Tuesday, February 21, 2012

Jalan-jalan di Sekitar Bandar Melaka

Memandangkan cuti tahun baru cina lamaaaa jadi bercuti lah kita bersama keluarga di Melaka bulan lepas. Bulan lepas ok, baru terhegeh-hegeh nak update pasal melaka ni. Sebenarnya tak ada yang best nya pun hehehhe. Kita tak tahu kenapa mereka pilih Melaka sebagai destinasi percutian kali ini. Kita ikut je sebab dah family nak pergi, kat KL lagi mind ni dok kata "mesti bosan.. apa ada kat melaka nuuu" Jadi kalau dah mind dah begitu sampai Melaka gituuu la jadinya. Hahahaha!


Kita prefer pergi tempat yang menyenangkan. Tenang dan damaiii macam kat tepi pantai ke, pergi berkelah kat air terjun ke, mandi sungai ke, pergi Cameron Highland keeeeee.. haaaa itu memang syok! Segala masalah yang ada mesti hilang kan..


Ni dengan panas nya, dengan ramainya. Tak syok nak berjalan. Mood macam "arghhhhhh! bila nak balik niii.." haaa gitu! Tertiba jadi stress yang sepatutnya pergi bercuti seharusnya happy... :)


Jom! Tengok gambar ye. Gambar yang kita pilih secara rawak untuk tontonan kalian.. Ecehh!


Bergambar dalam gelap pun jadiii..


Mana macik, mana anak saudara??
Semua pun macam dah sama je.. 


Sedih tengok perut kita sebegitu. Cisss.. hihihi! Gambar memang tidak pandai menipuu ye. Melainkan korang pandai edit mengedit, sudah tentu perut itu tak nampak.. 


Oh! Mama & Adik Perempuan kita yang cantik!
Puji sikit mana tau tergerak hati nak belanja kita makan. Eh! Makan takmo, belanja baju mahuuu leww.. Baju banyak dah tak muat. sedih! 


Abah & Adik Lelaki kita yang emcemm!


Si cumel-cumel naik lembuuuuu.. Moooo!


Gagah perkara seperti dia.. ;D



Adik sedara kita yang kiut miutt!


Muka mula kebosanan.. Hehe!
Rasanya kalau lah dapat selaiii bajuu, mesti muka ada sinyummm lebar. Ni balik dengan tangan kosong tu rasa hampa sikit. Kita ni sebenarnya kalau dapat shopping baju selai dua pun sudah memadai dah. Tu pun dah cukup bahagia bagi kitaaa. Biasa la perempuann. hiks! :D


Pakcik Erol, Abah, Paksu Am & PakUda.


 2nd Day!
 Warna kebetulan sahaja. Warna hijau sedunia.. :D

 


Berhenti makan jambuuuu~









Si kecik Amar takut dengan patung patung dalam muziumm.
Kita tengok pun seram. hehehe!




Rasanya dorang ni la yang paling seronok sekali. Boleh lari-lari tanpa sempadan. Muzium plak tak ramai orang, jadi lagiii best la dorang larii. Yang kita ni memang cari kerusi je la, nak duduk je malas nak jalan. Heeeeeeeeee!!




Jangan kata kita besar ye. Adik adik kita kat sebelah tu lagi besar sebenarnya dari kita. Kekkekekek!
Ish ish ish.. korang ni cuba la diet sikit.. Hehehehehehhe!


Yeahhhh! masa ni la indahhhhnya duniaaaa.. Penat berjalan kita massage dulu. Mula buh seringgit, tambah lagi seringgit. Last sampai 6 ringgit kuttt.. Hehehhehe! Semua kerusi family kita conquer.. boleh? hiks!


Buat masa ni dah takde mood nak jalan mana-mana dah.
Dah lama dok ngidam nak makan ikan bakar kat Umbaii. 
Sekali rasa dia hampehh. Kecewa nya hati iniiii.. 
-.-"



9 comments:

wanabee said...

whoaaa..seronoknya ..even kat melaka je..yg buat lagi seronok sbb pergi dgn ahli keluarga yg ramai..puhhh...mesti byk lagi gambor tu..
huhuuuhh
suka pulok nengok gambor orang pergi bercuti ..

air muka pun dekat2 .. hehe
>_<

Chekgu Azrine said...

Akk jrg g melaka..so.klu dpt g mmg best kot..best jfk skli skla erk..

Wawa_Nadwa said...

wanabee :

yeah!
spend time dgn family mmg seronok. cume tempat kita tak suke. hahha!

:D

atty's said...

kty lak walupun mil org melaka ..dan selalu balik melaka..tp memang suka sgt g melaka..

umbai ikan bakar mmg tak besh..umah mil kat umbai..ler..

Wawa_Nadwa said...

Chekgu Azrine :

mungkin la kak.
sy dh byk kali pergi dh bosan kut.

Wawa_Nadwa said...

atty's :

ktorg pergi tempat yg sama je kutt. Aáh umbai ikan bakar dh tak besh mcm duluuuuu.. sedih btol!

Liquid said...

hee incek liquid pon baru pas p malaka bln lps. beshh ehehe

cha said...

seronoknya. i suka giler Melaka. rasa cam best je. the food, building sume la psl melaka i suka heee

Anonymous said...

Another world's wonders in the making.. Gallery BiGDee House of Magic Potions world's first nano microfungus potions- Taman Royal Lily, Tanah Rata. Come and experience the wonders!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998