Monday, January 9, 2012

Pergi IKEA semata-mata kerana Meatball. Boleh?

Selalunya orang pergi ke IKEA mahu mencari perabot ataupun barang-barang rumah, tapi kita ke sana sebab mahu makan meatball yang super mabeles. Boleh? Heeee!!  Fifi (cousin) mahu datang ke rumah, jadi kita ni pun plan la ke IKEA boleh cuci mata. Yela kan nak duduk je rumah, bosan uollsss ~


Mula ajak mama je, abah pun nak ikut bosan katanya duduk dirumah. Bukan takmo ajak abah, biasa la kan perempuan ni kalau shopping dua tiga jam memang tak cukup. Hehehe! Bagus juga abah ikut, kita ni pun bukan tau jalan sangat pun. Dengan kaki yang cedera, elok sangat la tu ada orang bawakan kereta. Kita jadi ma'am kat belakang.. huhuhu!!





Gambar syok sendiri itu HARUS !
Sampai je IKEA, parking penuh. Cane?? Nasib baik lah abah yang drive. Turun kan kami depan IKEA, abah pi cari parking. Ohh selamatt takyah jalan jauh. Kita kan sakittt! hehehe. Sakit sakit jauh koo jalann kann..



Tengok gambar je la erk! 



Masak apa tuh cik kak?
Gulai tempoyak ikan patin.. Belasah je la!




Eyh eyhhh! Sejak bila awak gemar membaca nii.??
Sejak datang IKEA laaa.. Hiks!

Suka la IKEA ni sebab buat kita berangan je, deco yang sangat cantik buat kita teruja tau. "ohhh esok nak rumah camni lah.... esok nak hias bilik camni laaaa.... nantii nak katil cam ni laaa ... blaaa blaa blaaa" haa gituu!




Makin berseri tengok Fifi ni, ado apa-apa ke?
Tapi tu la slimmmm je. Jeles ahkak. Hehhee!




Walaupon kaki koo berdenyut-denyut, jalan tetap diteruskan. Sakit pun buat-buat tak sakit. Pantang nampak kerusi, berhenti rehat jap. Rasa besarrrrrrrr sangat IKEA ni dengan kaki gini.. hiks!
Kenapa cedera?? Baca entry ini 0k.. ---> SINI



Penat berjalan kita makan duluuuuuu! Akhirnya dapat juga makan meatball ni. Dari tahun lepas lagi nak pergi nak pergi tak sampai-sampai. Dah banyak kali tertangguh, kali ni pergi juga. Tak kira!!! Sumpah sedap. Cukup makan 5 biji kalau makan lebih rasa muakk kot. Abah, first time makan pun kata sedap. Haa pasni kita pergi lagi.. Heeee!!



Ciken wing pulak rasa biasa je mungkin dah kenyang makan meatball kut sebab tu rasa biasa je. Heehehe!



Dann gambar seterusnya kita kasi tajuk "Pantang nampak cermin". Tak caya mehh tengok, amek gambo kat cermin sesajorrr. :D



Pipi jadi macam ni sebab makan meatball. Zzzzzzz ~










Diakhiri dengan gambar yang kita nampak gems!!
Ke baju yang besar? Salah baju kotttttt.
Kekekkeke!



Kunun nak cari bakul baju kotor je. Nak cari palinggg murah. 
Sekali macam-macam ko hambik. Hehhehe!
Alamak aaii terbeli plak.. :)



14 comments:

Lifesaver Hamzah said...

amboi...sempat jalan tawaf ikea bagai..aip!duk rumah duk rumah *bagai mak tiri* haha

Picoz Shupalula. said...

Kaki sakit pun masih sempat ronda IKEA eh. haha

mEiZ SHA said...

alaa sini pon cite makan gak..:)
niyg buka pose nak g ikea ni kang..:)

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver Hamzah :

baik ibukk!
hehe!

Wawa_Nadwa said...

Picoz Shupalula. :

tu la psl.
time kaki sakit la TErbanyak jalan puleks.
hahaha!

Wawa_Nadwa said...

mEiZ SHA :

yeah! gi terjahh IKEA kang,.
hehehe!

z o u l said...

bukan ke ari tu heboh psl meatball tu x halal msuk paper..ada lemak vavi

Wawa_Nadwa said...

z o u l :

yeke babe??
tak baca pulak.
tp wawa ada bc resipi dkt IKEA tu mmg ada lemak vavi. yela maybe tu resipi dari luar kan.
tapi kalau beli paket meatball kat sana ada tulis HALAL. rasanya kita punya yang halal kut.
waAllahualam.
:)

ChiLaBaey's Spot said...

Tempat permainan saya ni... Naik muak dah ke sana... Meatball diaorang dah ok dah, biasa spekulasi, kakak saya kerja di bahagian admin Ikea, tahu ceritanye... Bila nak lepak sambil makan meatball ni Wawa... Main bawling kaki dah cedera...

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's Spot :

kaki yg cedera ni insyaAllah akan pulih semula. Kalau ada rezeki nnti kita lepak mkn meatball sama2 ye.
:)

eqbalzack said...

pssttt...shopping untuk kawen ke ni wawa? apa pun sekali sekala ke ikea mmg best, terapi minda yang bagus. hehe

Wawa_Nadwa said...

eqbalzack :

ish taklah!
saja jalan-jalan je abg EQ.
heee!!
shopping adalah terapi minda yang terbaik tahu..
:D

Kasawari said...

amboi.. gambar memasak tu macam real je..

Ashman said...

pergh~ sanggup ko beratur pjg semata2 utk meatball hr tu? hahah~ den xdapek la nk nunggu lamo2.. heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998