Tuesday, July 19, 2011

Sambungan Laksamana Sunan

Ingat lagi tak Laksamana Sunan???


Duluuu kan ada buat entry Jatuh Cinta dengan Laksamana Sunan, mengenai sebuah novel epik thriller yang ditulis Ramlee Awang Murshid. Sekarang dah abes baca sambungan novel laksamana sunan ni bertajuk SUTERA BIDADARI.

1st novel Bagaikan Puteri, 2nd Cinta Sang Ratu, 3rd Hijab Sang Pencinta, 4th Cinta Sufi dan yang terbaru SUTERA BIDADARI.

Dah tau novel ni dipasaran pun baca belog Kak Zie, pastu terus bagitau Baie sebab biar dia gi beli kita pinjam aje.. hehehehhe! Kali ni pun besttt juga macam sebelumnya tapi novel yang ni Laksamana Sunan tak berapa kuat dah, maksudnya kudrat dia dah lemah berbanding sebelumnya tapi masih hebat lawan musuh. Yang penting musuh lawan dia kali ini adalah drakula h0keyy. Terpegun akak baca. hehehehhe!

Novel ni lain daripada yang lain. Selalu kisah cinta tak sudah-sudah. Kisah cinta yang tak kesampaian. Kisah cinta antara 2 darjat. Alahii bosann tau. Novel ini juga kisah cinta tapi cinta Laksamana Sunan/ Saifuddin kepada Allah swt. Bila baca kadang boleh menginsafkan juga dan memberi pengajaran buat kita. :)


Kalau baca novel camni mesti tangan kaki takleh duk diam.
Lagi baca sambil baring. Kejap ke kiri, kejap ke kanan, pastu tertiba boleh bangun. Hahahha!
Tu makna nya kita hayatiii cerita novel tuh.

Tahniah kepada penulis !
:)No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998