Sunday, July 31, 2011

Bersesak-sesak di Jln TAR..

Semalam terpaksa sebenarnya pergi Jalan TAR sebab nak kena tukar baju melayu si adik. Adik tak berkenan pulak dia dengan warna baju melayu dia. Sangat cerewet koo nih. Nyampass nye la haihhh!!

Aiyoo yooo! Manusia sangat ramai disana. Maklum la hari cuti masa ni la mereka mahu beli baju raya. SALE merata-rata! Walaupon SALE tapi kualiti kain sangat tidak elok padahal kedai jenama yerr. Kooo kalau nak jual pun agak-agak la weyhh!

Kelakoo pula tengok mereka berpusu-pusu, berebut-rebut membeli barang. Macam-macam ragam. Hehehe!

Aku pun tidak ketinggalan shopping juga. Haha. Cakap orang kan. Tapi takde la sampai berebut-rebut tolak menolakk. Kita beli tudung secara kodi terusss. Hambekk koo! Takyah beli satu satu membazir, belii kodi koo boleh sedekah kat adik badik sedara mara. kekekkekeke!!

Nak membayar beratur kemain panjang. Kalau beli banyak kira berbaloi beratur panjang, kalau beli satu je aku tak kose nak beratur. Hik hik!!
Kita kesana bukan nak shopping sangat pun. Saja jalan-jalan tengok gelagat manusia dan cuci mata. Kebetulan semalam pula SOGO card kan???? Lagi la berebut-rebut mereka nak masuk sogo tu.

Nasibbbbbbbbbbbbb la juga aku ni takde sogo card kalau tak, dengan aku aku berebut nak masukk. Kalau ikutkan nafsu shooping semua nak membeli kannn.. hihihi! Haih.. selamat takde SOGO card, kalau tak abes wett beli handbag kangg.. :D
Sangat cemburu dengan mereka dapat masuk SOGO. Nak ikutttt masuk bley?? hihihi!!
Tapi yang aku tak berapa berkenan dengan mereka yang bawa baby ditempat bersesak-sesak gini. Alahaiiii kesiann sangat dengan baby baby tuu..

Masa tunggu si adik perempuan aku ni beli shawl. Ada la seorang bapak dan si anak kecil menunggu si emak tengah shopping kut. Kesiann betul anak dia menangis tak selesa, si bapak relaks dan sabar menanti. Oh plss plsss jangan bawa anak anda bersesak gitu. Kesian sangat!

Yang orang tua pun boleh sesak napas, inikan pula budak kecik kann.

Yeyy sok dah puasa. Ingat tak niat puasa??

Nawaitu souma godhin ‘an adaa i, fardhi syahri ramadhaana haadzihis sanati lillahi ta’aalaa..

:)


Saturday, July 30, 2011

Mahu terjah Tutti Frutti !!

Dah banyak kali tengok korang pi makan yogurt kat Tutti Frutti ni. Dalam tv pun cerita Tutti Frutti sesajorrr. Terliur aii dibuatnya. Jadi hari ini aii mahu terjah nak rasa keenakkan Tutti Frutti. Sedap ke idak nanti aii publish sini yerrr.. :)



Jom window shopping yukk!




Friday, July 29, 2011

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan

Tinggal beberapa hari sahaja lagi, kita akan menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak yang mulia ini. Di kesempatan ini, ingin memohon salah dah silap sekiranya ada, tersalah kata, menyinggung perasaan sesiapa sahaja, yang masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia.


Semoga Ramadhan Tahun ni lebih bermakna untuk kita pertingkatkan amalan. Ingatan untuk diri sendiri sebenarnya. Jangan ponteng-ponteng puasa ye. Kita takpe! hee.. ^_^


Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak!



Puasa itu bukan sekadar menahan diri daripada makan dan minum, akan tetapi puasa yang sebenar-benarnya ialah menahan diri daripada kata-kata yang sia-sia dan kata-kata yang keji.”



Tertiba rindu Tok kat kampung.
=_=









Pulut Mangga.. Nyummmm!!

Akhirnya, Pulut Mangga yang diidam-idamkan itu dapat juga.
Sekarangkan banyak restoran thai kann. Masa tengah makan dengan mama kat tesco ampang, ternampak akak tu hantar order untuk pelanggan dia. Huii terus order "Akk, pulut mangga satuuu". Ya Ampunnn, dah lama oii cari pulut mangga ni.. hehehe!

Sedappppnyeeeee!!
Dah tau dah nak cari kat mana bila teringin makan pulut mangga.
:)

Wednesday, July 27, 2011

Semangat rakyat Malaysia!!

Kalau tak caya cuba try test tengok kat wall fesbuk masing-masing semua tunjuk gambo tiket dan cerita pasal bola esok. Khabarnya tiket abes dijual. Semangat nyerrrrrrrr!!



