Wednesday, November 30, 2011

Friday, November 25, 2011

Ikhlas dalam kehidupan

Saidina Ali r.a berkata : "Janganlah kamu risau dengan amalan yang sedikit, tetapi risaulah apakah amalan itu dapat diterima oleh Allah." Hal ini kerana Rasulullah S.A.W pernah bersabda kepada Muaz bin Jabal.



"Ikhlaskanlah amalan mu dan sudap mencukupi untuk mu amalan yang sedikit asalkan dilakukan dengan ikhlas" Riwayat Dailani.



Yaakub Maktab berkata :
"Orang yang ikhlas itu ialah orang yang suka menyimpan (tidak menyiarkan) amal-amal kebaikannya sebagaimana ia suka menyimpan (tidak suka menyiarkan) keburukannya."


SELAMAT HARI JUMAAT ! :)




Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, November 22, 2011

Tahniah Skuad HARIMAU MUDA ! Aauumm..

Rasanya semua rakyat malaysia menonton melawanan bola sepak antara pasukan malaysia dengan indonesia kan?? hey hey heyy.. Siapa tak tengok memang rugi okay.



Kita ni dari KLCC, bergegas pulang semata-mata mahu menonton bola. Tertiba kan minat bola. Hahhaha! Tak ada la minat bola sangat pon sebenarnya, yang nak tengok sangat-sangat sebab Malaysia main jewww. Saingan memang senget. Dua-dua pasukan bertungkus lumus nak jaringkan gol. Berdebar aii uolss ~ 




Rasanya banyak sangat peluang di hadapan pintu gol, tak masuk pulak. Yaaa Rabbii pakai jampi ke hape susah sangat nak masuk. Hehhehe! Jantung aku ni rasa bagai nak gugur tengok, dup dap dup dap dia punya debaran tu. Darah tinggi boleh naik. "ishhhh apa la lembap sangat ni.. tu susah sangat ke nak main susah sangat ke nak gol kan haisshh...... erk elehh malas betul ko kejar bola........  deyhhh tambii apa la kooo niii....... woii! berlakon je koo bukan kena pun choiiiii.......  Eyhhh emcem laa pemain tu...... (sempat lagi tuh) bla bla bla bla blaaaa" fuiyohhhhhhhhhhhh! orang yang cakap tu macam pandai je main bola kan. Hahahhaha! 


Cakap memang senang, try main tengok.
Muehehehhehe~ :P




Sambil-sambil tengok bola tu online dengan adik.
Rujuk pada gambarajah di bawah yer. huhu !

1.  Tuuu kalau tak gol tu, sape ada sebelah semua kena pukul. Haha!
2. Dari opis terus gi KLCC baju semua tak sempat tukar, terus ngadap bola. Nak mandi pun tak tenang je dalam bilik air dengar kat luar dorang jerit-jerit. :)
3. Eyh! tak feel ok tengok bola duduk. Aku akan berdiri depan TV mengharapkan gol. Pastu lompat-lompat. Hahhaa. Sebab tu aku tak suka tengok bola kat stadium atau kedai mamak. Memang tak boleh nak control. Kekekkekekekke!
4. Memang tengok bola jerit sesajorrr. Gol jerit, tak gol pun jerit ! heeee





Tahniah Skuad HARIMAU MUDA !!
Malaysia Boleh !
:D




Monday, November 21, 2011

Watak pengguna Facebook : Anda yang mana satuu??





1. MODEL : Tukar gambar setiap hari


2. PENJENAYAH : Tukar nama setiap hari.



3. OVER ACTING @ PERASAN BAGUS : Namanya menggunakan simbol2 sehingga menyusahkan kwn2 nak cari terutamanya ketika kecemasan (Contoh :: 71M@T -> Jimat)



4. WARTAWAN : suka menyebarkan pesanan, walaupun tak penting !



5. PENGGANAS : Suka menyebarkan link yang menakutkan (contoh : sila sebarkan pesanan ini jika tidak anda akan ditimpa kesusahan @ bencana etc)


6. BINTANG FILEM : Suka update status setiap 5 minit



7. BINGUNG : Tidak dapat membezakan ruang untuk wall post atau status -.-'



8. PERASAN HEBAT : Selalu melaporkan dimana lokasi semasa setiap masa ! Contoh ( otw ke Mydin Mall ) kemudian ( di Mydin Mall shopping jap ) kemudian ( karaoke di Mydin Mall ) bla..bla..bla.. Semuanya berlaku dlm 1 jam. So annoying okayy -.-''



9. BUDAK HINGUSAN : Selalu menampilkan gambar dgn gaya aksi ! (contohnya amek gmbr dgn mulut terbuka luas, tak takut ke lalat masuk dlm mulut ?)


10. SHOWOFF : Nak makan pun siap ambil gambar dulu dan dibuat pic profile. MOTIFFFFFF ? :DD


HAHAHA ada yang terasa tak ? which category are you ?


