Monday, February 28, 2011

Cover pun tarak guna !

Takyah la susah-susah nak cover pipi awak tuh.
Semua orang dah sedia maklum yang pipi awak tu kembang.
Huhuhuu!

Dulu puas la kunyah gula-gula getah konon nya nak kasi kempis pipi tuh. Hampeh! Nan adoo. Makin kembang lagi adoo. Sejak hari itu dah berhenti kunyah gula-gula getah sebab takut makin kembang.. muehehehheh!
Saje je cover pipi tu sbb taknak orang gewram tengok nanti.
Hahhahahhaa!
uwekk!

Friday, February 25, 2011

Nurhana Qalesya, anak LYNDA !

Nurhana Qalesya.
Baru tau ye nama penuh baby Kak Lynda nih.
Itu pun dari belog Kak Ceera. Heee!

Sebenarnya pergi melawat anak Kak Lyn ni dah 2 minggu dah kut. Baru nak update belog sebab kena minta kebenaran Kak Lynda ye untuk publish gambar dalam ni.

Masa ni baru sampai terus Kak Lyn kasi baby dia kat aku. Adeh! Tak ready lagi nak pegang. Takut pun ada lagi-lagi baby yang baru lahir kann.. hee!Biasa la kalau perempuan dah jumpa ada saja benda nak diborakkan. Bagus gak ramai kawan yang dah beranak pinak ni. Banyak info yang kita buleh dapat. Kadang tu pengalaman bersalin mereka itu ngeri gak dibuatnya. Jadiiiiii tunggu sahaja la masa kita nanti yerr.. Hihi!
Qalesya, rasanya ikut muka Kak Lyn kuttt.. Pipi b0latttt! Rasa nak geget je pipi tuh.
Oh bau baby sangat harum kan. Masham pun shedappp! heee..Tidur sesajorrrr si Qalesya ni nak amek gambo dia kemain shusahhh.. =)Sampai terpaksa kejutkan. Hehehhe. "Qalesya sayang.. bangun la.. nak amek gamboo nii.." hiks!
Pastu tidur semula dengan lena nya. Heeeeee! Chumel sgt!~Si Ibu & Anak.

Kak Lyn adalah sahabat baik kepada Ceeramo0n. Dulu agak aktif juga berbelog ni tapi sekarang nan adoo.. Hehehhhe!
Sebelum pulang HARUS bergambar bersama ibu yang masih berpantang. =)Ok last picture dari kami yang pipi bulat. Sekian terima kasih.

Yang Benar,
Wawa Nadwa.


Hehehhehehehhehe!

Asma Ul Husna - Dato' Siti Nurhaliza

Selamat Hari JUmaat!





Thursday, February 24, 2011

Yer yer saya bersalah. Maaf !

Pagi tadi aku telah melakukan sesuatu yang tidak diingini.
Rasa bersalah sampai lah ke saat ini.
Adoii!

Hari ini taktau kenapa semua jalan sesak teruk. Keluar simpang depan rumah je dah tersekat. Tu belum sampai ke jalan utama lagi tuh.
AMPANG owhhh AMPANG!!
Moto kapcai telah jatuh sebab aku??? Terlanggar lah. Nak cepat punya pasal.

Mesti tuan punya moto tu bengang gila kat aku. Walaupon pada masa itu tuan moto tu takde ditempat kejadian. Perasaan bersalah yang teramat sangat sekarang sebab aku buleh bayangkan perasaan tuan punya moto tuh bila tengok moto tu gitu. Rasa tak teruk sebab terjatuh je kutt. Uwaaa~~ takutt!


Sorry!


Hey! Aku rasa bersalah sangat ni sebab selama ni tak penah lagi melakukan kesalahan pada kenderaan lain sebegini ekk. Orang buat kat kereta aku. Haahh itu adoo!


Tak sempat nak angkat balik moto tu sebab dah lambat sgt sgt sgt. Kalau aku berhenti tadi lagi bertambah tambah sesak. Kepala fikir nak sampai office je.

Uwaaaa~



Akibat kesalahan aku tadi si PUTEH srrrreeeeettt calar kat tepi.
Takat calar manja takpe lagi. Ni calar agak dalam tu yang kecewa hati nih.
Uwaaaa~~ lagi..
sedey!

