Wednesday, December 28, 2011

(review filem) Suatu Malam Kubur Berasap


Sinopsis

Filem Suatu Malam Kubur Berasap ini mengisahkan mengenai 3 orang sahabat kampung iaitu Atan, Bun, Pet dan seorang kawan bandar yang baru berkenalan iaitu Mie dimana selepas kereta Mie mengalami kerosakkan dan tersangkut di kampung mereka.


Sejak kedatangan Mie, berlakuya perkara-perkara yang suspens dan menakutkan bila Hantu Cempaka muncul apabila kuburnya mula mengeluarkan asap.


Satu hari, mereka berempat setelah besama-sama berkongsi cerita berkenaan dengan Hantu Cempaka, dimana mereka diusik. Apakah yang sebenarnya berlaku? Dari mana datangnya Hantu Cempaka? Apakah sebabnya mereka diusik? Apakah yang sebenarnya telah berlaku di Kampung Angan Tak Sudah?








Trailer






Komen


Secara peribadinya bagi kita filem ini biasa-biasa sahaja. Lawak yang tak real, seperti dibuat-buat. 



Permulaan jalan cerita sangat slow dan membosankan. Kita mula gelak pun dah pertengahan cerita masa scene Zac kena kejar hantu. Lakonan Angah Raja Lawak, Along Cham dan Azrul sangat mengecewakan. Ishh memang lawak dibuat-buat. Penat tengok watak Angah Raja Lawak.



Ada la juga part yang lawak tapi tak banyak. Lagi-lagi ditambah dengan pelakon yang tak berapa nak kenal, kemain buat memek muka yang buat orang menyampah, dan lawak yang cuba disampaikan tak menjadi. Oh! kesian sungguh. Tak kelakoo pun okayy!


Jalan cerita tak paham langsung!


Motif tunjuk gambar jalan sesajor. Banyak kali kut ulang jalan yang sama dan tak ada apa-apa berlaku.



Bagi kita filem ni macam buat ala kadar jew! hmmm..



sekian!






2 comments:

Dinda Iva said...

nasib baik takde niat nak nengok pon citer ni..seram baca review kamu hehehe

Bunny Nur Riena said...

ye.. masa tengok ceta ni aduyai macam nak lontar jer dengan botol air.. tak logik langsung ar cerita ni... yang kitorang gelak nak terkencing2 masa part si Along cham sebut alif ba ta alof ba ta.. itu jer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998