Friday, December 31, 2010

Buffered Earnings

Senyum senyum je tengok menatang nih!
Heeee!!
(^____^)

Bila cek nak sampai nih..??

Yeyy! Harini cutii...


Hmm apa lagi j0m sambung bermimpi!!
Mimpikan abg kuna.
keh keh keh!


Thanks PM kasi cuti.
ai lebiu lah!
+_+


Thursday, December 30, 2010

Hantu Kak Limah Balik Rumah

Adakah aku terlambat tengok cerita ini??
Oh yela kut..
Tgk komen-komen positif kat fesbuk membuatkan aku getik mahu pergi menontonnya. Walaupon sudah beberapa minggu tayangan, tiket wayang habes sesajorr. Nasib la boleh beli online kan, sonang sampai terus amek tiket. Oh hebat!

Komen Tuan Tanah :

Cerita ini tidak mengecewakan dan sangat sangat sangat kelakoo. Aku ni rasa nak terkencin bila gelak scene mereka lari tuh. Adeh! Heeeeeeeeeeee! iskk.. Takmo komen banyak lah. Memang the Best!

Congrat utk Mamat Khalid kerana cerita dia ni buat aku ketawa pecah pewut!


Bola Boling itu B0lat !

Lepas sesi makan makan membesarkan apa yang patut, tidak terus pulang ke rumah yer sebab kena temankan my mamasitah ada tournament bowling di Ampang Superman Bowl.

Disebabkan kena temankan, mama belanja lagi kami main boling. Itu kerana mahukan kami stay disitu memberikan sokongan padu kepada beliau. Keh keh keh!

Ditangan itu adalah belen piza yang tidak abesh! Oh kata tangki kecik. Pahe-pahe je loh.. =)
Kami anak beranak yang hebat bergambar. Sejak dua menjak nih, warna purple kerap menjadi pilihan ku. =)
Ai shuke main kat ampang point sbb dah biasa dengan lane kat sana. Sejak sekolah lagi situ adalah tempat lepak kami. Oh tiap hari jumaat lepas dak dak lelaki solat jumaat kami beramai-ramai akan mengec0hkan tempat ini. hohohoo!

Sanggup tak makan time rehat, kumpul duit semata-mata mahu main boling. Sampai sekarang tak pandai pandai baling dengan betul. Kalau strike tuh, kira nasib je! =P
Biarlah tak pandai baling pun janji ado gaya. Bola purple itu sgt berat ok. Angkat ni pun eksyen je lebeh!
Oh jangan tgk budak depan ni, tengok gaya mama dibelakang itu. Jangan taktau mama pun hebat main boling ok. Baling kemain bersungguh lagi tapi ke longkang juga perginya. Hek hek!
Hebat hebat mama pun ada yang lagi hebat rupanya. Hahhaha. Mama hanya dapat tempat ke 4. hadiahnya adalah RM70 sajork. Ok lah! dari bagi medal bagai buat semak rumah je, sok sok humban dalam tong sampah gak. Tu berkatt sokongan kiteorang adik badik tuh. hiks!

Yey Yeyyy besok cuti!!

Shuka tgk abg kuna main semalam walaupon dapat kad kuning.. Takpe tu cenderahati dari sana.. muehehheheh!

Wednesday, December 29, 2010

Dengar lagu Stacy, teringat Cikgu Shida

Aku sekarang ni nyampah tol tauuu.
Dulu aku TERtengok video cikgu shida nih kat fesbuk.
Lagu Stacy - Pakai buang!Sebenarnya tak bape minat sgt, tak minat pun masih tengok gak.
Rasa macam malu nak tengok gaya dia tuh. Hiks!

Tuuuuuuuu baru tgk sekali je tuh.
Sekarang ni dengar lagu Stacy Pakai Buang kat radio je, teringat ingat gaya cikgu shida ni nyanyi. Adehh! Rosakk..

Perghhh!
Penangan Cikgu Shida ni memang hebat lah.
Aku ni pun leh teringat2 kat dia.
hahhahah!


Nasib baik tak tgk video yang lain lain tuh, kalau tak dengar kat radio ashik ingat Cikgu Shida sesajorrr.. Oh Tidakkk!


Celeb Anniversary Mama & Abah!

