Monday, October 3, 2011

Detoxification Treatment

Bulan puasa lepas kalau tak silap pergi beli emas dengan Incik Tunang dekat Kajang jadi dapat la voucher buat treatment dekat Bizzy Body bernilai RM600. Kita pun taknak sangat pon voucher ni sebab Incek Tunang yang bayar jadi kita suruh la dia kasi adik badik ke sedara mara dia kan. 

Apa makna dia kasi kita? Suruh kita kurus la tak paham-paham ke?? Eyh tak kutt think positive, sebab dia sayang kita laa. hehhehe. Valid date 30 sept, kita baru perasan. Dah nak hancur voucher ni duk terperap dalam handbag. Heee! jadi kita buat apointment dan semangat la pergi buat treatment percuma niiii..

Sebelum pergi tu Incik Tunang dah pesan awal-awal "awk tu kalau dia suh buat session lain, tolak. Bla bla bla blaa." ahh lebih kurang gitu la dia cakap. Sebab dia tau aku mudah terpengaruh.. Heeeeeeeeeeeeeeee!!



Sebelum buat treatment dia ada la explain sikit. Bla bla bla blaaa.. Suruh timbang bagai. Dannnnnnnnn dia kata berat ideal aku adalah 45 kg - 47kg. Mak aihhhh!! Berat aii sekarang 50kg, bertambah 2 kilooo masa raya nii.. Makan tak henggat kann!

Ok, suruh tukar baju bagaii dan bermula la treatment kiteeeeeee.

1st, masuk satu bilik ada mesin berwayar. Sooo di tampal-tampalnya wayar itu di badan kuu.. Suspen aiii okayy. Kepala hotak dah pikir negatif je. Macam cerita Final Destination, teringat yang buat sauna tu. Hahahahha! Di tinggalnya aku selama 30 minit biarkan bendalah tu bergetar. Rasa?? sakit la jugak.. Tapi tahann je. hehehe! 

2nd, masuk bilik lain pulak. kali ini dilumurkan minyak dan dibalutnya dengan plastik, dipakaikan apekebenda ntah dah macam baju angkasawan tuh, selama 45 minit. Terasa tekanan belon kat badan. Mula-mula tak sakitt, lama-lama lenguh gak. Sakitt sikit. hahahhah! Yela kan badan tak berlemak buat treatment, terus kena tulang kuttt.. Hehhee!

Dah la baring pakai macam baju angkasawan tu kan dengan tekanan baju tu memang takleh gerak. Tertiba rasa nak terkencingggggggggggggggg la pulakkk.. Camne ni??? Nak bangun tak boleh sebab dah keras kejung kt situ. Ada button tepi dinding terus tekan. "ye ye cik nape ye??" "lama lagi ke??" "15 minit lagi.." "i nak gi toilet, boleh berhenti tak? i taknak buat dah.."  hahahhaha.. Satu sebab tak tahan nak terkencing, satu lagi sebab sakitt. Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! 


Dia suruh mandi dan salinan baju. Tak kuasa nak mandi walaupon badan berminyak sebab tadi ada sapu minyak. Salinan baju terus ca alip but.. hehhehe! Mungkin treatment ini tak sesuai untuk aku kut. Aku lebih suka pergi spa tradisional, dia urut lagi beshhhh! Boleh terlelap ok. Ni pakai mesin alahaiiii.. lomah den! 

Baru perasan yang voucher itu buat Detoxification Treatment. Patut la aii rasa nak kencing, rupanya treatment ni menyingkirkan toksin dalam badan. Nasib tak rasa nak erkk erkk.. hehehehehh!


Service dan facilities opcoz terbaik !
Cuma treatment je tak sesuai untuk aku.
:)


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998