Monday, March 28, 2011

Status FB hak masing-masing tapi...


Ok ye ye. Aku paham. Status FB itu adalah hak peribadi masing-masing. Kooo nak taip apa pon itu ko punya pasal lah. Tapi tahu kah anda bahawa status anda itu adalah tontonan umum. Semua orang boleh baca..



Yang gaduh laki bini.
.
.
.
.
Yang gaduh makwe pakwe.
.
.
.
.
Yang bercinta pun adoo. Ayat kemain jiwang. Bila gaduh caci makian semua keluorr.
.
.
.
.
Yang marah bos. Siap buh nama bos sebenar lagi. Huh berani nyer kooo!
.
.
.
.


Yang ayat bengang, marah, sedih, gembira, terharu, terkilan, terasa, tekanan.. haaa yang itu aku paham sekadar luahan semata-mata. Ok kadang-kadang aku sendiri pun gitu gak kan. Ruangan FB sekadar mahu berkongsi.

Tapi kalau ayat melampau-lampau tu naik nyampah plak baca. Bergaduh sesama sendiri. Mengaibkan orang lain. Mengaibkan maruah orang, tak ke melampau tuu.

Aku ni takde la baik sangat. Tapi pesan mama "tulis yang baik-baik je dalam FB tuh.."


Ada juga status FB anda memberikan motivasi, kata-kata semangat, kata-kata perangsang, kata-kata hikmah dan status yang lucu mewarnai wall FB tuh. Alahaii lajuu je aku LIKE tauu. Terima kasih kerana berkongsi yang baik-baik disitu. ^_^


Tidak ke bahasa melambangkan keperibadian seseorang. Kan kan kan.. =)

Pasni ramai la yang delete aku kat fb.. hik hik hik!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998