Kapcai bukan sebarang kapcai ok.
Calar gak PUTEH tuh!
hahaha!


Padan muka aku kan.
haihh!



p/s : maaf!




Wednesday, February 23, 2011

CONTEST MUNCUNG PALING CUN HABIS

Walaweyhh!
Kena tag oleh Nemo untuk contest muncung nih.
SYARAT2 ;
1. Mestilah menjadi follower blog WawaWinkie nieh
2. Buat satu entry khas dengan tajuk "CONTEST MUNCUNG PALING CUN HABIS" dan linkkan terus dekat post nieh
3. Letakkan banner di atas nun kat entry tersebut dan di sidebar
4. Letakkan 1 keping gambar SAHAJA yang menunjukkan muncung korang yang cun habis (MESTILAH GAMBAR SENDIRI KALAU LETAK GAMBAR ORANG LAIN AUTOMATIK PENYERTAAN TERBATAL).
5. tag 5 rakan follower korang (pastikan diorang tahu)

Ok. Anda adalah dengan segala hormatnya telah di TAG.
Kathy Jem
Nazirah Ashar
Cik Wanie
Fiezzamy
Heze Suze

Tarikh tutup adalah pada 28 FEBRUARI 2011.

Kalau nak tau lebih detail j0m terjah belog WawaWinkie. Sekarang!!!
.
.
.
.
.
.

Gambar ini la aku letak janji adoo.
Kang terlebey muncung susah plak.
hehehhe!


Sekian.

ST 12 - Jangan Pernah Berubah

Sambey buat kerja tuh meh layan lagu ni meh.
Aku ni d0k ulang berkali-kali dengar lagu ini sesajorr.. Hehehe!
Layann weyh!



Jangan pernah kau coba untuk berubah.. lalallalalla~~

Tuesday, February 22, 2011

Subway?? 0whh NO !

Banyak kali dah sebenarnya idam makan kat Subway. Tapi bila masuk je dalam tuh, dah pening tak tahu nak order apa. Pastu?? Dengan muka merah kemerah-merahan keluar dari tempat tersebut, terus mencari tempat makan yang lain. Hehehehhe!

Seyes!

Bukan sekali.
Dah banyak kali keluar masuk subway tanpa order apa-apa.
Hui memalukan.
Dah la ramai mamat emcem kat situ. aduhaii!
Heeeee!!Kali ini si budak shawl order juga.
Take away!
Sebab si kakak taktau nak makan ape.
Setelah penat memikirkan apa yang hendak dimakan, akhirnya kentucky juga menjadi pilihan. Oh bosan kann.. Nak buwek camno?? itu sahaja yang buleh diterima tekak buat masa itu. Heee!

Makan seketui ayam je. Kenyang. Yang selebihnya Nyanyah yang abeskan. Pelik. Badan kecik tapi makan kuat. Oh mungkin tangki dia besar ckitt je dari aku kut. Hihihihi!!



Rahsia Bulan Kelahiran - OGOS

sila klik pada rajah utk tumbesaran yeeeeerrrr!!

Lepas je baca page fb Dato' Dr. Fazilah Kamsah mengenai Rahsia Bulan Kelahiran, terdapat kebenaran disitu. Orang lain aku tak pasti tapi kat aku ni tepat kena batang hidung. hiks!

Mari kita lihat!!

1. Sopan santun & mengambil berat.
(Itu tiada pada aku kutt.. Sopann ler sangat! hiks!)

2. Orangnya agak tegas & sikap kepimpinan.
(Okeh! yang ini aku setuju kut. Tegas!)

3. Cepat marah & mengamuk.
(Heeeeeeeeeeee!!)

4. Mudah marah bila cakapnya dilawan.
(yang ni pantang! lagi-lagi adik-adik.. huii hangin je)

5. Berbakat dalam senilukis, hiburan & Silat.
(oh ni tak! orang kasar camni memang takde bakat seni lukis pun. hancusss! Hiburan, mayb nyanyian tapi nyanyi untuk diri sendiri sajorrrrr. Silat?? silat gayung kut. haha!)

6. Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk.
(sangat sangat sangat sensitif. cepat sentap gitu. Muka kemain ganas tapi cepat sentap. Oh apa kesss?? hehehe!)