SUMBER : Facebook



"Selamat Hari Isnin & Selamat Bekerja"




Friday, November 18, 2011

1st time jadi pengapit.. Auww!

Assalamualaikum.


Kenapa tajuk tu perlu ada auww?? Ish tak paham hakuu. Eyh sendiri yang taip kut. Hahahaha! Ok ok minggu lepas kita jadi pengapit. Perasaan? Nebesss uolls mengalahkan pengantin pulekss.. Kekekke! 


Yela ni first time kut jadi pengapit, memang taktau pape. Tapi kita rasa bukan susah sangat pun nak jadi pengapit ni. Selalu tengok masa kenduri tugas pengapit ni tolong kipas-kipas kan pengantin, lap peluh pengantin dan bagi bunga telur je kann.. Oh berehh ! 


Kain untuk pengapit, pengantin yang kasi. Terima kasihh banyak-banyakk. Kita cuma tempah sahaja. Jadi kita dengan Incik Tunang sedondon okay. Dah macam nak nikah pun hadooo kiteorang ni. Dah habis majlis "Yang.. kita gi tukar baju dulu la, dah macam lepas nikah dah. Maluuuu je.." muehehheehe! Segan nak pakai camni sebab lepas tu nak singgah shopping complex cari barang. Nanti ada pulak orang wish "Selamat Pengantin Baru" kat kiteorang pulak. heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!


Sebab ingat lagi tengah photoshoot masa tunang haritu pun orang dah wish selamat pengantin baru. Hahhaha. hampehh!

Kami yang semakin bulat. Biasa la orang senang hati. Hahhaha!
Ayat nak sedapkan hati sebenarnya. Hee!


Seorang lagi kawan dah kahwin. Weeeee~
Lepas ni takmo la jadi pengapit dah. Kita ni kan pemaluu.. Wekk!
;)

Thursday, November 17, 2011

Cerita raya haji yang dah basi. heee !

Assalamualaikum.


heylooo! Rasa lama tak update belog. Aii busy uolls, busy mengalahkan bos. Kursus sana sini, meeting program itu ini rasa nak pitam. Over sangat kan.. hik hik!

Cerita raya haji kita baru nak publish boleh? Rasanya aii orang yang paling lambat update kut. Tak ada cerita sangat pun sebenarnya, raya haji tak pergi mana-mana hanya lepak rumah mak (nenek). Sooo makan laa sampai munt0hh! Heeeeeeeeee! 

Menu raya adalah Nasi Minyak. Tahun ni buat julung-julung kalinya kita tak masak redang untuk raya ye. Hanya nasik minyak, ayam masak merah dan dalca only. Lagipun nanti bawak rumah mak (nenek), dah tentu sana ada rendang, nasik impit, kuah lodeh dan lain-lain.






Disebabkan raya haji lepak rumah je jadi semua gambar dengan rumah saja la ye. Bosan amek gambar dalam rumah pastu amek gambar dekat luar rumah pulak. Oh bosan! hahaha..


Baju mereka sedondon.



Baju kita sedondon.
Oh pakcik kita baru bertunang. "Selamat Bertunang la Acik ye"



Posing dengan baju-baju makk! heeeee..



Tak ramai raja rumah mak, masing-masing raya rumah belah mentua. Tinggal ini je laaa.. :)



Abah & Aik 



Nyanyah & Aik


Bosan bergambar dalam rumah, kita ke luar rumah pulekss.


Sorang bergambar dekat pokok, semua ikut.. hihihi!





Promote pokok mak yang subur dan cantik.
Biasa la kalau tak over tu memang tak sah. hahahhaa!



Last picture with justin bibir malaysia. Tengah tu. Kawan adik, walaupun sebaya tapi nampak comel je. hehehhe! Shawl tu dah senget sebab dah siap nak golek-golek kat atas, baby farhan datang pulekk. Peluk peluk kiss kiss farhan terus naik atas rehatkan perut yang sudah kenyang. heeeeeeeeeee!!  :)



Tu je cerita raya haji kita. Bosan kan. Memang pun sebab tu takyah cuti lama-lama. hehehhehe!
:D



Friday, November 11, 2011

Tarikh cantik

Assalamualaikum.


11 . 11 . 11
Nice number kann?


Kebanyakkan status fesbuk semua update pasal tarikh hari ini. Kita pun tak mahu ketinggalan nak update tarikh cantik 11.11.11. Yela mana tau 10 tahun akan datang, belek balik belog ni sekurang-kurangnya ada juga entry 11 november 2011 kann.. heee!


