Friday, December 30, 2011

Happy New Year 2012 !!!

Awal tak entry new year kita.. Ada mak kesah. Heee!!


Setiap tahun kita akan publish Azam Tahun Baru. Tahun 2012 mesti ada azam juga, nampak sikit ada wawasan. kekekkekekke! Pastinya azam itu haruslah azam yang boleh kita tunaikan untuk tahun akan datang. Janganlah berazam je lebih, azam pulak tak tercapai dek akal.. Cari la azam yang kita boleh dan mampu kita capai, sudah pasti kita sendiri akan cuba tunaikan. eceeehhh! hehehehe.


Bila telek-telek balik Azam kita setiap tahun, alhamdulilah kebanyakkan nya tercapai. Sebab?? kita sedaya upaya dan usaha tunaikan. Ada juga tak tercapai takpe kita cuba lagi untuk tahun hadapan. Iye dok? Kita hanya merancang, Tuhan yang menentukan. Kalau nak baca balik azam kita yang lepas, klikk sahaja link dibawah ye.. :)












Happy New Year 2012 !!!!!!!


Tahun 2012, insyaallah tak ada aral melintang kita akan menamatkan zaman bujang. Sudah pasti inginkan yang terbaik dan mengharapkan majlis berjalan dengan lancar. Hurmmm azam?? Apa lagi ye?? Kalau boleh nak ada rumah sendiri laaa kann.. Maklumlah dah nak berkeluarga ni soooo pikir untuk jangkamasa panjang je la. Heeeee!!


Pastinya sibuk dengan persiapan nak kahwin jadii harap-harap tak lari bujet. Hahhahah! Tau je la kitaaa ni beli ntah pape kang. Harussss lebih berjimattt! Duit ni mengalir bagai air, kejappp je belanja. Tak boleh boross! Ingat tuuuuu wawaaaa oi.


Pasni nak jadi peramah sikit supaya tak ada orang kata kita sombong. Yer uollsss kita ni kann kalau jumpa orang tak kenal, otomatik jadi pemalu dan pendiam. Percaya laa cakap den ni haaa.. Tak reti bawak diri, tak paham hakuuu.. hahahha! Tahun depan dah ada keluarga baru, jadi harap-harap dapat menyesuaikan diri. Hik hik!


Lagii.. Sudah pasti mahu menjadi insan yang lebih baik  :)


Haaa nak kumpul duit gi bercuti luar negara paling jauh, paling dekat dalam negara je la hahha bersama bakal suami. ecehh! hehhee.. Pastu nak beli perabot rumah, nak deco sendiri rumah kita. Yang penting dah pilih warna ye, nak hitam merah grey. Khelassss ko maria.. Tak saboooo! huhuhuhuuuu..



Nahh! gambar over untuk new year ni.. Hahhahaha! Aiii menang award hokey! Sendiri bagii..  hehh! 
Sekian!



Terima kasih kepada semua readers, followers dan semua-semua lah. Luv u laahh!
Muahhkk muahkk!
;D

Thursday, December 29, 2011

Cerita Sepanjang Tahun 2011

Haaa kooo ni first time buat entry macam ni.. Yela tahun-tahun sebelum ni tak terpikir nak buat, jadi tahun ini kita buat okay? Kita akan list kan entry yang terpilih untuk sepanjang tahun ini untuk tatapan korang yang jarang masuk belog aii ni.. #sentapmaknokk.. haha! Tak kisah la..


Tapi banyak entry untuk tahun ini masih tertunggak, tidak dapat publish untuk tahun ini disebabkan kesibukan.. Eceh! Sibuk sangat tauu.. hahaha! Jadi entry hujung-hujung tahun ni akan di bawa ke tahun 2012 je okay.



JANUARI





FEBRUARI






MAC

Kita bertunang la uolls! Rasanya dalam banyak-banyak entry. Bulan mac yang paling kita suka. Hahhaha! Gedik kooo..