7. Cepat sembuh daripada penyakit.
(yang ini wallahualam)

8. Belajar untuk bertenang.
(Yaaa betuiii)

9. Sikap kelam-kabut.
(sikap yang ini memang tidak buleh dinafikan. Hahahah. Lagi kalau orang pushh nak cepat memang lagi terserlah kekelam-kabutan aku ni.. Semua benda aku buleh langgar. ohohohohh! Sesuai dengan no 8 tu, belajar untuk bertenang.. hiks!)


10. Romantik, pengasih & penyanyang.
(hmmmm no komen. heeeeeeeeeeee)

11. Suka mencari kawan.
(Seeeee! sapa kata ai sombongggg. meh tampo manja sikit.. huhu!)

12. Suka berlawak.
(yang ni kadang-kadang kut. Orang yang rapat dengan aku sahaja yang tauu. yang tak rapat mereka lebih kenal bahawa aku ni sangat SERIUS orangnya, padahal gile-giler gak..)

13. Mudah tertawan padanya.
(Meeeowwww!! sambil kelip-kelip mata.. lalallala!)

14. Berani dan tidak tahu takut.
(aku suka mencuba sesuatu yang baru kuttttt!)

15. pandai memujuk orang lain.
(erk! ishhh tak pandaii la pujuk orangg)

16. Terlalu pemurah & bersikap ego.
(hmm.. sikap ego yang sgt tinggi. ish kadang2 kena kurangkan juga sebab nanti nyesal tak sudah.. hehehhehe)

17. Nilai harga diri yang sangat tinggi.
(^___________^)

18. Dahagakan pujian.
(Ok sila la puji aku sekaranggggg!! keh keh keh)

19. Semangat juang yang luar biasa.
(aku sendiri yang pasti ada semangat ini ke tak.. )

20. Sangat cemburu.
(yela cemburu kan tandanya sayang.. kan kan kan! tapi seyes la kadang dengan adik beradik sendiri pun ada perasaan ini. Muehehehhehe)

21. Cepat berfikir.
(yang ni sangatt benar. Aku suka berfikirr. Kadang sampai migrain sebab terlalu banyak berfikir dan aku sendiri tak tau apa yang difikirkan.. Ngok tol. Hihihi!)

22. Fikiran yang berdikari.
(oh tak berapa paham yang ni tapii berdikari itu adalah aku. Kadangkala berusaha sendiri nak selesaikan masalah tanpa bantuan orang lain.)

23. Suka memimpin & dipimpin.
(sila la pimpin daku ke jalan yang benar dan di redhai yerr.. hee)

24. Sifat suka berangan.
(ah! yang ini toksah cakap lah. Berangan demi masa hadapan takpa kan. Tapi kadang tu melampau betui waktu memandu berangan. Hurmm memang badan sedang memandu, kepala otak fikir kat mana pun taktau la. Tau-tau dah sampai rumah je. hahahhaha! Sila jangan ikut sangat bahaya. Dan takut salah rumah juga.. hiks!)



p/s : update yang ni dulu. Senang.
Banyak nak cerita nih. Jumpa blogger yang baru bersalin. cerita mandi manda di Janda Baik. Dan banyak lagi tapi maleh nk upload gambo. hehehe!


Tunggu la roh rajin mariiiii yeahh..!

Monday, February 21, 2011

Mari lah mariii!! Pergi mengundii.. Lalallalala!

Ok Cop copp copp!
Yang buleh mengundi hanya la pelajar SAHAJA yeah!
Sila jangan lupa membawa kad matrik anda.
Sekian.


Hari ini adalah Hari Pemilihan Majlis Perwakilan Mahasiswa bagi beberapa Universiti. Jadi aku dilantik sebagai petugas. Sooooooooooooooo akan sibuk sampai la ke malam agaknya. oh! best sebenarnya tengok gelagat budak-budak nih. Kelakoo.. =)


Selamat Mengundi!!



ihihihiihih!
^_^

Saturday, February 19, 2011

Suka Rozita Che Wan Bertudung !