Kami hanya meraikan di Pizza Hut sahaja. Selalunya kalau meraikan sesuatu baru la nak makan tempat gini sebab tekak kami sekeluarga ni tekak melayu carik nasik sesajorrr. Biarlah raikan anniversary mama nih makan pizza plak..

Masa mama call kata tak jadi tuh aku dah frust sebab teringin plak makan pizza. Heee! Pujuk punya pujuk akhirnya jadik gak.. =P
"Happy 25th Anniversary Mama & Abah!"
Masa ni abah cuba untuk senyum. Hekhekhek! Bila dia senyum lebar, mata plak terpejam. Kira gambar ni ok lah, ada la senyum sikit-sikit tuh atas permintaan anak dia neh.. =)
Ini anak-anak perempuan mereka. Si Kakak & Si Nyanyah.. hiks!
Adik Bongsu! Nama glamour Zack. Cehh!

Dia rasa dia handsome buat memek muka gitu. Aku perasaan dia akan ikut fesyen terkini abang dia. Amek gambo buat memek muka tu ikut abang dia lah, tapi konon taknak ngaku si abang itu adalah id0l nya. hahahahha! Potongan rambut juga ikut si abang, tu tuuu baju tu pakai baju abang dia senyap senyap. Abang dia tahu tuuu kompemm kena marah. Aiii tak masuk campur.. hiks! Si Abah yang tidak henti mengambil gambar anak-anak. Jadi jangan salahkan kami suka bergambar k.. Hihihiihihh!!

Oh janggut abah sudah mula putih, itu makna nya mahu cucu tuh. Ahak ahak ahakkk!!
Gaya pelik sebelum makan..Sorang gaya ayu, sorang gaya pengganass.. hok!Mama tak k0se nak layan anak-anak dia yang sewel itu. Makan adalah lebih penting! =)
Oh 'chilli juice' yang sangat enak! lallalalla.. Dont try this at home! hErkk herkk berdarah tau aarr.. hahahhaha!
Masa ni tengah makan ciken wing. Gegeh koo taknak pakai tangan, punya la malas bangun nak pi cuci nanti. Practise untuk makan beradap.. He he he!!

Geram je tengok ciken wing tuh tak licin habes, kalau kat rumah tuh dua-dua tangan ko guna sampai tulang-tulang ko gegett geget. Hahhahahha!! Alah.. korang pun cam tak biasa buat plak kan.. Ke aku je?? Choiii!
Spaghetti Meatballs. Meatballs ada dua ketul je. Dua je cukup!! huh.. Selalunya aku akan makan sekeping piza sahaja sebab dah bantai sup. Sup tu je dah buat aku kenyang k. Takyah belanja piza kat aku besar-besar kecik je dah cukup. Hehhe!

Piza pilihan aku adalah Island Supreme sebab takde capsicum dan sewaktu dengan nya disitu. Hehhehe! Pastu takyah order piza ber'chesee' bagai, oh muak yer! Aku tak laluu..
Ok tengok gambar ini dah tau siapa yang bayar kan so takyah la bagitau yerk. Heh!

Kalau perasan mereka di atas berbaju hitam saja kan. Mereka peminat fanatik hitam. Oh takde kaler lain dah ke mereka nih. Try pkai kuning ke hijau ke fink ke kan?? Baru meriah ckit kan.. Hik hik hik hokkk!


Tuesday, December 28, 2010

Pancaran laserrr.. Haiyakkk!!

Kec0h kecoh pasal laser kat fesbukk, macam-macam gambo yang keluar.
Tadi dapat email dari pakcik aku terkekek-kekek ketawa.
Pancaran laser otomen ghupanya.
heh heh heh!

Hoiyohhhhh!

Adeh! macam-macam hal kan.. hiks!


Harus pakai spec memandu memalam..

Kadang.. Benci oh nak memandu malam-malam neh.
Sakit mata ok!
Silauu..

Lagi-lagi kereta besar-besar ni selalunya lampu mereka tu bapak punya silauu!
Oh lampu tu mesti mahal giler kan sbb itu cahaya tu jadi gitu. Koott!
Mengganggu pemandu lain, lagi-lagi pemandu macam ai nih.
Mula lah membebel sambil memandu.
Sebijik cam macik dah!
Hohohoho!



