Thursday, June 9, 2011

Nasi Lemak tak berapa nak jadik!

Ahad lepas kemain rajin lagi pagi-pagi dah bangun masak nasi lemak ye. Kalau bukan kerana anak angkat aku tidur rumah, id0k ler teman ni rajin nak masak pagi-pagi. Selalunya dah nak kol 11 baru terhegeh-hegeh nak masak. Hek hek!

Kalau anda taktau yg aii ni ada anak angkat sila klik-----> SINI . Ada la kisah anak angkat aku disitu. :)

Ok sambung celita. Alah!! Takat masak nasik lemak. Sape taktau. Kacang! Senang sangat. Kat sekolah sempat belajar masak nasik lemak je dulu. hihihihi! Confident itu sangat penting. Basuh beras, sukat air dengan santan, hiris halia buh bawang sikit, campak daun pandan dan serai. Dannnnn tanakk la nasi sampai masak. Masak atas dapurrrrrr ye bkn pakai rice cooker. Hebat tak?? haha! (gelak bangga)

Dari depan bauu dah sedapp n wangiii je. Bauuuu tu sampai menikam kalbu. Ok bila dah masak sangat la happy. Bila rasa! Aik! Apasal tawar ni. Hok alohhhhhhhhhhh! Tak buh garam laaaaaaaa. Hahhahahahhahah! Laaaaaaaaa masak nasik lemak kena buh garam ke?? taktauu. Maluuuu nye sayaaaa sbb terlebih confident tadi.. hihihi!

Takpe ni baru first time. Lenkali mesti dah terer. Mesti lagi s0dap kan. hiks!
Nasib sambal ikan bilis sebagai penyelamat. Yela dah nasik tawar gebehh, makan dengan sambal terbaik daripada mama harus la mabelesssss gak! lagi bubuh bawang banyak perghhh! aii l0ikeee.. ;)
Yang masak perfect pada hari itu adalah telur rebus aja. hahahha. Kalau telur rebus pun tak jadi taktau la apa nak cakap. Malu kat bakal mak mentua. hek hek!
Sempoi takyah timun kacang bagai. Makan cam gini pun s0dapp !





4 comments:

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan... blog menarik, senang2 singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan... blog menarik, senang2 singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

Shahrul Tanaka Safeai said...

oke lapar sudah.

nesloais said...

ok la tu tak taruk garam.. kurangkan garam dalam pemakanan.. nnt kena darah tinggi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998