam. Heeeeeee!! Rasanya tak lama sangat naik bot menuju ke pulau rahsia tuuu dalam 20 minit sahaja. Phewww nasib la 20 minit aja kalau 1 jam mauu kekejangan dalam bot tu.. 



Akhirnyaaaaa.. Sini la pulau rahsiaaa itu. Seriusss, kita tak penah dengar lagi nama pulau ni, Pulau Gemia. Korang penah dengar takk?? Pulau yang femes kat terengganu ni pun Pulau Redang, Pulau Perhentian, Pulau Kapas, Pulau Lang Tengah dan banyak lagi la pulauu. Pulau Gemia, ni first time dengar niii...


"haii abg, pulau ni perli kita ke?? gem gemm gemmm.. pandai abg pilih pulau.." hahahhaha!



Welcome drink, fruit punch!
Tangan tu siap bawak air milo n nescafe balance breakfast kat jeti. Hahaha! Kalau buang terus pun bagus. Ini Incik Lalan la suruh bawa. Masuk bilik buang jugak. Ciss! ;p



Nak ke bilik tu menapak kemain jauh. Tauuu la orang nak honeymoon bagi bilik kemain jauh ke hujung. Ok ok paham nak bagi privasi la tuuu.. kheeee!

Incik Lalan bagitau kalau amek pakej honeymoon ada munge-munge atas katil tu. Eehhh awatt takdeee?? Nak jugak nak jugakk.. Katanya dorang lupe kutt.. ishh mana bolehh.. huhuhuuu!



Bergambar di balkonii. Pemandangan lauttt sesajorr.. Memang dengar ombak je laa.. Bestt!



Uwaaaaa! Tak suka tak suka tak suka!! Bukan tak suka tempat nii tapi tak suka kening nipis camni. Bukan salah my MUA kita yer. Kita yang gatal pi kedai suruh orang nipiskan.. Nampak seperti macik macik. "Cepatlah tumbuh, cepatlah tumbuhh wahai keningg.." hiks!



Ohh! Inilah suami kitaaa.. Rasanya kita akan gelarkan dalam blog ini, Incik Lalan. Ok?? :)



Bila dah pakai bb ni kan banyak kali kena sound dengan Incik Lalan sbb terlalu tekunn sampai dia kat depan/sebelah pun kita lupa nak layan. Terasa dipinggirkan seketika, adakalanya dia cakap sorang-sorang.. Hahhaha! Ampunn darlingg.. ;p



Aloh aloh alohhhh! Comel gilerr kann?
Udang ituuu laa.. Nak cakap Incik Lalan kang ada yg munt0ohh! Hheeee!



Kita kan sedang berbulan madu jadi kita tunggu orang hidangkan makanan sahaja. Memang masa ni perut dah krok krekk krokk krekk! bunyi perut lapoo.. heee..



Ngantok sangat ke cik kak?? 
Yela kan semalaman tidur dalam bus memang tak selesa.. huhu!



"Awak makan sayur je tau.. Udang saya punya.." hahhaha! 
Baik sangatt suami kita ni kann. Ggrrrr!!
Sayur sangat la pahit.. Yang lain sodappp.


Diakhiri dengan gambo lauk yang mabelesss!
Terliur la korang tengok udang yang mengoda iteww..
 hehehhe!



Tunggu next entry hokehhh!
babaiii!


;p


5 comments:

Riena Haiqal said...

wah bestnya g honeymoon... (^_^)
makanan pun mak ai sedapnyaaa..

Chekgu Azrine said...

takpe..kat mana pun asalkan honeymoon kan sis..at least dpt merasa berdua2 nga husband selepas penat mengurus majlis..

SURIA AMANDA said...

x kisah la mana2 mcm best je pulau tuh...cpt update..nak tau details ni..

cha said...

I pun tak pnh dgr pulau gemia ni u. First time dgr hee. Klau best bole menyusul :p

Hidayah Bach said...

pulau gem..?

terus dayah follow ok..?

tak sabar nak tgu next entry , nak buat bahan rujukan..

jarang ada org cerita pasal pulau gemia nih..

hehe..

anyway , salam perkenalan...

;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998