APRIL




MEI




JUN

Entry bulan jun banyak cerita di CHINA. Pengalaman berada di GuangZhou, Shenzen dan Hong Kong tidak dapat dilupakan. Bestt ! :)







JULAI







OGOS


SEPTEMBER





OKTOBER




NOVEMBER





DISEMBER



Tahun 2011 banyak sangat aktiviti luar, jalan-jalan dan banyak kenangan yang indah.
Chewahh! Tahun ni laaaa kita jalan puas-puass kann... bestt! hehehhee. Pastinya tahun hadapan mesti entry sibuk pasal persiapan nak kawin je kann..
Sooo tunggguuuuuu~




Kacang Pool & ABC @ Larkin

Selalu dengar orang sebut-sebut pasal kacang pool. Bila dengar orang cerita kita ingat kacang pool tu macam kacang tanah, kacang botak dan sebagainya. Rupanya inilah kacang pool yang orang dok cerita tuuu. Gigih pi cari dekat Larkin. Alang-alang pergi amek exam, ajak la driver pi cari kacang pool ni. Nasib dapat driver yang sporting ajak la pi mana pun okayyy sajorr. Hehehe! Ambik kesempatan tau... :)



Rasanya sedapp, dicicah plak dengan rotii bakar. Nyummmyyy!
Tapi kuah dia banyak, rasa muak dan cepat kenyang. Kita ni tekak kan nak nasi sesajor, bila makan tengahari roti jadi perut ni dapat bertahan hanya beberapa jam je. Hik hik!



A B C
Vanila ais krim + coklat = Mabelesss !!
Hari tu makan jenis kekacang sahaja lah. ABC ni pun penuh dengan kacang je, memang tak kedekut kacang betul makcik ni. Muehehehhehe!




Hari ini baru start kerja. Rasa mahu sambung cuti sampai tahun baru. Boleh?
hahhahhaa!
:)




Wednesday, December 28, 2011

(review filem) Suatu Malam Kubur Berasap


Sinopsis

Filem Suatu Malam Kubur Berasap ini mengisahkan mengenai 3 orang sahabat kampung iaitu Atan, Bun, Pet dan seorang kawan bandar yang baru berkenalan iaitu Mie dimana selepas kereta Mie mengalami kerosakkan dan tersangkut di kampung mereka.


Sejak kedatangan Mie, berlakuya perkara-perkara yang suspens dan menakutkan bila Hantu Cempaka muncul apabila kuburnya mula mengeluarkan asap.


Satu hari, mereka berempat setelah besama-sama berkongsi cerita berkenaan dengan Hantu Cempaka, dimana mereka diusik. Apakah yang sebenarnya berlaku? Dari mana datangnya Hantu Cempaka? Apakah sebabnya mereka diusik? Apakah yang sebenarnya telah berlaku di Kampung Angan Tak Sudah?








Trailer






Komen


Secara peribadinya bagi kita filem ini biasa-biasa sahaja. Lawak yang tak real, seperti dibuat-buat. 



Permulaan jalan cerita sangat slow dan membosankan. Kita mula gelak pun dah pertengahan cerita masa scene Zac kena kejar hantu. Lakonan Angah Raja Lawak, Along Cham dan Azrul sangat mengecewakan. Ishh memang lawak dibuat-buat. Penat tengok watak Angah Raja Lawak.



Ada la juga part yang lawak tapi tak banyak. Lagi-lagi ditambah dengan pelakon yang tak berapa nak kenal, kemain buat memek muka yang buat orang menyampah, dan lawak yang cuba disampaikan tak menjadi. Oh! kesian sungguh. Tak kelakoo pun okayy!


Jalan cerita tak paham langsung!


Motif tunjuk gambar jalan sesajor. Banyak kali kut ulang jalan yang sama dan tak ada apa-apa berlaku.



Bagi kita filem ni macam buat ala kadar jew! hmmm..



sekian!






Thursday, December 22, 2011

Si PUTEH kesayangan hambaa..

