Thursday, June 9, 2011

Pengalaman penerbangan yang menakutkann!

Rasanya ini adalah kali ke 3 ye aii naik belon. Belon = kapalterbang. Heeeeeeeee!!

Sebelum ni ke Penang je kut. Hanya 45 minit dah sampai, hok alohh tak puas rasanya duk dalam tuh. Tup tup dan sampai. hek hek!

Kali ini penerbangan ke Guangzhou mengambil masa lebih kurang 4 jam gitu. Dah ler delay, kematu vont aii menunggu. yela macik ni tak sabo nak naik belon kata koo.

Ok la dapat tepi sekali, senang nak ke toilet. Dah la ko suka membese. Tau bese ape?? taktau sudah. :P Muka ada senyum lagi time ini.. Beberapa minit kemudian mereka mula edarkan makanan. Kami dah order online jadi tinggal nak makan aje. Aku plak TERoder nasi ayam. Rasanya?? Tak leh masuk tekak. Mungkin tak selera, sebab?? orang yang duk sebelah aku tuh. Pengotor!!!! Kuang hajaq t0l. haahhaaha! malas nak cerita lah.. :D

1 jam yang pertama ok lagi. Gegar sikit tuh biasa la kan. Tiga jam kemudian, penumpang diarahkan duduk ditempat masing-masing kerana cuaca adalah tidak baik. Gegar agak kuat berbanding tadi.

Tertiba den berdebar!! Sudah la aku duduk sorangg kat belakang takde gang. Yang lain semua duk depan, bersuka ria kat depan. Bengkek je aku dengar gurauan mereka.

Ok sambung cerita. Tertiba belon bergegar agak kuat. Kuat juga la aku duk pegang kerusi tuh. Yela takkan nak pegang orang sebelah tu plak, dah la pengotor. Memang taklah. Kalau lelaki hemcem kat sebelah memang aii dah TERpegang dah. hikks!

Sambil menutup mata baca ayat apa pun taktau dah. Bercampur campur dah. AGaknya doa makan pun ada kut. kekekeke!

Lampu dipadamkan. Bergelap la engkoo dengan lampu yang samar-samar. Gegar lagi, kali ni agak kuat dan agak lama. Koo dapat rasakan belon tu macam menjunam sedikit. Lebih kurang 15 minit ke 20 minit jugak. Geng yang gurau kemain kuat tadi semua diamm. Haaa tau pun diam. Hahhaha! kecut juga la tuh.
Masa dah selamat mendarat. Aku la orang yang tak saboo nak turun. Hahhaha! Takut tadi tak habehh lagi kooo!

Hoyehh hoyehh! Dah mula dah cerita china. Maknanya cerita china ni bersiri siri la gamak nya. Ntah berapa episod pun taktau lerrr.. muehehehehe!




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998