Thursday, August 11, 2011

Buka puasa di Madam Lim's

Puasa ke 5 hari tu aii berbuka puasa di luar, kira buat pertama kalinya tidak berbuka bersama keluarga terchenta. ecehh! hehehe. Tak berapa suka berbuka diluar sebab makanan di luar biasanya tak kena dengan selera.

Masakan mama juga adalah paling sedapp setakat ini. Hehhh! Kalau mama yang masak, makan tu selera sesajorrr. Puassssss... ;)

Okay kita makan disini.
Pastinya berbuka bersama Incek Tunang. Tekak dia nak makan siakap jadi sebabkan 'birthday boy' yang nak makan jadi aiii ikut saja laaaa. Jadi kita terus ke Jusco AU, solat dulu dan baru makan dengan senang hatinya.. :)
Apa ntah nama air ni..?? Hmm Vanilla Fruit Passion kutt... Heeeeeee!! Incek tunang yang suruh order air ini katanya sedap. Sekali rasa macam ubat antibiotik daaaa. Cisss!! kecewa
Tapi kecewa tak lama sebab Incek Tunang sanggup tukarkan air coklat beliau yang sedap ini kepada kuu.. hohoho! Kata sayang tunang soo tukar la. Agaknya sok sok dah kahwin takde de kooo nak tukar air ni kan (manusia kan boleh berubah, selalunya gitu.. hehhheeh!!).

Walaupon kesian kat dia minum air rasa ubat antibiotik, tapi utamakan tekak sendiri dulu. Hehehehhehehehhehehe! Ada mak kesah. :D (tangan kat bahu, mata kat atas.. kehkehkeh!!)
Menu utama adalah Siakap 3 Rasa. Jangan lihat pada luaran, padahal rasanya 'indah khabar dari rupa' heeeee!!

Sebelum order dah tanya orang sebelah sedap ke tak "hmmmmmmm rasa dia ok la" masa tu dah menunjukkan tak bapa nak sedap tapi order juga dengan harapan kami punya lebih baik dari orang sebelah punya. Hampehh! Rasa kuah hangittt. Abes nak buat apa?? Koo tolan je laa. :)
Tom Yam juga tak kena dengan tekak aku, mashemm. Haih! Sedap lagi adik perempuan aku masak Tom Yam. Dia punya lagi mabelesssss!!
Haaa kira daging ini adalah penyelamat. Nasib sedapppp!! :) Kalau tak, nak berbuka di Banana Cafe je, masakan kat sana sedappppppppppp sangat. Susah nak cari tempat makan kat area ampang ni sedap. Jadi situ adalah pilihan keluarga ku. Tapi boleh pulak tutup jadi sini saja lah pilihan terakhir. heee!!

Disebabkan gaji bulan ni lambat jadi kita berbuka ala kadar sahaja. Dan lebih afdal berbuka dirumah sahaja kan kan kan.. :D
Sangat geram dengan peniaga di bazar ramadhan ni.
Jual makanan tak semenggah!!!!

Adoyaii..





1 comment:

Chekgu Azrine said...

eceh....enchik tunang erk??hehehe


chomel jek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998