:)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, October 13, 2011

Suntikan Vitamin C

Hari tuuuuu masing-masing kemain getik nak pergi suntik vitamin C okay. Nak cantik la kununnnnnnn nyerr. Memandangkan harga yang diberikan juga berpatutan jadi marilah kita beramai-ramai suntik supaya tampak sihat dan menawan. heeeeeeeeeeeee!!

Sebelum ini ada juga pergi klinik panel dekat luar kampus, offer buat suntikan ni dengan harga seratus lebih kutt. Bila IBD kasi staf price kita pun pergi laaaaaaaaaa, murahhh.. Teruja uollsss!

Excited betul kak awin. haha!


Aida relakssss jeww~


Aku biasa la control ayu sesajorr.. hahhaa!


Oouccchh! Sakeettttttttttttttt..

Masa nak cucuk tu je terasa juga la sakitnya, lepas tu dah ok tak rasa pape sebab tu muka boleh senyummmmmm..  heee! Tapi kan doktor ni cantikk sangat. Kulit dia licinnn je. Suka tengok. Mata ni dok perhatikan doktor sahaja, cakap pun alahaiii lembutnya.. 







Manfaat Vitamin C
  1. Membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam darah.
  2. Menghalang skurvi (Skurvi = Penyakit yang disebabkan kekurangan vit C dlm makanan, ditandai oleh gusi bengkak dan berdarah, pendarahan dibawah kulit dll)
  3. Mempertingkatkan sistem pertahanan badan.
  4. Menguatkan dinding salur darah.
  5. menolong pembentukan tisu gantian.
  6. Membantu pembentukan tulang dan gigi yang sihat.
  7. Mengurangkan kedut pada kulit.
  8. membaiki parut pada kulit.
  9. Menjadikan kulit lebih cerah.
  10. Menghilangkan jerawat dan pigmentasi.
  11. Menjaga kesihatan otot dan mencantikkan/ menghaluskan kulit.
  12. Membantu penghasilan collagen dimana collagen dapat meningkatkan keanjalan dan keremajaan kulit.
  13. Melambatkan proses penuaan dan menghaluskan pori-pori pada kulit.


Haaa gitu la kebaikan vitamin C. Itu pon baru google kat tenet. Heeeee!!


Hellooooo korang ingat sekali suntik dah cantik ke?? Tak ada makna nya. Kena suntik sekerap yang mungkin untuk nampak hasil tuh. Kalau takat suntik sekali tu memang tak lah.. hehehe!

Doktor juga pesan adalah lebih baik kita makan vitamin C ni memandangkan pemakanan kita sekarang tak berapa stabil jadi pengambilan suplemen tambahan adalah sangat penting untuk badan.

:)


Copp! jgn kata pipi aii tu suntik botox ye. Tu pipi original tauuuuuuuuu.. mueheheheheh!!






33 comments:

mEiZ SHA said...

waaaa
tp yang VIT A kalau nak kawen xleh makan byk..

nUR_rOsALiNdA said...

Dik, akak baru cakap ng husband akak smlm nak cucuk vitamin C...Kat mana boleh buat ek? And berapa average harga dia?

Wawa_Nadwa said...

mEiZ SHA :

oh yeke. tu vit A ek?? ok ok!
:)

Wawa_Nadwa said...

nUR_rOsALiNdA :

wawa buat ni kt opis wawa. utk staf je. skrng kat klinik luar byk dh ada suntikan vit A ni harga dlm RM130-Rm150.

tp akk kena survey mana tau ada lagi murah... :)

aleen aiden said...

xpe ke cucuk selalu?xmemudaratkan ke weh?kang terlebih zat pun payah juga.hahah

Wawa_Nadwa said...

aleen aiden :

hahhaa
kalau rasa badan tu dh byk sgt vitamin takyah la amek.
terlebih ssh gak.
hehehhe!

orenlili said...

wawa,

tumpang tanya kat mana nak inject vitamin C tu ye?

Wawa_Nadwa said...

orenlili :

wawa tak pasti la.
sbb yg wawa buat ni buat special tuk staf shj. doc dtg dlm kampus..
:)

SHAM said...

VITAMIN C UNTUK KESIHATAN DAN KECANTIKAN

1)VITAMIN C : DENGAN SUNTIKAN VITAMIN C KULIT ANDA AKAN MENJADI LEBIH
HALUS DAN SEKATA, KEDUT BERKURANGAN,SIHAT, MENGURANGKAN LINGKARAN HITAM DIBAWAH MATA, CERAH, SERTA MENINGKATKAN TAHAP KELEMBAPAN KULIT SERTA MENEGANG, MENCANTIKKAN DAN MENGEBUKAN KULIT.

DARI SEGI KESIHATAN VITAMIN C DAPAT MELAWAN SEL CANCER, BATUK, DARAH TINGGI, ASMA SERTA RESDUNG.

HARGA :RM210/PACK-[6 AMPOULES] -NEGOTIABLE-

JENAMA:ORIGINAL BAYER -FROM SPAIN.