Dah lama rasanya tak cerita pasal si PUTEH kesayangan kita ni kan. Alhamdulilah si PUTEH tak banyak meragam tapi tu la sekarang ni macam-macam bunyi pelik keluar. Nanti la kita pergi check bunyi apakah itu.. Risauu sangat. -.-"


Baru-baru ini ada rezeki lebih sikit, terus pergi ketuk dan cat si PUTEH kita ni.. Tengok je la gambar kat bawah ni, dah huduh sangat rupanya. Kemek dan calar sana sini. Kata warna putih so memang nampak sangat la kalau dah calar kan.





Gambar kereta lepas di cat tak ambil la pula. Lupaaa! Takpe anggap je la calar calar ni dah takde.. haa gitu. Eheeee!



Yang kemek ini kita buat sendiri. Masa tu memang kena pilih langgar divider atau kereta orang. Uwaaaaa terpaksa korbankan kereta sendiri la nampaknya. Tu yang jadi gini.. Hati ni remuk ok masa dengar langgar tu. Terus takde mood. Sodeh!  :'(



Jadi sekarang kereta kita tiada lagi calar balar dan kemek kemek. Manyak selonok! Sayang woooo. Tapiiii dah seronok-seronok tuu tayar belakang pula kena screw. Patut la rasa berattt je, puas tekan minyak tapi tak laju seperti biasa rupanya tak ado angin. Biasa la kita ni tak reti bawak sloww rasa macam tekanan je lagi-lagi kalau kereta depan kooo slow tahap siput.. Menguji kesabaran betul !  Ggrrrrr ~



Ok tampal hanya RM5 sahaja takde la pening nak membayoo.. heee!! Tapi bukan kita bayo pun Incik Tunang yang bayo kalau setakat RM5 tak luakk pun. Cuba kena RM500 mesti dia buat-buat tak nampak je. Caya la cakap den.. hahahhaha!


Sekarang ada bunyi pelik kat tayar plak. 
Aduyaii mengganggu konsentrasi kita nak memandu je tau..



Tuesday, December 20, 2011

Kenny Rogers Roasters

Siapa suka makan kat Kenny Rogers angkat tangannnnn????!!!



Kita sebenarnya sejak dua menjak ni memang cannot goooo la makan ayam ni. Duluuu kemain, pagi petang siang malam makan ayam je pun takpe. Tapi sekarang takleh tengok ayam. Tertiba tekak rasa loya. Oh apakah ?? hahahhaha! tapi tapi tapi ayam penyet boleh plak makan, Pelik kan?? Mesti sebab goreng garing kutttttttt. Yang ayam lembik lembik tu rasa geli sikit. Heeeeeeeeee!!


Rasanya singgah makan kat kenny ni pun setahun sekali je la kut. Sedap memang sedap tapi tu la, makan mesti tak habis. Sangat membazir di situ.



Dating berdua bersama Kak Nurul. Ok sejak pindah pejabat baru, tiap-tiap hari jumaat stay kat pejabat sahaja. kalau pejabat duluuuuu pantang dengar hari jumaat WAJIB keluar gitu. Hik hik! Sebab tu la sekarang dah kurang entry pasal makan. Kak Nurul pilih untuk makan di Kenny Rogers dan kita ikut sahajaaa. :)


Walaupon kurang entry makan, selera makan kita tetap hadooo. Makin bertambah selera makan, lapo sesajorrr. Heeee! InsyaAllah, kita akan control makan sebaik mungkin. 


Cuba kasi masakan kampung. 
Hilang terus diet ok.. 
lalalallalla ~



Monday, December 19, 2011

Astagafirullah al azim.. Sabar je wawa oi !

Astagafirullah al azim al lazi la i la ha illa hu wal hayyul qayyummu wa atuh bu ilaik.










Astagafirullah al azim al lazi la i la ha illa hu wal hayyul qayyummu wa atuh bu ilaik









Astagafirullah al azim al lazi la i la ha illa hu wal hayyul qayyummu wa atuh bu ilaik.











Astagafirullah al azim al lazi la i la ha illa hu wal hayyul qayyummu wa atuh bu ilaik.







Astagafirullah al azim..



Astagafirullah al azim..