Aiiii likeeeeeeee banyakk banyakkk!!
Tu yang kita mahu. Kalah atau menang tu belakang kira, janji semangat dan sokongan itu PENTING!! Chaiy0kkk.. chaiy0kk!! Harap sangat kita menang kan. Pedulik kan pemain import dorang tuh. Bukan hebat pong sebenarnya. Jangan gentar h0key!


:D




Aku tengok kat umah je.
Sape ada jersi hitam kuning tu??
Nakk satuuu saiz M tau. hahhahahha!
Kalau nak kasi kaler biru tu pon ok gak.. heee!!




Wordless Wednesday : ILH sooo much !

Ehem ehem !




i.

ii.

iii.



Pi muntah jaOh-jaOh yer!

T_T


Tuesday, July 26, 2011

Peti Rahsia !!

Haaaa jangan taktau aku ada peti rahsia kat rumah tu. Pelbagai khazanah ada dalam peti rahsia. Dah lama kut tak buka, ntah tertiba hujung minggu lepas buka balik nak tengok apa ada dalam. Mana tau tertiba ada emas belian pulak kan. Hahhaha! Verangan je kooo kan. Hehehehhe! Nak kata harta pusaka memang taklah. :)



Nak tau apa ada didalam ini?????
Jeng jeng jeng!!
Taraaaa!

Harini engkoo taraaaa je la tak abes-abes. hehehehe! Wottt wwottt! Rahsia besar, rahsia kecik semua ada dalam. Rahsia ke? hihihi!! Taktau mana dapat peti ni, mama yang bawak balik kuttt.. :D

1. Nampak tak envelop hijau yang sangat besarr itu. Haaa tu first time dapat kad raya besar gitu daripada tettt. Hahah taktau napa simpan lagi saja buat kenangan sebab sampai sekarang masih tak dapat kad raya besar ituuuuuu.. :)

2. F4(band). Taiwan band yang femes dulu. hehehehe. Dulu kan ada cite "Meteor Garden" kat tv, dorang la hero-hero nya tu yang sanggup beli majalah tersebut. Bila pikir balik membaziaq ajeee.. hehehehhe!!

3. Diari hokey. Dulu kecik kecik duluuu gegeh tulis diari. Bila baca balik sumpahhh sangat kelakar. "eyh eyh aku ke dulu yang tulis nii.." duluuu taktau luahkan kat sapa jadi diari ini sebagai tempat lepas perasaan. kekekkekeke!!

4. Haaa dalam tu ada banyakkkkkkkkkkkkkk surat surat pemberian sahabat bernama AZURA yang dulu suka sangat bagi aku surat yang merepek-repek. Kalau tak silap masa tu darjah 5 kuttt. hahahaha! Tu entry lain aku cite ekk.. :)

5. Diari jugak! Seee.. Melambak diari aku. Yang tak tahan semua kawan-kawan punya birthday aku tulis dalam tu, satuu kelas kutttt. Tapi wishh nya id0kkk.. wakakkaka! kelakooo.. :D

6. Nampak gambo comey itu. Masa sekolah rendah tuu. Aku tak paham kenapa rambut aku senget. Dorang salah potong ke?? dah ler gigi takdakk.. heeeeeeee!! Dan duluu aii Penolong Ketua Tingkatan dalam kelas. :)



Haa next entry kisah surat dari seorang sahabat.

Bila tu tunggu je la..
:P



Taraaaaaaaaaaa!!!

Nahh!!
.
.
.
.
.

Belog baru yang lebih colourful.
Header yang lebih kurang sama yang duluu.
Maklumlah tangan aii tak berapa kreatip.
:D


Background sebelum ni hitam sesajor.
Kali ini saja ubah angin.
Ok apa kann??
hihihi!!

taktau background ni berapa lama bleh bertahan.
Jangan sok sok tukar hitam balik.Hiks!

:)


Monday, July 25, 2011

Denim Skirt Ayun Ayunar !

Dah lama kut grooming class ni tapi baru nak update. Ayun Ayunar blogger yang agak femes juga sebenarnya dan aku juga penahhh la dulu baca belog beliau tapi stop follow sebab lupa address belog. Boleh?? hahaha.

Masa beliau tunang make up sendiri aje hokeh. Sangat hebat!