Sekarang ni bila tengok drama lestary HANI kat TV3 minat sangat dengan watak Rozita Che Wan sebagai Ibu dalam drama tuh. Lagi-lagi dia memakai tudung, tidak make up tebal-tebal dan tidak pakai bulu mata palsu. Buhsan ok tengok dia make up gitu dengan bulu mata palsu yang duk melekat kat mata sesajorr. Cuba la tengok dia dalam TV or Majalah. Yer yer memang cantik. Tapi lagi cantik kalau tak make up tebal. Tak Caya???


Dalam drama lestary HANI ni, korang buleh tengok dia lain sikit la berbanding selalu.


Shuke tgk!


Lemah-lembut.
Tabah.
Sifat keibuan terserlah.
aiiiiiiii L0ikee!!
=)
Dengar nak bersara?? oh perlu ke bersara?? Ish rugii..



Friday, February 18, 2011

Pelihara Hati & Lidah

Renung-renungkan.. (^_^)


Suatu hari Luqman Al Hakim diperintahkan majikannya untuk menyembelih seekor kambing dan mengambil dagingnya yang terbaik untuk jamuan tamu. Luqman lalu membeli seekor kambing kemudian menyembelihnya dan mengambil lidah dan hatinya untuk dimasak dan disajikan kepada majikan dan tamunya. Melihat akan hal itu majikannya marah dan menegur. ” Hai…bukankah tadi aku perintahkan untuk mengambil daging terbaik untuk jamuan para tamuku…???" Luqmanpun menjawab, ”.. tidak ada daging yang terbaik kecuali lidah dan hati.”


Beberapa waktu kemudian majikannya memerintahkan kepadanya untuk menyembelih kambing kembali dan menyuruhnya untuk membuang daging yang terburu. Luqman pun ke pasar untuk membeli kambing dan menyembelihnya, kemudian ia buang lidah dan hatinya. Melihat ulah luqman sang majikanpun kesal lalu berkata,”apa maksudmu wahai Luqman..??? Kemarin aku perintahkan untuk menyembelih kambing dan menghidangkan daging terbaik dan kau hanya memberi hati dan lidah, dan sekarang ketika aku menyuruh engkau untuk menyembelih kambing lagi dan memerintahkan kepadamu agar membuang daging terburuk dan yang kau buang adalah hati dan lidah.. Apakah kamu bermaksud mempermainkan aku…?


”Maafkan hamba tuan, akan tetapi apa yang hamba lakukan itu memang sudah sepatutnya, karena tidak ada daging yang terbaik kecuali lidah dan hati apabila digunakan untuk kebaikan dan tidak ada daging terburuk kecuali lidah dan hati kalau dibuat untuk keburukan.” Jawab Luqman dengan lugas.


Jagalah Lidah dari bahaya-bahaya lisan dan jaga hati dari segala penyakit hati.


Manusia tidak dapat mengalahkan syaitan kecuali dengan DIAM kerana ia dapat mengelakkan daripada perkataan yang sia-sia, mengumpat dan fitnah. Diriwayatkan oleh Abu Hurairah bahawa nabi menyuruh umatnya memelihara lidah dari perkataan yang keji dan buruk.


Sabdanya yang bermaksud :

“Simpanlah lidahmu kecuali untuk kebaikan. Sesungguhnya dengan demikian kamu dapat mengalahkan syaitan.” Di dalam percakapan terdapat bencana dan di dalam diam terdapat kebahagiaan kerana itulah keutamaan diam amat besar.


Firman Allah yang bermaksud ;

“ tiada suatu ucapan yang diucapkannya melainkan ada didekatnya malaikat pengawas yang selalu hadir” (Qaaf, ayat 18)


Selamat Hari Jumaat!! =)



p/s : kadangkala ketika marah mulut terlepas kata. Sekadar untuk berkongsi dan ingatan untuk kita semua dan untuk diri sendiri juga..



Wednesday, February 16, 2011

Hari sabtu tanpa plastikkk. Ada paham??

Hari sabtu lepas aku gi carefour beli hamster yang baru. Pengganti Chika dan peneman baru Zhaffy. Nama untuk hamster baru belum ada nama la, rasa nak buh Dottie plak. Heeeeeeeee!!

Seperti yang sedia maklum. Hari SABTU adalah hari tanpa plastik. Siapa yang masih tidak tahu mengenainya sila angkat tangannnnnnnn???????????????????
Aiyakk!
Sangat memalukan la kalau tidak tahu
.