Jadi bila kuor malam-malam yang memerlukan aku memandu, baru kelam kabutt carik spec. Kadang simpan spec kat mane pon dah lupe sbb jarang pakai. Hek hek keh!


Kami Bukan Kembar

Ada orang ingat aku dan adik perempuan aku ni kembar. Oh kami bukan kembar yer. Lahir lain-lain tahun tapi biasanya orang akan ingat aku adik.. erk! Uuwekkk! Muntah jauh-jauh. hahahha!

Ini Kakak!!
Tuan punya belog ini.

Ini Adik!
Panggil nama samaran dia NYANYAH, takpe dia tak marah pon.
Keh keh keh!

Kuor dari perut yang sama, dah muka ada iras-iras punya lah kata adik badik kan. Tapi kalau perhatikan betui-betui ada byk kut perbezaan tang senyum je sepesenn.. hiks!

Monday, December 27, 2010

Selamat Pengantin Baru Dollah & Isteri

Oh tempoh harini ex class mate jemput kenduri kahwin kat ampang jaya. Jemputan zaman kini adalah lebih mudah, jimat dan pantas iaitu melalui fesbuk yer tawan-tawan. Hehe! Kalau dulu kemain kecik hati lagik tak dapat kad jemputan tapi sekarang semua orang dah boleh terima dah pun kan.

Bagi aku bagus gak.. Jimattt! Takyah nk print kad banyak-banyak pastu akhirnya ke tong sampah juga kad jemputan yang chantek itu.. Keh keh keh!!

So pasni sapa yang takde account fesbuk tuh sila la daftar sekarang ok, senang nanti aku nak menjemput.. Hohohookk!
Ini dia D0llah itu.. Hee hee! Sangat sempoii je majlis dia ok. I like!! Takyah nk grand2 sgt pon utk belah lelaki, belah perempuan takpe.. Heeeeeeeeeeeeee!!

Takde sanding bagai, cuma makan beradap sahajorr.. Masa baru sampai tu dia siap layan tetamu lagi. Muka manyak happy ko d0llah! hiks..
"Tak sangka ko dah kahwin dollah.. rasa nya ko kecikk lagik.." Hahhaha. Selumber je kan. "kuwang hajor la ko.. mane adiah dtg lenggang je koo.." Bukan takmo beli hadiah tapi tak sempat. Hahhahah! So kita kasi angpau saja sudah lah..

Memang dari sekolah dulu aku suke sakat dia nih. Hahhaa. Kira cam baik-baik budak Dollah ni, kita sakat dia sengihh je cam gambo kat atas tuh hehehhe, yg aku plak sangat nakal.. Kacau orang je. =P
Ok untuk Abdullah.. Selamat Pengantin Baru. Moga bahagia dan kekal hingga ke akhir hayat. Cepat-cepat dapat baby yang comey cam kooo.. Hahhaha! ^_^

Oh lepas ni sapa plak kawan-kawan ai yang nak kawenn yer..?? ^_^

Bangga dengan Skuad Malaysia !!

Hari ini orang cerita pasal kemenangan bola semalam sesajorrrr kan. Kat fesbuk tuh lagik kemain seronok lagik. Siapa tak seronok malaysia menang weyhhhh!!

Semalam, aku buat pertama kalinya tengok bola kat mampleyyyy ok. Pertama kaliii!! Bersama mama dan nyanyahh!


Hehhehehe.


Sebenarnya baru balik beli barang dengan mama kat AMpang Point, kebetulan mama ni lapooo sesangat kat rumah kang dah tentu takde lauk dah. Soooooo singgah makan kat Pelita jap. Pelik! Asal ramai sangat ni, pehtu semua melanggukkk tgk atas. Ohhhhhhhhhhh! Ada bola rupanya..


Masa sampai tuh masih kosong-kosong yer. Siap-siap order bagai, bersama-sama lah mereka tengok bola. Huiii best gak rupanya tengok bola ramai-ramai ni baru ada FEELLLLL!! Baru tau gak kenapa abah n adik-adik shuke tgk bola kat mampley walaupon kt rumah ada astroooo.. Lain tau tgk kat mampleyy.. Feel tuu lain!! Semangat tu lebehh ckit. Seyess..!