2) VITAMIN C + COLLAGEN

VITAMIN C + COLLAGEN..BAIK UNTUK KESIHATAN KULIT TERUTAMA KEPADA MEREKA YG TELAH BERUSIA…MENEGANGKAN PAYUDARA DAN PUNGGUNG, SERTA MENGHILANGKAN KEDUT2 PADA KULIT, MENCERAH SERTA MENJADIKAN KULIT LEBIH MUDA.

HARGA:RM500/PACK-[10 AMPOULES].-NEGOTIABLE-

JENAMA:ORRIGINAL ROCHE-FROM FRANCE.


BERMINAT SILA HUBUNGI: 016-3127062 SHAM

YM ID: sham47100

ATAU EMAIL DI : sham47100@yahoo.com

UNTUK MELIHAT PRODUCT LAIN DAN KETERANGAN LANJUT SILA LAYARI: http://vitaminkl.blogspot.com/

Anonymous said...

mhl nye..sye nye bru rm250 1 box... g klinik cucuk bru rm10..

Anonymous said...

mahalnye...sy nye rm250 1 box vit c 1g + 0.5 coll..sekali cucuk baru rm10 g klinik kat bangi..

Anonymous said...

awak pnye yg murah 2 ktne??

Anonymous said...

kalo nak inject vit c ni kena pegi clinik yg pakar psl vitamin ni ke? sape2 tau ke clinik mana? kalo pregnant bole suntik ke ekk?

aznie said...

yup, rata2 sekotak @10 ampule rm250...i pun dpt dr member i doc kt hukm...sutik tu mmg dgr nya kt klink rm10 jer...tp i kwn2 jer tlg suntik...seminggu sekali suntik...actually vit c mmg bagus n mmg amat d galakkan dlm sistem perubatan :-)

ila said...

aznie...doc kat HUKM tu bhagian mane??mcm berminat la...bleh suggest kn x?

Anonymous said...

Bangi tu klinik yang mane yer?

zee nazira said...

maaf ,kat mana kita nk beli vit c tu? boleh dapatkn kat klinik jgk ke?yang suntik tu mcm mana pulak?hehe sory ye ,kurang faham lah .

zee nazira said...

maaf ,boleh tanya , mcm mana kita nk dapatkan vit C tu ye? dia dgn suntik tu mmg asing2 ke pembeliannya?

Wawa_Nadwa said...

zee nazira :

sy tak pasti nk dptkan vit c tu dimana
kalau suntikan biasanya akan disunti oleh doktor yg bertauliah di klinik tertentu shj.

komen di atas ada agen vit c, klu berminat sila hubungi beliau k..
;)

Anonymous said...

Vitamin C jgn la suntik seminggu sekali.. Bole rosak buah pinggang ye cik kak.. Best is to jab 3-4 week once. Good luck ;)

maimunah azanoraini said...

saya jual sekotak rm 150. ada 10 botol.boleh call saya noraini.0194803904...vitamin c yang lebih akan keluar melalui air kencing je.tak rosak buah pinggang call noraini untuk pembelian dan suntikan.saya mrdical staff.noraini 0194803904

maimunah azanoraini said...

suntikan cologen kat muka,punggung pun saya buat jugak.cologen dimasukkan secara intradermal.

Be4utify Me said...

Salam.

Mintak maaf ye.. nak buat iklan sikit... Kalau berminat nak beli vitamin c, collagen, glutathione, slimming & placenta injectibles, boleh la visit blog saye.. be4utifyme.blogspot.com. Nak beli wholesale pun boleh. Harga sangat affordable.

Thank you!

shamsul jamion said...

Harga kat situ sebelum discount lagi tu..bole negotiate lagi n free delivery...discount akan diberi ...
hubungi 016-3127062 untuk mengetahui harga semasa...

shamsul jamion said...

KAMI MENJUAL VITAMIN C DANGAN HARGA YANG BERPATUTAN, HARGA SEBELUM INI ADALAH HARGA SEBELUM DISCOUNT, UTK PERTANYAAN SILA SMS/CALL 016-3127062 SHAM ..ATAU LAYARI http://vitaminkl.blogspot.com

Anonymous said...

Akak , bella nak suntik vit c gak ! Tp tatau kat mna , bole akk suggest tak ?
Bell,20years old ,kl

Anonymous said...

Akak , bella nak suntik vit c gak ! Tp tatau kat mna , bole akk suggest tak ?
Bell,20years old ,kl

Anonymous said...

Kak maimunah azanoraini , bella bminat la , so akk area kl ke ?? ,

Anonymous said...

eerrr kulit ni dah hitam..nak try la

Anonymous said...

Bangi kt mane ek.. Awk beli kt mana :D

syasya said...

Ada sape2 yg pernah guna veniscy x? I nak let go. More info email me, syasyadyaa@gmail.com

syasya said...

ada sape2 pernah try vitamin c untuk whitening brand veniscy x? or sape2 yg try bgtau ye. sbb i nk let go. br gune 4 botol. ada lg 6 botol. i xsesuai dgn produk yang ada collagen. ramai yg pakai ok tp dgn i xsesuai. syg je lg 6 botol tu. more info email me syasyadyaa@gmail.com

sue admi said...

Hi
Currently we doing promotion for all injection beauty products. 25%-40% for all.

Ex: vit c collogen
Glutax all genuine.
Do whassap 016-7114112
Or email at pinkishbeautystore@gmail.com

Thx

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998