Thursday, June 23, 2011

Hong Kong oh Hong Kong !

Assalamualaikum.

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz~~ Kenapa Zzzzzzz tu panjang bebenor. Itu adalah simptom malas yang melanda. Ya Ampunnnn minggu ni sibuk sangat. Bukan sibuk kerja kat office ni ye tapi sibuk keluar office membeli barang untuk lucky draw dan hamper untuk hujung minggu ni. Aiii akan ke Pulau Pangkor ullosss. Rasanya berjalan sesajorr. Penat balik China pun tak habes lagi. huk huk huk!

Ok kita sambung entri china ya. Tak habis-habis lagi okeh. Kemain banyakkk yang harus aku update. Aku bosan betul nak update entri kat china ni, aku yang update ni bosan korang apantah lagi kan. hehehehe! Cerita yang lain berderet deret beratur kat belakang. Aiseyy!

Kita ke Masjid Ammar and Osman Ramju Sadick Islamic untuk solat zuhur dan salinan pakaian.
Luas dan sangat selesa ! Makanan nya juga okkkk la. Siap ada masak lemak ayam tapi lain sikit. Telannn je kang lapooo kanggg!
Sekarang kat mana ntah. Aduyaii! Jalan nak ke atas ni berpusing pusing. Dah la kepala aku ni pening tengok bangunan tinggi melangit tuh. Jalan plak macam hampehh! Rasa nak jerittt kat driver suh turunkan aku kt tepi jalan je. Tak sanggup dahhh~~Harus berpura-pura dihadapan kamera yerr! Datang jauh jauh pastu amek gambo muka macam tempe gorang baik takyahh. hahahhah!

Hoyehhh! hoyehhh !!
Kami hanya posing je. Ada orang tulun amek kan gambar. Terimasss ye bangg!
Berlatarbelakangkan bandar Hong Kong! Bandar ini terkenal dengan struktur bangunan yang tinggi dan tempat membeli belah nya. :)
Ok last picture di sini.. :)
Oh ada lagi.. Mari lompat yooooo!
Tempat seterusnya harus tempat shopping. Aku tukar duit Hong Kong dah banyak ni. Harussssssss nyoping. Bukan untuk diri sendiri tapi souviner untuk famili. hik hik!

Tapi ada sedikit konflik di dalam bas. Tourist guide tu suh kita pilih lokasi seterusnya. Nak ke Night Market/Woman Street atau Harbour City. Harbour City adalah tempat shopping handbag yang berjenama tapi murah. Original ok. Night Market/Woman Street adalah tempat jual souviner dan baju baju la kut.

Aku semestinya nak pilih Night Market/Woman Street sebab kita ni bukan banyak duit pun nak beli handbag berjenama, tak heran pun sebenarnya. Satu lagiii woman street tu dah semestinya murah kan. Tapiii bila kita pilih itu "alaaaaaaaa.. night market kat mesia pun adoo" so cane?? Ikut saja laaaaaaaaaaaaa..

Harbour City untuk orang banyak duit boleh la. Shopping handbag ke perfume ke kat sana memang terbaik. Butik besar-besarrr koooooooooo!! Jenama terkenal Guess, Prada, Chanel, Dior, Louis Vuitton (LV) banyakk lagi la. Perghhhhhhhhhhh! Best..

Tapi Ukur baju di badan sendiri. Alahh tauu memang tak mampu sooo bila kooo sampai sana happy tak??

Memang takkk laaaaaaaaaaaaaaaaa!! (Nangesss)Takat cuci mata tu bolehh laaa. (nanges lagi)Majalah lucah jual kt tepi jalan je okey. Memang mudah didapati. Credit pic to Fitri. hahahhahahampehh!Singgah farmasi beli ubat muntah. Kedai ubat pun tawar harga gak yerr. Keh keh keh!Caneeee ni?? Duit HK Dollar dah tukar tapi tak beli pape ni. Haihhh! Oh terjumpa bar MU nehh. Saja amek gambo kat sini kasi incik tunang panasss je. Dia fans arsenal pastu paksa kita suka arsenal gak. Mencikk! Demi menjaga hati dia buat-buat la minat. heeeeeeeee!!Sambil jalan jalan kat lorong lorong gelap. Terjumpa la lorong jual sourviner. Ya Tuhaann, macam orang gila masing masing nyoping souviner sebab nak habis kan duit HK. Hhahahhaha! Sangat kelakooo. Walaupon baju nipis macam baju pagoda tapi beli gakk. Janjii hadooo! Janjiiii ada tulih I HONG KONG. Hihihiihihihih!Muka ada senyum la sikit bila ada juga barang dibeli kannn. Pastu gegas cari bas sebab dah lambat. Besar tempat ni boleh sesattt kalau koo jalan sorang. HIks!

Balik kena naik tren. Berlaga laga vuntot masing masing, mulut kiteorang paling kecoh sekali. Kutuk cakap melayu bukan dorang paham., kalau paham matikkk la kena pukul. heeeee!

Yang tak tahan orang sebelah muka tak bersalah korekkkk hid0ng. Aiyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk! geliiiiii mat mat mat. hehehehhee!
Credit picture to Fitri.
Banyak gambo vuntot koo amek. hihihi! :)




1 comment:

Puan Capa said...

jeles...jeles...jelesssssssssssssssss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998