Friday, March 30, 2012

Restoran Pak Ya - Chinese Muslim Food

Ada orang kata, wawa ni asyik makannnnn je. Yela kat belog ni entry makan sokmooo kan. Hehehhe! Ellowww.. kadang tu kita makan luar sebulan sekali tau. Entry makan tu semua lama punya biasa la malas nak update, bila mood rajin datang haaa kooo seminggu tu je entry makan sesajoorr la. Hik hik!


Ok kali ni orang nak belanja makan memang tak boleh tolak. Tak baik tau tolak rezekii.. Heee!!


Sebenarnya kita taktau pon dorang ni nak makan kat mana cuma kata area ampang sahaja. Rupanya makan di restoran chinese muslim. Betul-betul berhadapan dengan Balai Polis Ampang. Walaupon kita ni balik kerja hari-hari lalu situ tak penah pun tau pasal restoran tu. ;p



Kita makan bersama mereka berdua.. :)


Yang paling penting nak tunjuk menu dia. Kitaorang hanya order Ketam sweet sour, sup tulang dan juga udang butter. Si Nizam tu order ketam 5 ekor. 5 ekorrrrrrrrrrrr yeeee!! Sekali ketam sampai terkejut beruk aiii tau "makk aihhhhhhhhhhh besar nyerr ketammm koooo" hahahhaha!


"Boleh habis ke ni wehhhh??" rasa macam tak boleh habis je ni. Kita ni pula lupa orang nak belanja makan, dah lantak nasi kat rumah duluu. Huhuhu! 


Terus terang kita katanya sebenarnya kita tak berapa suka sangat makan ketam sebabnya malas kopek. Boleh?? hehehe.. kalau mama masak kat rumah jarang la amek, kadang amek kuah sahaja. Rasa tak berbaloii kopek penat-penat sekali isi nya sikit,. kekekkekek! Tapi ketam yang ini isi dia perghhhhhhhhhhhh puas kooo makan. Kuah sweet sour ni pun sedapppppp sangattttt! Kita makan sekor je cukup, yang lain Baie dan Nizam yang habiskan. Semua lauk adalah terbaik! ;)


Tokei kedai ni ada offer apa ntah. Masing-masing tak paham sebenarnya, main angguk je. Rupanya dia offer pau ni haaaa. Untuk makan dengan kuah ketam. Sangat sedapppp dan lembuttt! Nyum nyummm..


Air Epal Asam Boii yang terbaikkk!
Kita order dua gelas kottt. Laju je sedut air tau tau dah habis. Lepas tu order lagi satu gelas. Hehehhe


 Akhirnya, Baie tak larat nak habis kan sampai tersandorr koo. Dorang boleh rehat kejap pastu sambung makan balik. Masa ni kita dah berhenti makan dulu. Tunggu depa habiskan makan sahaja. hiks! :)


Dari cerah sampai la dah gelap baru kami habis makan. Punya la lamaaa.. Orang sebelah dah bertukar ganti, kami masih disitu. Hahhaha! Siyes memang penuhhh orang. Keesokan harinya terus keluar JJCM. Femes gak Restoran PakYa ni ekk..



Masa nak bayar tu kan terkejuttt beruk lagi sekali bila bil nya mencecah RM200 lebih. Nasib baik tak sakit jantung dibuatnya. Tuu makan 3 orang je!! Mungkin yang mahal ketam je kut. Selalunya kalau dua ratuihh tu kita makan satu family tuu standard la kann.. Huiiihaiii nasib laaa orang yang belanja. kekekkekkekeke!


Walaupon harganya gitu tapi berbaloii la memang sedap. Kalau nak belanja famili tu kena tunggu bonus la kutt.. heeeee!  :)


 Ohhhh baru tau kat sana juga ada sharkfin soup. 
Sok sok kalau teringin makan terjah je restoran pak ya! 
Weeeeeeeeee!!
;p

9 comments:

cha said...

ooo restoren ni baru2 ni ada klua kt JJCM :)

rugila u tak suka mkn ketam. i hantu kot :p

Bunny Nur Riena said...

wah sedapnya ye.. sampai meleleh si air liur ni tengok hidangan tu.. terasa nak makan juga la..

Wawa_Nadwa said...

cha :

haa tu lah!
bkn tak suka, cuma malas nk kopek je.
hahahha!

Wawa_Nadwa said...

Bunny Nur Riena :

makan la wakk.
sedapp!

POSH76 said...

mmg berbaloi makan kat sini..yg penting sedap!!

misznanarizal said...

pau tu msti kosong xde inti kan?namanya mantou...dlm cite cina yg kungfu selalu ada =)

Wawa_Nadwa said...

POSH76 :

ya betul!
sedap!

Wawa_Nadwa said...

misznanarizal :

waahh!
pandai la awk.
aáh takde inti pon. pau kosong je.
heeee!!

lily lotus said...

bestnya ada sharkfin kat situ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998