Monday, January 30, 2012

Singapore Trip : Kuala Lumpur - Johor Bahru !

Memang dah lama impikan nak ke Universal Studio Singapore (USS). Sepatutnya lawatan kerja ke JB tahun lepas ada plan mahu ke USS tapi terpaksa lupakan hasrat ke sana sebab ramai rakan yang lain tak nak masuk USS katanya tiket mahal. Jadi tuu yang sampai ke Tanjung Piai tuuu, tiket pun sangat la murah kan. Hehhe!


Bila dengar Cik Lee plan mahu ke sana, apa lagi mengeletisss nak ikut. Haaaa sementara ada duit lebih ni baik pergi, guna la sikit duit nak kawin tuh. Sanggup okay. Hahahhaha! 


Naik LRT menuju ke TBS.
Adik perempuan tak pergi, dia kerja .


Okeh, kita pergi naik bas sahaja. Dapat la jejak kaki kat TBS ni kalau tak naik bas agaknya, ntah bila nak ke sana kan. Sangat bangga dengan pembangunan yang serba maju. Dah macam airport koooo. Terkesima akak! heee! 


Lama hokeh nak buat entry ni sebab tunggu gambar dari Cik Lee aiii yang kemain lambat nak upload gambar. Hahahha! Tak kose la aiii nak tunggu lagi, dah hampir basi entry singapore aii ni. Tempek je la mana gambar yang hadoo..

Sebelum gerak kita sarapan dulu. Haaa yang ni pun kita jakun gakk. Food court sana pakai kad ok, macam touch n goo gitu. Nak bayar pape kena guna kad tu terpulang nak topup berapa. Kalau dalam kad ada balance duit, jangan risau boleh redeem semula.. Huii hebakk keh!  :)


Gambar kalau tangkap sendiri memang akan jadi gini. Tapi takpe tetakk cungg! 
Hahahha.. Terasa macam kita adik, Alice pula kakak. Boleh?


Cari perbezaan dengan gambar di atas .



Terasa tinggi bergambar dengan MakUda. Abaikan kasut itu. Huhuhu! Sempat beli flat shoe ye, gila koo nak jalan jauh pakai kasut tinggi gini. Patah kakii. Eeiiiii napa la tak terpikir langsung, napa la pakai kasut camni??!!


Dimana sahaja boleh bergambar.


Budak comey yang tak reti duduk diam. Haha!  
Dan juga pelat 'R'. Sweet je dengar dia cakap.


Kita kat sana memang main redah je. Masing-masing first time jejak JB kalau tanya kita memang taktau apa-apa lah. haha! Jadi nak pegi mana-mana memang kena tanya orang, baru terasa jadi pelancong sebenar hee. Nasib baik la ada Cik Yati yang rajin bertanya, kalau harapkan yang lain memang sesat kebarat la jawabnya. :D

Sampai sahaja perhentian di Pontian, kita naik bas lain menuju ke hotel pulaaa di Jalan Meldrum.. :)


Check in segala bagai.. mandi, tukar baju tukar apa yang patut terus keluar cari makan. Hotel yang menginap ni agak strategik, dekat dengan Bangunan Sultan Iskandar (BSI) Kompleks Kastam, Imigresen dan Kuarantin, City Square dan banyak lagi. Jalan kaki sahaja nak ke BSI, masuk Singapore disitu lah. Jangan ditanya hotel apa ye, hotel murah jewww~  

Nasib dah beli flat shoe, jalan jauh pun tak kisah. Pakai selipar lagi bagus! ;)


Cari makan di City Square jee. Singgah bata beli stokin. Huhuhu!


Makan malam di Papa Rich, City Square. :)


Selekeh betul malam tu. Ada satu gambar tu kita dah macam bibik dah kooo. hahhaa! macam tak percaya aii ke tu?? Heeeeeeeeee!


Thank you sooooo much Cik Yati belanja makan malam kami..
Semoga murah rezeki melimpah-limpah.. Amin. :)


Mula tu macam alahaiii sikit nyerrr nasiii. Biasa la kita ni tekak giant kan, nasi harus 2, 3 mangkuk. Kekekkeke! tapiii sebenarnya ini sudah mencukupi, nak habiskan kemain seksa.. ;)



 Darwisyah yang aloo tomei-tomeii.  
Style dia pakai topi memang gitu, sengket ke tepi. Heee!!
yoo yoo wasapp bebehh!


 Lepas makan takkan mahu balik bilik. Kalau nak tidur, balik rumah la wehh! heeee. Konon nak karaoke tapi harga kemain cekik darah. Kat KL lagi murah, jadi kita tengok wayang saja lah. Tengok filem seram Suatu Malam Kubur Berasap.

Cik Lee kemain bengang je tengok filem melayu. Haha! Ikut jela orang dah beli kan. Dalam wayang muka takde perasaan tengok cite melayu. Kita yang gelak kemain over. hikk!! Best ke tak filem tu sila klik review filem tersebut ye.. :)



Pose malu-malu kucin ye kakak.. ;)




Suasana malam di sana .


Last pic !
Bersedia untuk berjalan di Singapore keesokkan hari nya.
Next entry ye.. ;)


Love : misswawa


3 comments:

Nursyafiqah a.k.a Alang said...

hi blogwalking.....nice blog....if free dont forget to follow me at http://sweetahlolipop.blogspot.com/

Cik Wanie Ghani said...

wah dah pegi USS yer,
mmg best dlm tue,
rasa mcm x mau blk pun ada,
hahahahaha

Qaseh Suhaida said...

Bestnyee..bila la dpt pergi USS ini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998