Tengah sedap sedap makan maggi goreng sekalii mereka mereka ni jeritttt GOLLLLLLLLL!!!!!!!! Nasib baik tak tercampak maggi goreng aku tu ok, terkejut nya pasal. MUehehheheh!!


Pastu G0LLLLLL lagik.. dan GOLLLLLLLLLLLLLL!! lagikk.. OH best rasanya.. !! Vangga sebentar dengan pemain malaysia.


Bangga sebab ape??? Sebab cara mereka menjaringkan GOL itu, sangat bergaya. Ada gaya, mutu dan keunggulan. Cheewahh! hihihi.. Sepakan, tandukan dan tendangann mereka tuh Fuhhh! tak macam pemain malaysia yang sebelum ini, bagaikan ada satu semangat lain yang merasuk mereka. Syabass bete!!


Kpd penyokong malaysia kemain puji melambung lagik kalau menang yerk.. Sok sok klu tak menang jgn kutuk melambung lambung plak.. huhuhuuu!!

Seronok tu seronok gak.. Jangan terlalu gembira yang pasti perjuangan belum habis lagikk! Tunggu kat indonesia plak k.. Harap-harap juga pemain malaysia kita nih dapat beraksi dengan lebih hebat lagik. Caiy0kk chaiy0kk!! Chaiy0kk Abg Kuna.. keh keh keh!!

Psstt pstt uolls tau tak aii minat kat sape?? pemain malaysia yg tonggekk tu, cekcii ok. Auww! hahahahhaha.. Cuba teka sape???


Saturday, December 25, 2010

Friday, December 24, 2010

Dinner @ Cozy Corner !!

Ok entry harini adalah entry makan makan sahajorrrr ok. Bleh?? Heee..

Lunch di Black Canyon orang belanja dan dinner di Cozy Corner pun orang belanja juga. Alhamdulilah rezeki aku pada hari itu.. Rezeki jangan dit0lak, musuh jangan dicari! =)
Kalau pergi Ampang Park tempat makan yang kami harus terjah adalah Cozy Corner nih. Kalau tak makan mekdi or kentucky je. Kali ni mama belanja hiks! Maceh mama.. =)
Mama ai dah tentu baju purple itu bersama kawannya, Dayang.

Tujuan pergi Ampang Park adalah untuk mencari baju. Kalau nak carik baju kurung ke baju kaftan ke melambak lambak kat sana. Chantek chantek plak tuh. Harga?? Pitam jap kalau tgk. hehhehe!

Konon pergi tuh nak survey je kutttt. Tapi paham-paham je la aii ni kan, kalau dah berkenan beli terus. Lagi mama hasut suh amek je, haaa kan dah TERbeli padahal buleh lagi survey tempat lain kan. Aduhhh!

Gelojoh toL! heee..

Lunch @ Black Canyon lagi !!

Morning Uollsssss!!
Pagi-pagi ni meh kita cuci mata tengok makanan yer.

Minggu lepas lunch kat Black Canyon Jusco AU. Cuba menu yang baru plak, ape ntah nama menu ni pun den taktau. Tengok gambo kemain menarik lagi tuh yg torai order tuh. Heee!!

Hmm.. Rasanya agak kurengg ckit. Yang sedap pun sosej tuh je. Hahhaha! Nasi tu plak macam gaul dengan tomato sos aje yer, ayam plak cam semalam gorang harini panaskan semula je. Ai pun bleh buat! choii..
Watermelon juice yang telah dicampurkan dengan air dengan banyaknya. Sebab itu warna jadi merah jambu gitu! hoho..
Haaa! Tomyam dia sangat sedap sbb dorang buh cendawan putih tuh. Korang try makarony tomyam dia, very mabalesss aarr!!


Selamat Hari Jumaat!!



Thursday, December 23, 2010

Tak rugi import mereke.. hehe!

