Friday, August 26, 2011

Tart Nenas my fav kuehh raya!!

Tart nenas antara kuih raya yang leceh nak buat tapi tapi tapiiiiiii ia sedap dimakan. Nyumm nyumm! Bagi sebalang pun aii boleh habiskan. heee!!

Ohh hoiii kuih raya favorite hokay.

Aii lebih gemarkan tart gulung berbanding tart bentuk bunga tu. Kononnya tahun ini kuih raya 'tunjuk' je, order je habis cerita. Tapi entah semangat apa datang, kami (mama, aku, adik perempuan) teruja pula nak buat kuih raya, yela dahhh lama tak buat sendiri. Buat yang simple je pun macam kuih cornflakes, kuih kelapa, choc chip dan tart nenas.

Sebelum ni mama dah buat tart nenas tapi dah tinggal separuh balang. Hahhaa. Nasib la kalau tak seal memang habis la kan, makin lama makin kurang pula tart tuu. Semalam buat lagi dan aii tukang gentel nenas dan tukang gulung.


Aaarggggggggggg!! Lecehh nak gentel inti nenas ni. Meleket-leket. Fikirkan sedap je aii buat juga. Hehhehehehhehe!
Tart sudah siap untuk dibakar.
Makin lama tart makin besar. Itu maknanya makin malas dan nak cepat siap. Hahhahahahha!! Ngantukkkkkkk~
Tart yang sudah siap dibakar.
Hok alohh! Comey comey.
Nasib baik mama yang tukang bakar. Kalau aku yang bakar habis juga masuk mulut. Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

Rasa cepat pula masa berlalu..
:)





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998