Wednesday, January 12, 2011

Rompakan di 7 eleven

Rompakkan yang berlaku minggu lepas kat 7e kat depan rumah aku tuh. Rasanya tu kali pertama kut berlaku rompakan disitu. Hoiyoh sangat menakutkan ok. Dah la aku rajin turun situ beli roti dll. Kesian nya mangsa rompakan itu adalah kawan mama dan anak perempuan dia.

Tu la masalah besarnya bila dah ada plak ATM dalam 7e tuh kan, cucuk je duit orang nak menanti kat belakang nak rompak. Pelik bin hairan nya perompak itu hanya rompak kawan mama & anak perempuan dia je siap buh pisau kat leher, kat kaunter tu takde dia minta duit plak. hmm..!

Bila dah keluarkan senjata tajam begini, elok lah menyerah sahaja dan jangan melawan. Nyawa adalah lebih penting. Mereka akan lakukan apa saja, janji dapat apa yang mereka nak.

Rompakan yang berlaku dalam 7e itu dapat dirakam oleh CCTV dah telahpun diserahkan kepada pihak polis. Cepat cepat la tangkap supaya takde lagi kes sebegini. Oii makin menjadi-jadi plak mereka nih!!

Sehari lepas itu, anak perempuan kawan mama tu kena rompak lagik. Kali ini depan 7e plak, siap ada parang panjang kat leher. Haiiiii trauma budak tuh pun tak abes lagi, kena lagi buat kali kedua. Sampai demam demam masa mama gi tgk kat rumah. Anak beranak deman dan tak berani keluar rumah. hmm!


Aku sendiri penah jadi mangsa ragut dan trauma dengar bunyi moto sehingga kini.


Moga kita semua dijauhkan kejadian yang tidak di ingini seperti ini. Berhati-hati ok!


8 comments:

Puan Capa said...

aduiii..rasa macam kalo kena ragut tu..mmg fobia seumur hidup kan

IrRuAn said...

bhya la skng ni...mcm2 b'lku..rompak sn sni..

Hezesuze said...

sebab tu from now kalo nak kluar kan duit dari atm make sure ada kawan temankan...now penjenayah ada dimana2

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

wawa,
haihhh..skang ni memacam la kan...tp pelik laa..nape tak rompak kat cashier tu skali ye...

Wawa_Nadwa said...

Puan Capa :

seyes!
mmg fobia.
aduii..
seram je..

Wawa_Nadwa said...

IrRuAn :

tu la mmg bahaya.
lg2 kpd perempuan.
huii risau sgt!

Wawa_Nadwa said...

Hezesuze :

tu la.
dan mereka juga bukan dgn tgn kosong kak. Senjata tajam tu paling takut tu. kalu dia nak tikam dia pedulik hape kan.

jauhkan la!

Wawa_Nadwa said...

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar :

pelik gak.
ntah tak tau la.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998