Oh harituh kan kat rumah ada buat makan-makan sikit untuk tetamu dari jauh. Jauh kew?? hihihi! Pastu sahabat-sahabat ku ini dengan rela hatinya mahu datang memeriahkan majlis. Takkan nak cakap jangannnnnnnnnnnnnnn datang plak kann.. hiks!
Sekurang-kurangnya kerja di dapur menjadi ringan dengan adanya mereka nih. Huiii rajinnn kooooooooooooooooooo kat dapur. Untung la sapa nak jadikan menantu neh. Dah la comey comey belaka, ringan tulang plak tuh. Manyakk untung.. Heheh!Dah lah dapur kat rumah tuh sekangkang kera je, sempittt ckit.. Nak masuk ramai-ramai memang tak muat ah! hahahhaa.. Kami 3 orang je dah berlaga-laga muntutt.. Hiks!
Padahal time ni goreng popia je kut. Riuh mulut tuh jangan cakap lerr.. Ish anak dara gedik kat dapur plak. Mama siap sound "Ish korang ni gelak cover sikit lahh.." Tu nasib baik mama sound je, kang kalau tangan gerak sekali mau kena cubit. Oh tak pasal lebam lengan ni haa.. hiks hiks!!
Sorry Cik Mery muka awak hanya separuh. Disebabkan ini blog ai jadi muka ai musti kena diutamakan.. Muehehehhe!!
Anak dara pinggitan! Muka berminyak-minyak duduk kat dapur.. ^_^
Cik Farziera. Cik Mariam. Cik Wawa. Cik Dyla.

Kalau korang nak buat kenduri jemput-jemput la mereka ni, rajin membantu.. Lagi lagi si Cik Mariam tuh, rajin membasuh pinggan, rajin gelak jugak. hihi! Single n available tuh, cepat cepat hanto borang.. Hohohoo!! holicks..

Cowi cik merry.. Gurau-gurau.. lallallalala!! ^_^

Wednesday, December 22, 2010

Kampung Morten : Oh Chantek nyerr!!

Masa otw balik KL si Ijam singgah melaka sat, katanya nak bawak kami makan. Ok je lah. Malas cakap banyak pon sebab dia yang drive kan. Hehhehe. Pastu sibuk carik kampung chantek. Hah?? Kampung chantek??

Oh bila dah sampai kan uolls.. Memang chantek sungguh kampung ini yer. Namanya Kampung Morten. Huihhh semua rumah hias dengan lampu-lampu. Dah macam rumah berhias plak. Hehhehhe!

Agaknya bape ntah bil bulan-bulan kan..?? ^_^
Rasanya yang ni memang perhiasan je kut. Takkan org nak duduk sini plak. Hahhaha. Tanya si Ijam, ade ke orang tinggal. Katanya ada yang memang penduduk kat situ, ada yang buat homestay dan ada juga buat rumah utk pameran je kutt.. Oh baru tauu..Sape-sape org melaka meh la cerita ckit... hihihi!!
Ingat si Ijam nak bawak tempat lain lagi. Ghupenya jalan sini je. Hahhaha. Sooo banyak gambo kat jambatan ini sesajorrr.. layan gambo je la erkk.. =P
Oh atas kepala ku ada bola-bola api.. =)
Shuke plak gambar ini kerna aku nampak kuyus kan.. hiks!
Lepak kat jambatan ini sahaja cuci mata tengok kapal ulang alik bwk pelancong kutt..
Kena bayo Rm10 yer untuk dewasa..Model jambatan! =)Berlatarbelakang rumah lampu-lampu. Oh sangat chantek! Seyes..Orang nak amek kita senyum aje..^_^
Muka kepenatan. Dari pagi kursus balik singgah melaka plak, mau tak penat.. aiyak!
Mereka berdua yang tak kenal erti penat. Haichoooo! pelik tol la dorang ni. Aku yang tak drive duduk belakang sahaja jadi madam pon penat tauu.. hehehhe!Jalan jauh-jauh sekali cakap taktau nak makan kat mana. Tak ke hangit satu badan, dah la orang lapo kan. Hehhehe! Sekali bawak makan kat tepi jalan je. Nampak cam ramai terjah je kedai makan tu "selera utara" gitu..

Orang kalau dah lapo kasi ape pun semua tibai je.. hiks! Telur mata itu WAJIB adoo.. =)
Singgah sebentar di dataran. Baru je parking datang 2 3 orang budak kecik bagitau "bang bang kat sini takleh parking, kete sebelah tuh dah kena saman.." oh nasib budak tu habaq awai-awai kalau takkk, tak pasal-pasal dapat surat cinta. Huhuhu!

Jadi la dapat singgah melaka walaupon sekejap ajoo.. Melaka makin membangun kan. Negeri lain bila lagik..?? =)


Kredit pic to Hafizuddin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998