Tuesday, January 25, 2011

Tupaiki telah pergiii meninggalkan kamii.

Oh rasanya tak penah cerita kat belog pasal binatang peliharaan aku sekeluarga kan. Jarang kuttt dengar orang bela tupai kan, selalunya dengar bela kucing, bela arnab, bela ayam, bela kambinn, bela kerbauu, bela biawak, bela cicak dan sebagainya. ihihihiih!

Tapi binatang peliharaan kami ini adalah tupai. Nama panggilan Tupaiki. Kadang-kadang aku panggil 'Baby' sebab dia comey macam baby. Seyes memang comey lagi-lagi time dia makan. Aloh aloh alohhh! Rasa nak picitttt je..Dulu masa mula bela tu, punya la kurusss. Sekarang dah gem0k dan kembang semacam je. Bulu tu kemain panjang lagi. Yela makan semua kasi, duk plak dalam sangkar mau tak gem0k kan. Kasi je makan ape semua dia ngappp!Kalau lepaskan dalam rumah, buleh histeria kiteorang jerit kejarkan si Tupaiki ni. hehehhehe!! Badan jangan cakap calar balar kuku tu tajam ok, kuku je tajam tapi dia tak gigit orang pun. Alah takat gigit manja je.

Badan abah, mama dan adik-adik aku semua calar disebabkan Tupaiki. Demi Tupaiki sakit badan pun takpe! hiks! Aku penah kasi dia makan, tangan ni dia terkam calar la jugak, time nak mandi Walaweyhhh! pedih ok pedihhh ngokk... Tupaiki adalah sangat suka shi-shi dekat abah yer, tau-tau rasa panass je. hehe! Oh itu maknanya dia sayang kat abah tuh.. =PCara makan ada pelbagai gaya. Tu tengah gantung kat pintu tandas tu, hulur makanan je terus makan. Oh so suweett! Hari ni 25hb JanuariPagi-pagi mama dah call kata dah lepaskan Tupaiki ni. Alahaiii.. tertiba cam sayu je. Sedih ok. Yela bila kita dah bela, dah tentu rasa sayang.

Kenapa lepaskan?? Sebab kesian la biarkan dalam sangkar tuh, makin gemok aku tgk haihh. Biar la dia menunjukkan skill memanjat tuh, kat rumah paling tinggi panjat tempat sidai baju tu je. heee! Pastu dah tentu Tupaiki perlu mencari girlfriend kan, Tupaiki jantan ok jantan.

uit uit ingat korang je nak bercouple ekk. Shian aar kalau terperap je dalam sangkar. Kami sangat memahami Tupaikii.. hiiii!!

Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juaa.. Oh takde kena mengena pun dengan entry. muehehehhe!


credit pic by Facebook Mama.. =)

5 comments:

Puan Capa said...

comel!orang kampung je selalu bela tupai ni.tu sbb macam unik je family wawa bela tupai.tp sangat comel!!!!

Wawa_Nadwa said...

Puan Capa :

haa tu laa..
dpt tangkap terus bela.
hehehe!

lea said...

comelnya tupai ni
die gigit org tak?

Anonymous said...

masalahnya lepas kan kat bandar, tak terkujat ker dia..shiannnya

anyway teringat gorgon (kura2 yang ku bela dah mati)

baru2 ni dapat hedgehog (landak)..huhuhuhu, habis la dia

komen from nurul

Uchi kay-f @hmad said...

ala xper esok lusa mesti tupaiki ni dtg lik sbb miss dekat wawa sefamily..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998