Sunday, July 31, 2011

Bersesak-sesak di Jln TAR..

Semalam terpaksa sebenarnya pergi Jalan TAR sebab nak kena tukar baju melayu si adik. Adik tak berkenan pulak dia dengan warna baju melayu dia. Sangat cerewet koo nih. Nyampass nye la haihhh!!

Aiyoo yooo! Manusia sangat ramai disana. Maklum la hari cuti masa ni la mereka mahu beli baju raya. SALE merata-rata! Walaupon SALE tapi kualiti kain sangat tidak elok padahal kedai jenama yerr. Kooo kalau nak jual pun agak-agak la weyhh!

Kelakoo pula tengok mereka berpusu-pusu, berebut-rebut membeli barang. Macam-macam ragam. Hehehe!

Aku pun tidak ketinggalan shopping juga. Haha. Cakap orang kan. Tapi takde la sampai berebut-rebut tolak menolakk. Kita beli tudung secara kodi terusss. Hambekk koo! Takyah beli satu satu membazir, belii kodi koo boleh sedekah kat adik badik sedara mara. kekekkekeke!!

Nak membayar beratur kemain panjang. Kalau beli banyak kira berbaloi beratur panjang, kalau beli satu je aku tak kose nak beratur. Hik hik!!
Kita kesana bukan nak shopping sangat pun. Saja jalan-jalan tengok gelagat manusia dan cuci mata. Kebetulan semalam pula SOGO card kan???? Lagi la berebut-rebut mereka nak masuk sogo tu.

Nasibbbbbbbbbbbbb la juga aku ni takde sogo card kalau tak, dengan aku aku berebut nak masukk. Kalau ikutkan nafsu shooping semua nak membeli kannn.. hihihi! Haih.. selamat takde SOGO card, kalau tak abes wett beli handbag kangg.. :D
Sangat cemburu dengan mereka dapat masuk SOGO. Nak ikutttt masuk bley?? hihihi!!
Tapi yang aku tak berapa berkenan dengan mereka yang bawa baby ditempat bersesak-sesak gini. Alahaiiii kesiann sangat dengan baby baby tuu..

Masa tunggu si adik perempuan aku ni beli shawl. Ada la seorang bapak dan si anak kecil menunggu si emak tengah shopping kut. Kesiann betul anak dia menangis tak selesa, si bapak relaks dan sabar menanti. Oh plss plsss jangan bawa anak anda bersesak gitu. Kesian sangat!

Yang orang tua pun boleh sesak napas, inikan pula budak kecik kann.

Yeyy sok dah puasa. Ingat tak niat puasa??

Nawaitu souma godhin ‘an adaa i, fardhi syahri ramadhaana haadzihis sanati lillahi ta’aalaa..

:)


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998