Wednesday, June 29, 2011

Shangxiajiu shopping street

Lepas melawat SCUT kami semua pergi lunch di restorant baru. Kira di Guangzhou ni adalah lunch pertama kami. Rasanya di Guangzhou atau Shenzhen takda masalah pun nak cari tempat makanan halal sebab sana ramai muslim.. :)
Masih berbaju putih.. :)Masak 2 rasa.. dappp! :)
Ayan goreng ! :)
Sayur goreng. Kat sana dorang ni kalau goreng sayur memang banyak batang dari sayurnya. hehehehhe!
Lepas makan kira ke masjid untuk solat jamak yer serta tukar baju untuk ke destinasi seterusnya.Ada telaga ni dorang kata rasa macam air tebu. Semangat la kooo pam sebab nak rasa air tebu tu. Sekali minum rasa karattttt daaa. hahahhaha!
Shabi Well !
Kat sana juga orang-orang tua berzikir dan baca quran ramai-ramai. Alahaii muka mereka ni bersihhhh sangat dan murah dengan senyuman.. :)
Bergambar bersama mereka. :)
Lepas je kiteorang amek gambo ni. Ada makcik ni keluarkan kamera plak nak amek gambo kiteeee.. hiks! :)
Hoyehh! Sampai sudah ke Shangxiajiu shopping street. :)
Dengar penerangan dari Mrs Chen, katanya jangan beli dengan orang orang yang berlegar kt luar ni. Banyak tipu. Dan juga harus jalan berkumpulan.. :)Shopping timeeeeeeeeee!! ;)Handbag dan baju banyakk sangattt okeyyy! Buleh juling biji mata koo nak memilihnya. Aku beli untuk adik perempuan, untuk mama dan untuk diri sendiri itu harusssss.. :)MUka penat shopping !
Lets makan yooo! Makan kedai mamak utara.. Tomyam dia rasa pelikkksss.. hahha! :)
Sepatutnya kiteorang sampai petang je. Trip lain naik kapal. Aku nid aripada naik kapal baik duit tu aku beli barang kan. Lagi puas hati. Jadii mereka tinggalkan kami di sini sampai malam koooooooooooooo. Melecet kakiii.. heeeeeeee! :)Ok abes satu entry!!




4 comments:

adenium said...

heaven nya dapat makan makanan kita kat tempat orang kan....

Puan Capa said...

yerp..kawan akak pegi sana pun dia kata takde mslh cari mknn halal..sbb china byk muslim

Wawa_Nadwa said...

adenium :

kira kt sana tu lah palingggg sedap kakkkkk!
jgn cerewet sgt!
hee

Wawa_Nadwa said...

Puan Capa :

yup!
byk sgt.
tak perlu risau.
tak perlu bwk maggi berguni guni.
hehehhe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998