Astagafirullah al azim..





Hari ni tertiba rasa stress sangat. Hanya mampu beristighfar. Stress sebab buat kerja orang, kerja yang kita biasa buat tapi cara kerja lain-lain. Kita tak kisah sangat pun kalau nak tolong tapi.. Ya Allahhhh... Pening ok pening buat kerja orang, berterabur, tak tersusun. Macam mana koooo punya kerja niiiihhhhhh!!! Rasa nak menjerit je... Haihh! Kita bukan la bagus sangat pun, kadang ada salah jugak..




Aiyaq mata, aiyaq hidung otomatik semua keluar dah tanpa disedari. Hahahah! Teruk betul. Tu stress punya pasal. Buat kerja sendiri tak pernah se'stress' gini.




Jangan ada siapa-siapa yang tegur harini mau air mata ni laju keluar.
Heeeee!! Ok dah rasa lega dah dapat luahkan dalam belog ni kalau tak terbuku je geram dari tadi. Tu untung orang ada belog. Kekekkekekke!







Kurangkan kontraversi, tingkatkan prestasi. Chowww bebeh!






Tak sabar mau pergi bercuti hujung minggu ni..
 -.- "




Friday, December 16, 2011

Shopping Baju Mak Pengantin & Adik Pengantin

Nasib laaa adik badik tak ramai kalau tak kopakk la kitaaaaaa. huhuhuhu! Adik perempuan aaii ni kan citarasa tertiba tukar tinggii ok, mungkin sebab dia tau yang kakak dia yang bayar kannn. Cari kain kat jakel je, sekarang ni kan tengah year and sale (YES) soooo memang elok la sangat beli sekarang. Memang murah!


Kain sifonn ni cantekkkkk sangat. Tapi tu la ada sepasang je kalau tak, dah belii dah.



Baju melayu abah dan adik adik lelaki belum cari lagi. Rasanya kena beli juga sebab tengah sale gile-gile ni kan. Nak beli tahun depan belum tentu dapat harga yang murah. Tapi tu la, manusiaaa kemain ramaii serbuu KL sekarang ni. Naikkk pitammmm tengok orang ramai-ramai, rimaassss. Nak cari barang semua tak jumpa, last last balik dengan tangan kosong. Bagus kann.. hahahhaha!




"Kainnn biar kakak sponsor tapi tempah bayar sendiri-sendiri yerrr" hehehhe. Kena pesan awal-awal kang claim plakk. Melampauuu! heee. Ni untuk family je la ye, jangan pulak kang macik pacik adik sepupu mintak plakk. Kopakk laaa gituu..  ;)




Thursday, December 15, 2011

(review filem) Twilight Breaking Dawn

Sebelum tengok filem Ombak Rindu. kita tengok filem ini dulu sebenarnya. Konon ke Mid Valley nak tengok filem Ombak Rindu tapi tiket habis. Kan dah kata kalau nak tengok memang kena beli awal-awal kalau tak memang tak dapekkk la. Terpaksa la kita tengok filem twilight nii.. heee!!



Filem Twilight kali ini jalan cerita macam slow sikit. Cerita bermula dengan perkahwinan Bella dan Edward, lepas tu bulan madu, kemudian Bella pula disahkan mengandung dan kesakitan yang teruk dialami oleh Bella masa mengandung. Konon nya bayi yang Bella kandung tu bawa bala gitu. Puas Edward pujuk Bella supaya mengugurkan kandungan tapi Bella tak mahu. Geng Jacob cuba nak bunuh Bella tapi dihalang oleh keluarga Edward. Jacob pun pada mulanya mahu membunuh bayi Bella tapi pabila terpandang wajah comel bayi itu dia jadi 'cair'. Lebih kurang gitu la jalan cerita dia. Niii pun main tiba je ayat. Hahahhaha! Ahhh lantak la janji korang paham. kalau tak paham pergi tengok sendiri. Hehehhee!