Secara peribadinya aku lebih suka tengok dia depan mata berbanding dalam gambar. :)
Walaupon aiii reti la sikit-sikit make up tapi sajooo join kelas ni bagi menambah ilmu pengetahuan. Padahal malass duk opis. kekekekkek~

Ayun ajar make up yang simple dan sesuai untuk pergi ke pejabat.. :)
Mereka yang setia mendengar.. :)
Okeh tempek gambo yang ada muka aii sudah. Tak semakk! Hahaha. Tempek yang ramai-ramai kang korang tak nampak pulak muka aku kan.. :)
i look like macik macik anak 3 jew. Mencikk !! Hahahhaha.Masa si Ayun ni mengajar make up, mata aku pandang ke lain k. Tengok denim skirt dia yang sangat cantik. Terus aii tergoda yuuu. Aku ni memang jarang la pakai skirt kalau keluar, lebih selesa pakai suar jeans je. Tapi disebabkan dah tergoda, beliii jugakkk! Sanggup..Turun booth dia terus order. Nak yang sama macam dia pakai tu jugak. Gegeh macik ni taw! :)
Taraaaa!! Skirt Ayun Ayunar yang ko idam-idamkan sangat tuh. Pakai masa pergi pameran pengantin PICC lepas. Selesa sangat!! :)Yang ni takde la nampak macik anak 3 sangat kan. Nampak macam 18 tahun jew kan?? wakakakka! Muntah jauh-jauh pehlishhh.. :P


:D

Walaupon harini gaji tapi aii sgt stress!!!!


Haaa tajuk je dah menjelaskan segala-galanya. Hahahhah!


Sepatutnya harini adalah hari yang mengembirakan semua sepatutnya tapi tidak bagi aku. Hahahhaha! Banyak noo gelak tuh. Saja nak sedapkan hati sendiri. ehhehehehe!!


Bank in kat akaun orang itu. Bank in kat akaun orang ini. Bayar deposit tu, bayar deposit ini. Ni semua nak kawen nya pasal. Lastttt sekalii tengok balance. Alahai! Sedih..


Hehehhehe!


Pastu gataii nak tempah kuih raya pulakss.
Haaaa masakk koo!
Takyah kuih raya la tahun ni, buh je gula-gula dalam balang. Ok tak?
muehehhehehe!!



Baju raya dah siap??
"Saya rasa kak, saya amek lepas raya la erk.."
hihihihihiii!!!





Nasib nak puasa ni dah jimat dah untuk makan tengahari.
Pphheewww!

Yeyy yeyy! Tak sabar nak puasa.. :)




Friday, July 22, 2011

Alhamdulilah selesai satu bab.. heee!!

Kursus tawenn laaa u'ollssss!!
Kalau takde sijil ni takleh tawen tau dok??
hihihihihi!!
(^_^)
Kenapa mereka ada bersama?? Oh sebabnya aku yang ajak. Hehehehhe! Kang takde geng bosan pulak kan. Jadiii aii ajak sekali semua kawan-kawan baik pergi bersama bakal-bakal suami mereka. Heeeeeeeeeeee!!

Tak kisah la lambat lagi ke nak kawen janji sijil kursus ni dah ada kan. Sok sok takyah terhegeh-hegeh nak amek. Dah selesai satu babbb. :)

Kenapa amek kat Wani Pesona?? Ohh sebabnya kawan dah pernah pergi jadi dia suggest tempat ini. Sebelum ni dah survey beberapa tempat dan ramai yang kata Wani Pesona ni best. Hasilnya kamiiii gelakk sampai kejang tulang pipi ni haaaaa. Waduh! Tak bosan dan tak ngantok langsung hokeyy. Semua ustaz adalah TERBAIk ! Siapa yang belum amek kursus kawin ni gi la sana gerentii koooo gelak sampai terputus urat kentutt. Hik hik!!
Bersama bakal masing-masing. Hehhehe!! Moga suatu hari ini kami semua akan jadi isteri dan suami soleh dan soleha.. Ameenn! :)

Abu Hurairah meriwayatkan bahawa Nabi s.a.w bersabda :

"Sebaik-baik wanita adalah apabila engkau pandang dia maka dia menggembirakan, bila engkau perintah dia taat, bila engkau tiada dia menjaga hartamu dan menjaga pula kehormatan dirinya."



Selamat Hari Jumaat !!



Thursday, July 21, 2011

Aku rasa kurus bila....??!

Rasa kurus bila bergambar dengan adik perempuan kesayangan hamba ini. Muehehehehehehhe!!
Rupanya dia lagi besar daripada aii h0key!
:D


.
.
.
.



Nyah, koo perlu diet sekarang yerr!!
Nyah, walaupon ko begitu aku tetap sayangkan ko. Jangan lupa belanja aku baju tau. hahahhaha!
:P



Wednesday, July 20, 2011

Festival Bunga 2011

Orang sibuk nak pergi, koooo pun terhegeh-hegeh nak pergi padahal tau dah kat sana takda pape. Dah Festival Bunga kan tentu-tentu ada bunga sesajorrr. hehehhe!