Setelah mendapat hamster aku ke kaunter bayaran utk membuat bayaran loh. Di hadapan kami terdapat seorang bapa dan 2 orang anak lelakinya yang ingin membuat bayaran. Rasanya seperti kereta atau lori mainan nampaknya. Dah selesai bayaran si bapa meminta plastik kepada juruwang tersebut.


"Encik, harini hari tanpa plastik. Kalau encik nak kena bayar 20 sen... bla bla.."
Lebih kurang gitu la juruwang tu cakap kat si bapa tersebut.


Dengan muka agak terkejut dan hairan si bapa dengan tidak puashati "Eyhhh! kenapa saya kena bayar plak. Sejak bila plak takleh kasi beg plastik ni.. memandai-mandai je korang ni yerr.. bla bla bla"


Nak taknak dengan perasaan geram nampaknya keluarkan 20 sen dan mengambil beg plastik itu dengan muka bengkekkk. hehehehe!


Rasanya tak ada beg plastik pun anak-anak dia buleh je pegang mainan tu.



Erk!



Aku dengan adik perempuan aku pandang antara satu sama lain. Dalam hati masing-masing rasa nak jawabkan je bagi pihak juruwang tu yang tercengang juga. Aku yang geram bila tengok situasi tersebut.


Rupanya masih ada orang yang tidak mengikuti perkembangan semasa ya. Bahawasanya hari sabtu adalah hari TIDAK digalakkan memakai beg plastik. Punya la kerajaan promosi besar-besaran kut pasal projek ni tapi masih ada yang tidak tahu.

Haiii macam-macam ragam!



Tujuan kempen ini adalah bagi mengalakkan budaya kitar-semula dan mendidik masyarakat mengurangkan penggunaan beg plastik sekaligus mengurangkan pencemaran putih atau white pollution.




Oh! Shopping dengan lelaki agak cerewet juga yeah..

Oh yea! Ingatkan shopping dengan lelaki lebih cepat dan mudah kut. Biasa la kalau shopping selalunya dikaitkan dengan perempuan kan. Cerewet la, lama lah, hape lah.

Tapi seyesss weyh! Tak bleh pakai dah semua itu. Lelaki dah sama cerewet dengan perempuan. Kekekekekekkeh!
Cerewet ke teliti????? Alahaii kalau TERlebih sangat teliti tu melampau betui lah. Tu kira cerewet sebenarnya. Masa tuh temanlah kawan gi shopping baju. Kawan??!! kawan ehem ehem. Hihihi!

Jadi aku sebagai kawan yang baik hati menemankan beliau membeli baju. Selain itu, aku juga sebagai penasihat. Yang masa sesuai dan yang mana tak sesuai. Ok fine. Aku jenis yang simple sebenarnya. Yang mana berkenan amek. cuba dan terus beli. Senang kan?? Tapi ni tak. Adeh! Sabau je la. Nasib baik sayang. Heeee!!

Masa ni buleh berdiri lagi. Pastu????Ha tgk sampai terduduk ok.. Ni kat cermin depan fitting room tuh. Dia duk dalam dari tadi try baju. Ohh! awat lama sangatt.. =P
Mula-mula buleh tahan lagi. Senyum-senyum. Gelak-gelak. Pastu tak dapat-dapat gak carik baju yang sesuai. oh tinggalkan sahaja dia sorang-sorang. hahaha. Terus keluar carik kerusi. Penat tau. Apa ke lama sangat pilih baju tu?? Heee..Nak tgk tak pakcik tuh?? Taraaa!! ini dia.. Gambar terpaksa di blur kan. Sebab?? Takut kena saman. Hahhahha! Matik la hakuuu. ^_^Gadis yang pantang nampak cermin. Ini la dia. muehehhehe! Lepas je ditinggalkan. Cepat plak pakcik ni beli. He he he!

Nasib la lepas itu pakcik tuh belanja makan. Kalau tak mau mogok sampai balik. Heeeee!!
Macam mana kita ni tak suka menunggu lama. Begitu juga dengan orang lain kan. Jadi kalau kita nak shopping lebih baik gi sorang-sorang sebab takda orang nak tunggu kita dan kita buleh shopping dengan senang hati. Lallalallaa~~



Monday, February 14, 2011

Idam panjat gunung plak.. Bleh??