Aduhaiii.. Macam tak sesuai la koo buat filem, baik buat drama je rasa kejap sangat. Bila dah bersalin terus habisss.. Kena tungggu part 2 plak.  Pantang betul la kena tengok bersiri-siri ni. Menyusahkan betul. kekekekeke!



Rasanya part 2 nanti mesti Bella jadi jahat sebab?? Bella hidup semula dengan wajah yang baru. Sooo tunggu je la part 2 nantii.. 







:)




Wednesday, December 14, 2011

(review filem) Ombak Rindu

Yer yer yer kita tau kita orang yang paling lambat sekali tengok filem ombak rindu. Tapi ada mek kheesahh?? muehehhehe!



Yeahhh! Akhirnya ahad lepas kita dah dapat tengok filem Ombak Rindu yang orang bising-bising cerita dalam blog dan juga facebook. Hangin je kita baca, yela sebab kita tak tengok lagi kann. Getik la suruh Incik Tunang booking tiket online, nak beli terus kat kaunter confirm habis sesajorrr. Incik Tunang terpaksa la melayan kehendak kita kannnn, kata shayang.. heeee!!



Ada yang menangis, ada yang bengang, ada yang tak puas hati bla bla blaaa.. Dan bagi kita apa pun komen mereka, secara peribadi filem ini adalah terbaikkkk!! Fullstop.



Rasa-rasa kita nangis takk?? hokk  alohhh! gila koooo tak nangis bila tengok Aaron Aziz yang tampan tu menangis. Haha! Alolololooo sooo sweet. Tak ada la nangis sok sek sok sekk sok sekk pon. Nangis secara sopan je, tertiba air mata mengalir gituu. Itu pun Incik Tunang kacoo, terus rasa eyh nak nangis ke, nak ketawa ni ekk.. Aduhaiii potong stim betul laaaaaaaaaaaaa. Kalau nak tengok filem gini, jangan la bawak dia. Hahahhahampeh betul!!



Biasa la kan kata filem melayu, ada kekurangan dan kelebihan nya. Rasanya ada scene satu dua tuh, tak perlu ada sebenarnya dalam filem ini. Kalau tak ada pun ok je kut. Tak perlu la dinyatakan scene apa, pergi menonton dan anda pun pasti tahu apa scene yang kita maksudkan ini. :)



Scene lain taknak komen banyak. Yang penting jalan cerita tak berat dan kita sukaa, yang tak suka tu pendapat masing-masing. 



Lakonan Aaron Aziz, bagi kita perfectooo. Haha! Perfect terus kooooo.. :D


Lakonan Maya Karin juga terbaik! Masa dia mengaji suara dia merdu sangat dan juga cantik. Ada orang kata Maya tak sesuai memegang watak itu, bagi kita ok je kutttt..


Lakonan Lisa Surihani, bagi kita dia tak sesuai watak jahat. Terlalu comel untuk memegang watak itu, dan juga kelakar cara dia cakap dan cara dia mengamuk. Eeeii comel laa. Heeeee!!


Lakonan Azizah Mahzan, dia dah memang sinonim dengan watak jahat niii. Memang sesuai sangat la dengan dia kannn. Geram betul tengok rasa nak lukuu-lukuu je jahat dia tuuuu.. hiks!


Lakonan yang lain-lain tu kira OK laaaa.. Tak perlu nak komen sangat. :)





Sinopsis

Izzah (Maya Karin), gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam.
Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz (Aaron Aziz). Hariz sanggup ‘membeli’ Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.
Kehadiran Mila Amylia (Lisa Surihani), anak Tan Sri Rashdan, model dan pelakon terkenal akhirnya menggugat kebahagiaan Izzah dan Hariz. Apakah mereka bermadu?





Lagu yang terbaikk yang harus dipuji !  :)




Rasa macam penah baca novel ombak rindu masa sekolah dulu. Tapiii dah lupa kut, dah bertahun dahhh kann.. Dulu nak baca novel pinjam je kat kawan. Dia memang rajin beli novel, aii pinjam jeee.. hihi! 



Redha itu Ikhlas, Pasrah itu Menyerah.
:)





Monday, December 12, 2011

New Stock Pashmina !!

