Thursday, November 3, 2011

Bermandi manda di Teluk Batik

Perhatian : Entry ini banyak dengan gambar sahaja yerr. Saja nak bagitauu.. ;)

Masa cuti deepavali lepas, kita kan memang ada kat perak sebab adik perempuan nak konvo. Disebabkan tak ada program lain, jadi ke Teluk Batik la kita. Situ je la yang ada pantai pun, tak jauh dari Seri Iskandar. Bayangkan la keluar rumah dalam jam 10 lebih dan pukul berapa sampai ? Dalam 45 minit juga nak sampai. Masa tu memang matahari atas kepala, panas wooooooooo sebab tu mereka berpayung bagai. hiks!

Pandai berpayung bagai, balik KL tengok payung kita takde? Tinggal la tuh.. Haishh!























Kalau dah public holiday sudah tentu ramai orang. Tempat yang bersih dan toilet pon puas hati la. Dah tengahari pon masih ramai yang mandi okay. Yeahhhh mari kita melegam kan badan masing-masing. Gigih lumur badan dengan sun block takut kulit menjadi ala-ala beyonce gitu. Huhu! :)


Mula-mula kita duduk kat tepi-tepi dulu dengan si kecik ini. :)
Berendam tengahari buta, memang terbaik la bagi mereka yang nak menggelapkan kulit.


Hebat !
Mereka dapat tangkap ikan hanya menggunakan tangan. Hehh! 


Time tooooo MAKAN !
Orang nak berkelah sibuk bawak makanan, buat BBQ tapi kami senang belii je lauk. Tak kuasa la nak masak.. huhuhu!


Mama . Mak Ngah . Tok


;)


Sambung mandi. Semangat betul budak tu lompat.. hek hek!
Yeahhhhhhh!!


Tok kita pon join mandi juga walaupon panas terik. Heehh!
Tengah-tengah tu la Tok kita, mak mama. :)


Berendam masa cuaca panas macam ini adalah sangat syi0kk. Kalau boleh taknak naik naik nak berendam sahaja sepanjang masa. Sejukkk ~


Adalah sangat sukar nak melompat ketika didalam air. hoho !


Tak ada kerja la nii..


Eyh! Dah siap nak balikk. Kita orang yang paling awal naik sebab dah kejut segala mak nenek.haha! Nak mandi dan tukar baju kena berlaga-laga vontot dalam bilik air yer. Sesak ! Tu kat tangan tu bawa balik air oren. Nak buang sayang, kat home stay nanti takyah nak bancuh air dah. heeee!!
 


Seperti biasa posing itu bagi kita seorang blogger adalah HARUS.. hik hik!



Pantang nampak kita bergambar, ada sahaja nak menyelit .
 


Nyebok jew !
Air yang kita bawa tu sorok belakang. heeeee !!


3 helai = RM 10 !
Belek je lebih tak beli apa-apa pun. Pikir cukup tak duit minyak nak balik KL dulu. Haha !


Sarung inner neck, belit shawl je. EEeiii tak kose la teman nak pakai  elok-elok. Bukan nak singgah mana-mana pun, naik kereta terus sampai rumah.. ;D


Hot !


Dengan spec besarnya, dengan walkie talkie nya, dengan handbang nya, dengan shawl serabainya. Memang gaya mak mak tauu.. Yeke?? hahahhaha! Best jalan dengan AyahNyah, kalau konvoi mesti ada walkie talkie ni untuk kegunaan berkomunikasi.. :)

Lepas mandi manda harus la mata aaii ni ngantok uolls tak larat nak drive, soo suruh si Angah je drive. Aii nak jadi cik puan besar kat sebelah.. Heeeeeeeeeeeeeeee!!


Eh ehh anak siapa la ditinggalkan niii ?? ;p
Masuk dalam kereta terus tidur. penat sangat la tu mandi. Budak kecik ni tak takut air okay, mentang-mentang pakai pelampung, berenang sampai ke tempat dalam ye. Kita la dok bekejar risau kan dia, dia tak kenal pun erti TAKUT. ish ish ishh!!


Mak Long Wawa, Acu & Dania.. :)


Gambar sebelum kita tidur. Huhuhu. Nia nak tidur dengan maklong kat depan yer, biar pakngah kooo drive. Kita kan ma'am besar.. muehehehhe! 



Biasa nya tempat macam ni mesti ada 'banana boat' kan? Dekat sana dorang ni pusing pusing, jatuh kan budak-budak naik banana boat tu, dekat sangat dengan orang ramai yang sedang mandi. Bahayaaaaaaaaa sangat ok. Kalau accident camne?? Kalau kena boat tu camne??? Malang tak berbauu yerr. ishh.!


2 comments:

mEiZ SHA said...

BESHHHHHHHHHHHHHHHHNYER..:)

misznanarizal said...

waaaahhhhh..besnye mandi laut...rindu nak balik langkawi..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998