Monday, September 5, 2011

Ceritera Baju Raya

Assalamualaikum.

Heyllo sume. Masih bercuti lagi ke? Oh kita dah start kerja hari ini. Sangat bosan bila rakan-rakan yang lain masih bercuti. Tengok belog masing-masing sunyi tanpa update. Heyyyy sila update cerita raya anda. Kita mahu baca sebab kebosanan terlampau takde kerja nehh. Hehehhe! Siapa yang sudah start kerja hari ini mari kita seppp sikit. Heehh!

Kita mulakan entry cerita pasal bajuu raya okay. :)

Raya PERTAMA tema warna, Merah Jambu. Mak rasa jambuu sangat noks. heh~ Kain beli dekat budak opis je, murah. Terus hantar tempah kurung moden. Posing tepi perigi (perigi la sangat kan.. haha!) ala-ala perempuan melayu terakhir gitu. :)

Raya KEDUA pula tema warna coklat, kita pakai maxi jubah beli online kat BeauBargain butik kegemaran ku. ;)
Ni bukan buy 1 free 1 hokay. Balik kampung kena bahan sebab design sama, warna lain. hahaha! kojaq betul tauu. Nak buat camne citarasa sama kann. huhu~
Raya KETIGA tema warna biru. Tak ada dah nak pakai baju kurung bagai. Lagipun raya di rumah macik sahaja, dengan cuaca yang panas disana memang tak kose nak berbaju kurung. Pakai baju yang sedia ada, tiada baju baru.

Orang bandar yang tak penah tengok pokok pisang. Nampak pokok pisang pun koooooooo nak posing. Buat gelak orang kampung je la weyhhhh. Wakakkakak!!
Raya KEEMPAT tema warna biru firus. Kain beli di China, tempah baju kurung sahaja. Mak Ngah buat kenduri tahlil jadi kita berbaju kurung ye.
Masih raya keempat. Bertukar pakaian sebab mahu pulang ke KL sudah. Tak sedar sudah raya keempat rasa kejap je. Duluu kemain liat nak balik kampung dan tak sabar nak pulang ke KL. Sekarang rasa aloohhh cepatnya masa berlalu.. :)
Raya KELIMA pula tema warna kuning. Nak bertema juga ke? Memang tak la. Ngade! Ni main rembat je baju dalam almari dipadankan dengan skirt ayun ayunar dan shawl corak harimau. Raya rumah mak sebelah abah. Dokek ajo yoo area Ampang juga.

Gambo atas ni perut terkeluar la pulaks. Haisshh! Bulan puasa kemain catu lagi makan. Raya ini melampau pulak ko makan kan. Mari kita diet sama-sama. Tapi mana yang buat open house tu jangan lupa jemput. ahaks!! sempatt lagi tuhh.. ;P







4 comments:

lily lotus said...

cantiklah jubah maxi tu,kena dengan u sis. salam aidilfitri..

Wawa_Nadwa said...

lily lotus :

oh okay.
thanks~
:)

Mizz ErMa said...

amboi cik wawa..beraya sakan no..hehe

Wawa_Nadwa said...

Mizz Erma :

oh mesti la.
raya setahun sekali kan.
hehehe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998