Tuesday, February 1, 2011

Pengganti Tupaiki = Chika & Zhaffy !

Sebelum lepaskan Tupaiki haritu, dah beli siap-siap hamster ok. Padahal tak plan pun nak beli binatang comey ini, tapi disebabkan kecomelan beliau akhirnya kami mengambil keputusan untuk membelinya. Buleh gitu??

Beli jantan, adik perempuan aku punya dan yang betina aku punya. Kami namakan si betina, Chika. Jantan, Zhaffy. =)Warna sangkar dah tentu pilih merah jambu, tapi kecik loh. Beli kemain mahal yer, sampai rumah elok je tukar masuk dalam sangkar tupai yang besar tuh. Dah membazir disitu.. heeeeeeee!!Orang yang paling excited adalah budak shawl pink tuh.

Tapi ada cerita sedih la. Baru je nak memperkenalkan my chika, tak sampai 2 minggu kut dah mati. Adoiii ni la paling malas nak bela binatang. Kesian nyerr!

Hurmm.. Nak bela apa plak erk?? Hmmm.. nak beli kura-kura kecik tuh la.. eeeii gelii! hahahhaa..


3 comments:

Nem0 o0h Nem0 said...

aku pun bela syrian hamster.sgt comel ok!! tp yg tk best sbb bila mlm dia suka bising.hehe

ChiLaBaey's Spot said...

Saya pernah 2 kali bela hamster jenis ni, yang mula2 tu siap jadi penternak yang berjaya.. Sampai 20 ekor jadinye dari sepasang jer time tu... Sedekah2 kat kawan2...

Yang kedua pulak cuma 5-6 ekor jer... Itu pun bila malas nak jaga (padahal takde masa nak jaganye)... Pun bagi jer kat orang... Modal beribu beli rumah dia yang macam bandar...

Sekarang ni bela semut... Ni pun tengah mencari sarangnye... Anak buah punya hal lah ni, makan gula2 letak entah kat mana... Pening2..

Wawa, nak seratus ekor semut dari saya...???!!

Puan Capa said...

xnampak pon wawa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998