Thursday, June 28, 2012

Teruja berinaii !

Tahun ni adalah tahun paling sedikit kita update blog. Malas sudah mahu memberi alasan kenapa tak update kerna alasan nya sama seperti sebelum ini. Kalau nak alasan itu baca sahaja entri lepas.. :)



Tidak seperti pengantin yang lain kita tak ada buat malam berinai ataupun berinai besar. Nan hadooo! Inai pun Tok kita dari kampung dah siap-siap gilingkan. Bawa KL turun kita pakai je. Yang tak tahan orang kampung dah rasmi dulu inai tu dan semua sudah pakai siap-siap kat kampung. Jadii bila turun KL dah tak meriah la nak berinaii kann. Kalau pakai ramai-ramai lagi best kuttt.. huhuhu!


Malam sebelum nikah kita ni tunggu my dayang-dayang (my lovely sis : Nyanyah, Intan & Fifi) pakaikan.   Sampai terkangkang-kangkang lenguh-lenguh vont sorang buat kaki kiri, sorang buat kaki kanan dengan tangan nya lagi.. haaa gituu.. Sangat teruja ok yela ni 1st time pakai kesemua jari. Baru terasa jadi pengantin.. Lepas tu bila dah pakai inai ni nak garu apa tu tak boleh dah. Suruh je nak garu mana, ada orang tolong garukan. Tertiba gatal pulak kann.. hahahaha! ;p


Berjam-jam tunggu sekali basuh.............. "erk elehhh bertompok-tompokk!!!" camno ni wehh sok den nak menikohh nii. hik hik! Dah ler bertompok, tak pekat plak warna inai tu. Sooo lepas subuh tu terus call Mak (nenek belah abah) suh petikan daun inai depan rumah. Nak pakai balik buat kali kedua...


Dannn ini la hasilnya........... i like!! Pakai tak lama pun warna dah terang gini. Kita risau gak kalau-kalau jari tu jadi hitam sebab ada nampak juga kalau orang pakai inai jadi hitam kan.. Ada kan? tu inai apa ekk pakai jadi hitamm gitu?? Ohh tak mahu la sayaaaa.. heeee!!




Sebenarnya teringin juga ukir-ukir atas tangan tuuuuu. Nampak cantik bila artis buatkan. Yolaaaa tangan depa semua putih melepakk, buat apa atas tangan tu pun cantik sokmo.. hehe! Sooooo bila tengok lisa surihani tak buat kita tak buat juga lahh. Ikut Lisa yang tak tahan tuuu.. hahahha! Cantik je kann.. ;p


Tapi bila pikir-pikirkan balik macam bersepah plak atas tangan tuuu kann. Macam semak pun adaaa.. Kita kan suka simple jadi kita hanya pakai inai dijari dan kaki sahaja. Itu sudah memadai.  :)




Tak suka tengok gambar kita masa kening tu nipis. Mak aihhhh! bughokkk.. Gambar honeymoon sume nampak pelikkkkk.. haha! Cehh! Nasib dah tumbuh balikk. Kalau tak nampak ke'tua'an itu terserlah.. ;p



3 comments:

Riena Haiqal said...

cantik jer inai kat jari tu walaupun simple kan.. :)
cantik apa kening awak. tak nampak tua pun.. masa saya kawen langsung saya tak suruh mak andam tu cukur atau buang kening saya.. biar asli.. :)

Chekgu Azrine said...

sis pun putih..kalau pakai pun lawa je..hehehe

Ɖαʏαн Ɩɛ∂αʏαн said...

inai kite pon x pekat.. yg laen sume oke..huuu~ mencik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998