Monday, April 25, 2011

Dinosaur Alive!!

Semalam buat pertama kalinya jejak kaki di Pusat Sains Negara (PSN). Ni semua gara-gara baca entry Sepet la ni. Bila incik tunang ajak keluar, terus sarankan pergi PSN ni tengok dinosaur. Maklum la tak penah tengok dinosaur jadi masa ni la nak tengok kan kan kan.. Huii excited ok!

Tiket tak mahal, hanya RM10 sahaja untuk dewasa. Rasanya sampai 31 Mei je kut! :)

Masuk je nampak la 2 ekor dinosaur yang sangat besar ini. Hoyeh hoyeh teruja ! lagi lagi masa buka mulut ni.. huiiiyooooo!!
Harus bergambo. Kalau tak bawak kamera ni, nangessss salahkan paklang lalan!!
Tengok dia tenung tuh. Kalau la hidup ni, dah kena ngappp dah kut. hihihihihi~
Ya Ampunnnnn.. Sebijikkkk! heee..
Mengerunkan!
Kalau la tengok lama-lama menyeramkan ok. Macam real je, takut!
Ini adalah pak-ee-SEF-uh-lo-SAWR-us.
PACHYCEPHALOSAURUS!!
Sebut betul-betul ye. Mari kita belajar jenis jenis dinosaur ok. huhu!
TRICERATOPS.
Nak nyebut nya try-SAIR-uh-tops hehehe!
Ni taktau apa. Lupe nak snap biodata dia. hehe!CAMARASAURUS !
Dinosaur yang berleher panjang.
Erk eleh! Paklang Lalan ni. Dinosaur takde gigi berani la dia. Hehh!
Jinakk nyerr!
TYRANNOSAURUS.
Tu diaaaa. Gigi diaa!ALLOSAURUS
Nahh! gigit laa..
VELOCIRAPTOR.
Teringat movie Jurassic Park. Menatang ni yang lari lajuu kejar orang ni.Semua dinosaur kooo nak pegang kan. Padahal dah tulih besar kat situ 'DO NOT TOUCH' hahahahha. Degil wooo. Selagi tak kena sound pegang la koo..
Ni macam adik beradik buaya la. Mulut sama cam buaya. Hihihi! Yang ni SUCHOMIMUS. Alahaii comey je nama.. Aaarrgghhhh!
Terperanjat ahkak.. hehh!
Ok habissss!!
Tak puas tengok. Sikit sangat!
Cuba buat dinosaur lari ke? baru best kan. haha!

Next entry nanti aku buh dua orang jakun plak. Nak tgk?
haaa tu nanti. kekekekkeke!



1 comment:

ChiLaBaey's Spot said...

Ehem... ehem... Gatallah pulak kerongkong ni.... Ehem2... :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998