Jom Terjah SINI !!




Pstt pstt abaikan je model tu ye. Heeeee!!










(SERIUS BUYER ONLY!)
* Penghantaran hanya akan dibuat selepas pembayaran dilakukan.
* Penghantaran akan dibuat melalui Courier/ Pos Laju
   RM6 - Semenanjung Malaysia (West Malaysia)
   RM9 - Sabah & Sarawak ( East Malaysia)
* Boleh juga ambil by hand di Mid Valley Mall (10am-6pm)


To order please email:


Name:
Item Code: Ex: DZ-001
Address:
Contact No:


dylazaman@yahoo.com




:)




Penghujung Selatan Tanah Besar Asia

Tahukah anda bahawa Tanjung Piai merupakan tanah paling selatan di benua Asia. Ia terletak dalam mukim Kukup, daerah Pontian, Johor , Malaysia. Kini Tanjung Piai menjadi nama kawasan pilihan raya di Malaysia yang sebelum ini dikenali sebagai parlimen Pontian.

Tanjung Piai terkenal dengan restoran makanan laut dan juga mempunyai hutan paya bakau yang indah dan belum terdedah kepada pencemaran mahupun pembangunan. Dari sini, kita dapat lihat bangunan pencakar langir Singapura yang dipisahkan oleh Selat Johor.

Copy paste dari wikipedia. 


Selamat tiba di Tanjung Piai.
Baru lepas hujan, jadi kita boleh jalan-jalan dengan seronok nya.. :)



Tiket hanya RM5 sahaja bagi dewasa. 
Juga disediakan sijil kalau nak. Tapi aku tak beli pung, bukan masuk dalam SKT pun. heeee!!
Sebenarnya lepas main boling kalau boleh nak je balik KL terus. Penat wooo! Tapi ramai pula mahu ke Tanjung Piai, katanya dah alang-alang jalan biar sampai ke Tajung Piaii. Kita ikut saja laaaa walaupon badan rasa nak demam, kepala dah mula berat dan mood nak jalan pun macam hampehh je.



Kecik nya saya di situ .  



Ketika ini kita berada hujung jeti tanjung piaii. Mula-mula sangat excited, bila terbaca arahan tak boleh berkumpul satu tempat di atas jeti tu terus kecuttt.. Haiiyooo kalau roboh jeti ni camne??? Memang agak usang kuttt.. Hihihi!!

Terus patah balik dengan laju nya sebab takutt gak.. Heee!!



You'll never walk alone??!!



Monyet akan menemani anda. Suka sergah-sergah orang tauu.. 
Aduhhh!! Cepukkk gak kang sekor-sekorrr! Muka tu sangat mengerunkan. Seramm kutt! Elok-elok rasa teruja nak jalan terus rasa takut. Tak best langsungg, berdebar-debar je rasa. 



Heeeee!!



Walaupon rasa takut sepanjang jalan tu, kita rasa tenang setelah sampai di sini.
Nyamannnn nya rasaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Angin sepoii-sepoii bahasaa. :)



Kita terpisah 2 group sebab tu dalam gambar tak ramai. Soo gambar yang group satu lagi tu tak payah letak la sebab bukan ada gambooo kita pun kann.. hahahhaha! Semakk jewww..



Peaceee bebehhh!



:)




Tahniahh!! 
Anda sekarang berada di penghujung  selatan tanah besar asia.



Kira kat dalam peta tu kita kat hujunggggggggggggg sekali.
Ok la tu penah jejak sekurang-kurangnya kalau orang tanya kita penah la sampai kan.
Korang penah sampai kah??  ;)



Nice pose !!


Nak patah balik pon hazab gak. Pasti monyet-monyet tu datang sergahh. 
Yang pasti kalau monyet tu sergah kita akan tutup muka dulu. hahahhaha kang dia cakar muka ni kangg, turun sahammm aaii.. kekekkekeke!!


Sampai KL jam 2 pagiiii! 
Memang terbaek la kann.
-.- "



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998