Tuesday, June 12, 2012

Make up nikah, sanding & bertandang by Amy Ameera !

Mari kita nak kenalkan kita punya MUA.


Amy Ameera (MUA) yang bertanggungjawab mencantikkan dan menyerikan kita pada hari bersejarah kita baru-baru ini. Sebelum ini memang dah kerja dengan Amy untuk majlis bertunang. Memang dah jatuh hati dengan hasil tangan Amy. Tanpa berfikir panjang kita terus book Amy untuk tiga-tiga hari tersebut. Kita berani gerenti yang anda tak akan menyesal memilih Amy Ameera. ;)


Sesetengah MUA ni kadang tak teliti di bahagian mata. Bulu mata palsu tu pun tak gam dengan elok, eye shadow plak comot dan ada juga bedak bertompok. Kita bukan la memilih sangat tapi bila kita keluarkan sesuatu bayaran mesti nak hasil yang terbaik kan. Kalau nak tahu hasil kerja MUA sila lihat sebelum dengan selepas mekap, anda sendiri boleh nilai sendiri lahh kan.. :)



Eh! termem'bebel' plak. Macam macik la koooo.. hiks! im sorryyyyy..



Nikah, warna untuk baju adalah warna 'champagne'. Kita minta mekap yang sweet sahaja sebab muka kita ni garang. Tapi tu la masih nampak sikitt garangnya itu. What to dooo mata koo memang dah gitu kan.. Hehehhee!



Sanding, warna pilihan kita adalah turquoise. Memang warna itu yang diidamkan selama ini. Tahun ni ramai pulak pilih warna turquoise kannn. Mekap plak tak memilih. Lantak pi la Amy nak buat apa pun janji cantik.. hihi!




Bertandang, silver menjadi pilihan si suami. Dia yang pilih warna ni lah, kita ikut sahaja sebab belah dia kan jadi biar dia yang putuskan. Terus terang kita katanya bahawa mekap bertandang palinggggg kita sukaaaaa. Nampak suweeettt sangat tauu. Hahahha!


Rahsianya kening tu Amy rendahkan, padahal kening kita tinggi okay. Serahkan sahaja kepada yang pakar, kening tu nampak original kan. Tu nampak yang lain sikit tuuuu.. Good job Amy!!


Kita nak ucapkan jutaan terima kasih kepada Amy Ameera kerana memberikan sentuhan yang terbaik. Katanya selalu mekap pengantin lama, bila mekap kita "ehh ehhh dah siap" sekejap dah selesai. Cepat dan pantas. Hebakk muu!

Kita doakan semoga Amy terus maju dan berjaya dalam bidang yang diceburi (skema gila ayat koo wawa) hahahha! 



Yang pasti contact lense koooo memang satuu warna je ye!
Jimat.. kekekke!
:)


Kredit pic : Amy Ameera


11 comments:

kathy jem said...

serius makeup sngt cantik..lagi2 tang mata..sukee :)

Anonymous said...

kite mmg adore gile ngn akak drpd dulu lagi. akak cantek :)


katymucaca@yahoo.com

AmY-AdLi said...

same la paling suke makeup time bertandang.. hahha.. dh makeup 2x br dpt study muke wawa sesuai yg mane.. haha..

Riena Haiqal said...

sangat2 cantik la.. make up dia pun super duper lawa dan menarik.. tambah berseri2 gitu..

Chekgu Azrine said...

orang dah cantik..make up guane pung lawa muuuu..hehehe

Wawa_Nadwa said...

kathy jem :

tu la.
tang mata tu mmg minat sgt
;)

Wawa_Nadwa said...

katymucaca@yahoo.com :

thank you darling!'
;)

Wawa_Nadwa said...

AmY-AdLi :

haaaa tau takpe!
hahahha..
thanks aalot yeahh!
:)

Wawa_Nadwa said...

Riena Haiqal:

kann!
tak rugi amek amy.
;)

Wawa_Nadwa said...

Chekgu Azrine :

klu tak mekap seram tgk muka ni sis..
ni sbb mekap je hahah!

atty's said...

lawanya wawa..
selamat pengantin baru wa..semoga bahagia hingga akhir hayat..semoga cinta kalian kekal abadi hingga ke syurga.amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998