Friday, January 6, 2012

Shopping la tak habis-habis !

Kira bulan lepas, pecah rekod pergi sogo paling kerap. Tak pergi dengan Incik Tunang, pergi dengan mama. Tak beli terus pun survey sikit-sikit pastu balik rumah pikir yang mana nak beli. haaa gitu! 


Tapiiiii kalau pergi keluar dengan mama, mesti TERbeli barang yang tak ada dalam senarai. Tu yang malas tuh. Tertibaaaa pulak beli cadar. Adoii pening ahkakk hokeyyy!! Menggigil tangan nak keluarkan duit. Muehehhehehe!


Beberapa kali kita jejak kat sogo tuh, tak pernah surut dengan manusia. Sentiasa penuh dan ramai. Berebut-rebut handbag, kasut, baju dan sebagainya. Pelikkkk la hakuuu! Hahahhaa.. Kita ni pulak tak boleh ramai-ramai, tengok orang berebut-rebut semacam terus jadi stresss! Apa yang nak beli pun dah lupa tengok orang gitu.. heee!



Alang-alang baju untuk mama dan adik perempuan sudah beli. Kita cari pulak baju melayu untuk abah dan adik-adik lelaki. Kalau nak cari sama warna dengan baju mama, memang agak susah. Haiiyoo! siapa la yang pilih warna itu.. heeeee!! 

Dapat la  4 pasang baju melayu, untuk abah, atuk dan adik-adik lelaki. Dah settle bab baju! Senang. Malas nak pikir dah.. :)



Sebenarnya tak penah pakai lipstik semerah itu. Kat sogo kan banyak lipstik, main pakai je tu. Hahhaha! Ntah bekas bibir sapa pun tak tahu la. Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!! sebab lepas solat tengok muka pucat je tanpa lipstik tu la main calitt jee.. huhuhu!!



Time shopping memang la seronok. Tapi time nak bayar parking boleh pitam.
Kena RM15.50! Hahahaha.. Mama sila bayar.. tenkiuuuu!

Tu la berlagak taknak naik LRT "iskk takyah la naik lrt pening laa nak muntah la ramai-ramai, baik drive sendiri.." sekali hambik kooo! Kat KL ni takyah nak terkejut sangat laa, parking memang standart gitu. Nak jimat naik sahaja kenderaan awam. ;)


Entry ni sebelum kaki kena himpap tauu.. sebab tu la jalan tak habis!
 hehehhehe!



8 comments:

cik ayuni said...

waa, best nyer g shopping..

Lifesaver Hamzah said...

aippp!duk umah..kaki tu sakit lagi..

Wawa_Nadwa said...

cik ayuni :

shopping mmg best!
tp pikir kena keluarkan duit cam sedih sikit.
haha

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver Hamzah ~:

ms ni kaki belum sakit la kak..
hhee!

Chekgu Azrine said...

akak pun tunggu gaji nak gi sogo.. haahah...

lily lotus said...

takpe sis, pelaburan dimasa depan tu...hehe

Wawa_Nadwa said...

Chekgu Azrine :

haha!
pasni sale utk CNY plak.
;D

Wawa_Nadwa said...

lily lotus :

haaa kan!
pelaburan ms hadapan. haha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998