Weekday lepas diberi pelepasan oleh big boss untuk pergi ke sana jadi amek la kesempatan ini menikmati kecantikan bungabunga yang adoo. Jalan agaknya tak sampai berapa jam kut dah bosan. Hahahhahha! :)
Tapi yang penting motipp utama tuh "ishhhh.. takde orang jual baju-baju ke??" Tengokk! Niat pergi tu dah salah ye, bukan nak tengok bunga sangat pun tapi nak beli baju. Kain sutera batik banyak la. isk isk isk! :D
Jadi kita bergambo bersama bunga-bunga je la ekk!!



Bila dah terlalu bosan. Dah taktau nak jalan mana dah, kita singgah hias cup cake ni. Tengok budak budak sekolah semangat hias tu yang kita teruja nak hias juga tuh. hehehe. Hias je kut s0nangggg je bagi akk ni.. hiks!

Teringin la nak belajar buat cup cake. Macam senang je.. :)
Taraaa! Siap dah tak sampai 5 minit. Hehehehe!
Nampak mana-mana pokok bunga cantek semua nak amek. Si baie "kak, bunga ni kat utm pon ada.." erkk ada erk tak penah nampak pon. :P

Jalan kejap je pun pastu dah taktau nak pergi mana dah. Lepak makan, pastu jalan. Dann makan lagi bagi mengisi masa yang terluang. Makan sesajorrr. heeeeeeeee!!

Pasni kalau ada buat festival apa-apa kan. Aku nak cadangkan buka banyak banyak booth jual baju ke, jual shawl ke gerentii ramaii perempuan terjahh dan mendapat sambutan hangat. kekekeke!

:P

Tuesday, July 19, 2011

Sambungan Laksamana Sunan

Ingat lagi tak Laksamana Sunan???


Duluuu kan ada buat entry Jatuh Cinta dengan Laksamana Sunan, mengenai sebuah novel epik thriller yang ditulis Ramlee Awang Murshid. Sekarang dah abes baca sambungan novel laksamana sunan ni bertajuk SUTERA BIDADARI.

1st novel Bagaikan Puteri, 2nd Cinta Sang Ratu, 3rd Hijab Sang Pencinta, 4th Cinta Sufi dan yang terbaru SUTERA BIDADARI.

Dah tau novel ni dipasaran pun baca belog Kak Zie, pastu terus bagitau Baie sebab biar dia gi beli kita pinjam aje.. hehehehhe! Kali ni pun besttt juga macam sebelumnya tapi novel yang ni Laksamana Sunan tak berapa kuat dah, maksudnya kudrat dia dah lemah berbanding sebelumnya tapi masih hebat lawan musuh. Yang penting musuh lawan dia kali ini adalah drakula h0keyy. Terpegun akak baca. hehehehhe!

Novel ni lain daripada yang lain. Selalu kisah cinta tak sudah-sudah. Kisah cinta yang tak kesampaian. Kisah cinta antara 2 darjat. Alahii bosann tau. Novel ini juga kisah cinta tapi cinta Laksamana Sunan/ Saifuddin kepada Allah swt. Bila baca kadang boleh menginsafkan juga dan memberi pengajaran buat kita. :)


Kalau baca novel camni mesti tangan kaki takleh duk diam.
Lagi baca sambil baring. Kejap ke kiri, kejap ke kanan, pastu tertiba boleh bangun. Hahahha!
Tu makna nya kita hayatiii cerita novel tuh.

Tahniah kepada penulis !
:)



Monday, July 18, 2011

JUVANA - Episod AKHIR

Uit uitt uitttt!
Jangan lupa yer episod AKHIR drama JUVANA malam nih.
Tak sabo nak tunggu apa kesudahannya.
:)


Suka watak botak yang ganas iteww!
heeee!!




BIRU di Pulau Pangkor

Hari terakhir di Pulau Pangkor pakai baju biruuuu. Suka sangat la biru nehh nampak terserlah gitu. Hehehhee!
Masa ni tengah tunggu adik Baie bersiap jadi lepak lepak diluar sambil menikmati permandangan sekitar bilik. Sekali si Zuha photoghapher masa tunang haritu lalu, cepat cepat suh dia amek gambo aku. Hahhahah!

Koo posing je la kann. :)
Ewahh !
Menunggu van untuk membawa kami ke jeti.. :)
Nampak tiang kooo gayutt !
Nampak pokokk pun gayuuttt. Posing terbaruu, gayuttt! :)
Mari lihat gambar di bawah. Posing gaya sakit pinggang. Mulanya bertiga !
Posing masih sama. Tambah si Baie pulak. Jadi berempat ! ;)
Posing masih sama tambah lagi si Fadil jadi la berlima. Hahahaha!
Bersama staf pentadbiran.. :)
Selamat Tinggal Pulau Pangkor !!!!
Pasni nak jalan mana lagi erkk????
hihihi!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998