Wednesday, July 6, 2011

Hari Pertama Di Pulau Pangkor

Assalamualaikum


Ok entri bersiri trip china dah abes kita buat entri bersiri baru pula yer. Al-maklum la sejak dua menjak ni aiii kan jalan sesajorrr. Penat tu toksah cakap la tapi takpe yang penting kita happy kann.. :)

Ni buat pertama kali aii jejak Pulau Pangkor jadii teruja tu lebih sikit. Rasanya dah 3 tahun lebih kut tak pergi 'team building' anjuran office. Kira sejak pindah PHB rezeki jalan jalan tu ada saja. Kali ini buat kat Pulau Pangkor.. Yeyyy!!

Seperti biasa kalau dah entri bersiri sudah tentu gambar adalah BANYAK!!!! Jadi kita mulakan dengan gambar didalam bas. heeeee!! :)
Berhenti di RnR Rawang sebentar bagi sesiapa yang hendak sarapan. Seee!! Sempat posing, jangan la koo talaa kamera.. hiks! :)
Walaupon office baru ni tak ramai staf perempuan tapii tetap best sebab kiteorang ni semua kepala gila-gila hokey ! :)Sebelum sampai lumut, singgah makan tengahari di Manjung. Masa tu memang lapar sangat sangat la kannn. Masing-masing dah macam piranaaaa. Sekejap dah abeshh! :P

Kita dah sampai lumuttttt!! Aku sebenarnya mabuk laut jadi risauu ter uweekkk dalam feriii. hiks!
Ok kita amek gambar laju-lajuu..
sebelum gerak amek kat atass ferii sebagai kenangan.. :)
Posing ala-ala Bruno Marss kann versi gurl gitu.. haha! :)Ferii gerak duduk diam diam situ. hahahhaha! Tak rasa apa pun naik feri besar ni. hik hik risau hakuuu!
Sampai sudah Teluk Dalam Resort. Ketibaan kami disambut dengan nyanyia oleh staf sana. Turun je van terkejut heran "apa hal dorang niii??" hahaha! Gitu rupanya dorang sambut tetamuuu.. :)
Sempatttttttttttt!! Tunggu check in kemain lama.. Orang dah leerrr panas ni. Keti dah basahh h0kehhh! Tak sabar nak masuk bilik mandi.
Bab posing kasi sahaja kepada kamii. Takmo kalahh !
Dapat je masuk bilik terus mandii. Huiii nikmatnya dapat mandi. Ingatkan dapat leerr rehat kejap. Nan adooo. Kooo datang sini bukan nak rehat ye, datang berbengkel !!
Wakil kumpulan amek apa ntah ni.Yeahh! Ini la kumpulan kuuuuuuuu! Aii sorang je perempuan jadii mereka buleh buli aku sesuka hatii. Hehehe! Kata staf perempuan tak ramai jadii setia kumpulan hanya ada seorang atau dua penyerii.. :)

Rasanya bagus gak dorang campurkan gini kalau tak memang ada juga staf yang aku tak kenal. Yela masing-masing lain unit jadi jarang jumpa. Untuk pengetahuan korang, jabatan aku ni sangat besarrrrrrrrr berbanding KST duluuuu.Aktiviti mengira kotakk! Padahal jawapan tiruu orang. hahahhahampehh kan! Masing-masing maleh nak kira. :PAktiviti kedua ! Malehh nak cite la takde gambar.. :)Ni muka budak yang sangat boring dan ngantuk. Aku takleh la duduk dalam dewan gini mesti ngantuk. Hahahah! Mata ni mintak lempang sebenarnya baru hilang ngantuk. hihihi!Nangis ke hape ni??Selepas sesi suai kenal dan beberapa aktiviti sesi petang adalah jalan jalan cuci mata. Bukan free ye kena bayar kalau tak silap RM16 kutt untuk bayar teksi jalan-jalan sekitar pulau.
Gambar membeli belah takde pulak. Kat sana dah shopping banyak sotong keringgg, ikan bilis, udang kering dan lain-lain. Nasib baikkkk dah gaji ada la ole-ole untuk dibawa pulang untuk keluarga terchentaa.. :)Malam adalah perasmian. Sudah ku bilang bahawasanya yang aku ni pecinta warna HITAM. Malam pun pakai warna hitam. Keh keh keh!!

Jangan korang ingat aku tak mandi plak. Bajuuu lain tuuu cuma warna sahaja yang sama.. :)Siang pokadott. Malam belang-belangg!

Rasanya malam aktiviti tak banyak pun. Masing-masing masih penat jadi diberi peluang untuk bincang berkumpulan untuk persembahan malam riang ria. Tapi sayang nya takde 'team work' diantara kumpulan aku. Frust betuii masa nehh!! Seolah-olah kita sorang yang semangat.

Keluar je dewan, dorang ajak gi karokk. ohhhh hoiii! Semua sekali masuk tak kira muda atau tua pilih je lagu untuk nyanyi kata FREE. Yang aku plak tertiba blurr nak nyanyi lagu apa. hehhee.

Kita nyanyi satu lagu je sebab ramai menunggu giliran. Itu pun aku mintak nyanyi dulu sebab dah ngantokk, maleh nak tunggu. Heeee!! Lagu ziana zain kooooo taknak kalah, terlerai kasihh satuuu!

Yang tak beshh dalam tu dorang merokokk!
heyyy!! Satu badan bau rokok.
Sesak napas duk dalam tuh sebab tu balik bilik awal.


Aii nyanyi juga sebab depa yang nak dengar sangat aii nyanyi jadi tak sampai hati nak hampa kan peminat aii. kekekkekekek!! :)







1 comment:

*ayu the sun* said...

bestnya! akak x pernah sampai lagi pangkor..
sobs

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998