Ada yang mahu bersalin dan ada juga yang akan bernikah hari ini. Bukan terlalu taksub dengan nombor tapi mudah ingat tarikh tersebut, yelaaa sok sok dah berumur lupa plak nak ingat tarikh.. hek! :)


Tarikh nikah kita nanti pon pilih senang nak ingat tapi tak secantik tarikh hari ini. Ada apa pada tarikh. Iyer dok?? Ada beberapa bulan sahaja lagi untuk kita menamatkan zaman bujang. Persiapan? tak buat pape lagi baru survey je dan booking apa yang patut. Masih mencari warna tema, design baju, design pelamin, photoG,  bla bla blaaa blaaa. Fening memikior ek? Sampai malas nak pikir "hmm nanti la awal lagiii.." boleh? huhu~ Semoga semuanya akan berjalan dengan lancar nanti.. :)




Tarikh cun cun juga, mari kita beristighfar. :)


Nabi saw. bersabda,"Sesiapa yang selalu beristighfar, nescaya Allah akan menjadikan baginya kemudahan bagi setiap kesempitan, kesenangan bagi setiap kesedihan dan memberinya rezeki tanpa diduga olehnya". (HR Abu Daud)


"Selamat Hari Jumaat"





Thursday, November 10, 2011

Gambar Konvokesyen Nyanyah .

Assalamualaikum.


Marah betul adik kita sebab selalu panggil 'Nyanyah' dalam belog ni. Hahaha! Takpe la comey apa nama panggilan tuh. Korang jangan la panggil nyanyah, tu panggilan untuk keluarga terdekat sahaja ye. heeeeee!! Konvokesyen nya dah habis tapi lupa nak tempek gambar. Yela malas nak tempek gambar sebab bukan kita yang konvo kan. Heeee!!

Kali ini konvo adik perempuan kita diadakan di Seri Iskandar, Perak. Sebelum ni konvo di UiTM Shah Alam, dekat je. Yang ni agak jauh sedikit jadi terpaksa berkampung di sana, alang-alang cuti deepavali kan. Sesi nyanyah untuk kali ini belah pagi, so petang dah boleh gerak balik KL. 

Pagi-pagi bangun dah memekak suruh kita mekap kan dia. Excited betul! Bila semua dah gerak, sempat juga la sambung tidur. hehehe! Mama call dalam jam 10 bagitau dah selesai dah, kita pun tak siap mandi lagi ingatkan tengahari baru habis. Cepat pulak habisnya Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!



Ok tengok gambar je okay!
Gambar kita semua  muka berkerut menahan panas. hehehe!




Mama, Abah, Tok dan Mak Ngah pergi dulu. Dapat 2 pas extra sebab kawan nyanyah, keluarga dia tak dapat datang. Sedih kan konvo tanpa ahli keluarga. Takpe kawan-kawan ramai.. :)


Mak Ngah & Tok .



Macik yang siap dengan kelam kabutnya. 
Nyesal pakai shawl, dekat sana cuaca sangat panas. 



Kena menapak sebab nak dapat parking yang dekat dengan dewan, jangan harap lah! Bersyukur juga dapat parking dari tak dapat langsung.  ;) 



Kita yang kat depan tu dah tak sabar nak terjah booth shawl. Tapi angah pandai tau "kak, kita pergi kat dorang dulu nanti kita singgah la" hampeh tau tak singgah pon. Cehh!


Senyum sampai ke telinga. 


Abah juga berkerut kepanasan . ;)





M y   F a m i l y !






Masa ni kita TERPAKSA mengambil gambar mereka ni. Tertiba pulak kena pegang kamera godang salah seorang daripada dorang ni. Kalau sekejap takpe la jugekk, ni kemain lama dan macam-macam pulak gaya dorang buat. Layann je la. Banyak gambar dekat sini sesajorr, malas nak tempekk.



Masing-masing pandang kamera lain-lain. Ada 2 kamera godang kat depan tuuu. Nasib AyahNgah bawa kamera godang dia sooo boleh bergambar sakan la kannn. Muka kita dengan abah sama-sama keruttt.. Hot u  hottt ! Syukur tak sakit kepala, kalau tak macam mana nak drive pulang ke KL kan. 



Nyanyah bersama sepupunya yang turut sama hadir.
Along, Angah, Intan & Hyekal.


Suka gambar ni, mereka berdua berseri sekali.


Akhir sekali bergambar dengan bakal adik ipar. Hahahahahaha!
Maaf adik aii sudah berpunya tapi tapi tapi tak rasmi lagi l0hhh. heeeeee!!


Balik KL dalam pukul 3 petang. Jalan sangat cantik, cuaca juga cantik dan boleh memandu dengan tenangnya tak perlu gopoh-gopoh. 

Tapi kan uolls masa balik hari tu ada sebuah lori besar ni kemain laju ok, siap kasi h0oonnnnnnnnnnn suh kita ketepi padahal kita di lane tengah ye. Huiii kusss semangat sib baik perasan, sedar-sedar dah dekat betul dengan kereta kita. Ishh bahaya tau. Nyawa tak boleh dibeli tauu! Ngekkkkkk!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998