Program cuti esok adalah bermandi-manda di Janda Baik bersama rakan-rakan. Mereka yang anjurkan dan aku hanya ikut sajor. Kira ini adalah aktiviti luar yang pertama untuk tahun ini. Harap-harap lepas ni ada banyak lagi aktiviti camni ek. Yeeehaaaa!!

Kali ini idam panjat gunung plak. Bleh??
=P(Gambar hasil carian Google)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Oh! Mari tenangkan fikiran..


"Selamat Menyambut Maulidur Rasul"


Masjid Jamed - Jalan TAR - SOGO

Nah!
Tengok muka aku yg bulat nih!
muehehehhe!

M0rning morning m0rning!!


Entry yang dah berkurun baru nak publish. Ini disebabkan simptom malas tahap kronik yang melanda budak bulat ini. Heee!!

Minggu yang aku cuti CNY yang lama tempoh hari, kami anak beranak plan untuk ke Jalan TAR lagi. Oh sejak akhir-akhir ini rajin nooo ke sana. Sebelum ni gi shopping karpet. Kali ni carik apa yer?? Ntah taktau.. lalalallaa!
Tujuan utama kami nak gi Mydin cari surah Yassin. Kalau kat sana beli banyak lebih murahkan. Pastu tipu la kalau beli itu je. Ceh! Sah sah TERbeli lain punya. hahahhaa.

Alang-alang menyeluk pekasam.. Singgah la SOGO utk cuci mata. Percaya tak hanya cuci mata?? huii kalau dah lambang SALE tu merata-rata takkan tgk je cik kak oii.. Ni la masa nak beli. Tapi rasanya kat SOGO tu memang sale je memanjang. Heee!!
Walaupun shopping itu adalah minat orang perempuan tapi penat tetap penat weyh. Dari Masjid Jamek ko jalannn sampai la kat SOGO nih. Memang melecet la kaki tuh. Aku dengan selambar jalan berkaki ayam. Oh nekmatnya!

Yang Mama kemain hebat dia jalan. Sakit lutut Mama tu pun bleh hilang dengan tiba-tiba. Hehehhe! Tu gambo atas sekali tu sebenarnya aku duk kat tembok tunggu mama shopping. Aku?? Tak kuasa la haih nak jalan. Penat akak ! ~

Gambar di bawah ini pula penat menunggu mama shopping kat SOGO. Heee!!
Kejap kejap call mama.. "Mama, dah ke maa??" Tak sampai bape minit "Ma, dah bayar ke ma..?? Dah jumpa ke ma?" Pastuuu "Ma lambat kiteorang balik dulu lah..."Kekekkeke. Ok yg last tu tipuu k. Nampak noo kejam giler. Hehehhe!
Sementara menunggu mama jumpa barang yang di mahukan. Marilah kita beramai-ramai bergambar bagi mengisi masa lapang. Kalau tak karang ashik call mama je, baik kita posing lagi beshhhhh.. hiks!Cakk!
Manisnya senyuman kam0oo.. =)Gaya cium dinding. Oh! buang terbiat sungguh.. =PGadis yang sangat pemalu. Heyy! jangan hipokrit ok.. Pemalu la sgt. Hahahha!
Nak balik sempat tengok jam handbag. Hehhe! Nak beli ke tak nak beli ke tak?? Akhirnya tak beli. Hahaha. Baik jangan beli sebab banyak lagi nak guna duit oiii..Nasib la daku dapat berpikir dengan panjang dan waras.. he he he he!
Budak yang keje halfday terus join kami shopping.

Rasanya cukup-cukup la tu shopping buat masa ini. Sudah masanya menambung sebab aku nak gi china, yang tuh nanti aku cerita lain ekk.. Soooooooooooooooo kena kumpul duit weyhhhhhhhhh! Aiyoyoooo!

Friday, February 11, 2011

Mari belajar mengeja ye kawan-kawan

Hehehehe!
Adeh! Kadang tu salah eja tuh biasa la kan. Tapi yang ni font punya la besar pun bleh salah. Tak perasan ke atau memang konpius nak mengeja?? ihihihihi!










Selamat Berhujung Minggu Semua..!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998