Tuesday, November 30, 2010

Lubang kemain banyakk..

Kereta ni baru ai pkai setahun lebih, buleh plak mengelembong cam benjol kt tepi tayar tuh. Adehh! tu pon baru perasan sebab nak gi isi angin, kalau tak isi tu lagi besar bisul disituu.. Cuak gak beb, terk0jut beruk den ni haaa tgk tayar gitu. hahaha!

Bukan ape takut meletup je, gegehhh la gi kedai tayar tanye tokey tuh bleh guna lagi ke tak, yela sbb masa tuh nak gi KLCC. Haihh! Macam-macam oh! Time duit cukup-cukup makan la koo buat hal..
Tanya buleh guna lagi tak "U bleh guna tapi tak bley drive laju maaa.. Nanti meletup u susah mau control" Suspen je bunyik tuh. Nampak sgt suh tukar gak la tuh.. Pening macikk neh!!"tokey! napa tayar ni jadi camni hah.. kete tak sampai 1 tahun lg??"

"u ada langgar lubang ke??"

"Hurmmm.. byk kali langgar... tak nampak" hahhahaa..

Aku ngadu kat abah lagi la hampeh tau.. "Abah tayar akk mengelembong la bah, bengkakk.. bla bla bla.."

Abah jwb dgn sluber lagi tidak bersalah "Sapu la minyak angin nanti hilang la tuh.."

Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... sib baik bapak sendiri ckp, kalau org lain mau aku lepukk laju2.. Orang kemain risau dia main-main plak.. heeeeeeeeeee!!
Ni kata je dok KL ok, tapi lubang tu kemain banyak lagikk. Macam mane la aku ni tak langgar, harini jalan ok chantekkk je, besok dah ada lubang besarr punyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..

Sekali langgar tuh, adoiiiii nak meraung je rasaaaa.. Bungukssss tol la!!!!

Byk sgt pembangunan kat KL ni, jalan akan menjadi sgt teruk. Yerrrrrr sgt terukk yerrrrrr!! Lubang sana, lubang sini, korek sana, korekkk sini.. Bile nak ok pun taktau lah. Pehlishhh la kepada pihak yang berkenaan sila la turap jalan kat KL ni, sgt mendukacitakan!! hiks..
Tu nasib tukar satu tayar je. Tuh pun dah menggigil tangan nak bayar walaupon hanya RM165. Huiiiiiiiiiiii byk tuhhh, nak tunggu sampai gaji bulan depan.. Uwaaa lamanyaaa!! hahahaha..

Pstt pstttt tapi dgr2 bonus dpt esokk.. kalau dapat lega la ckitt!! buleh bernafas semula, kalau tak ni sangkut-sangkut.. >_<

Monday, November 29, 2010

Bekpes @ Republik KOPI

Haritu masa raya haji tu bleh plak dua-dua cafe dalam kampus tutup. Pastu PokLeh baju belang-belang ni ajak gi bekpes kat luar. Ntah mimpi ape ntah nak belanje kemain excited lagi, kiteorang ok je rezeki jgn ditolak. Hehehheh!
Dia bwk tempat yang takpenah pon kiteorang jejak. Republik KOPI @ Balai Seni Lukis Negara.Ditemani Baie, Nizam & Yus.. Hehhee! Jalan ngan PokLeh mcam jalan dengan bapak sendiri gitu.. Kiteorang cam anak-anak ikut bapak gi bekpes.. heeeeeeeee!!
Aku pilih meehoon sup je. Hmmmmmmmmm Kureng.. hehhehe!! Agak berbauu. Taktau bau ape, macam bau ayam yg tak freshh je..

Pasni nak lunch sini plak, nak rasa lauk pauk kat sini..

Maceh Pok Leh belanje kami bekpesssss.. Tahun depan takde dah sbb dah pencen.. =)


Friday, November 26, 2010

Saya maj0k!!

Maj0k + Geram + Marah
Semua ada semalam!!!

Yer yer kalau imbas balik entry saya sudah penat memandu ini, pasti mereka tau aku penat sebenarnya. Bukan takmo tolong tapi mereka tak pikiaQ ke yang aku ni penat sgt sgt sgt. Kadang rasa nak nanges nak meraung bila mereka ni tak paham. Ouh!

Bosan sebenarnya hari-hari drive ni. Dah la semalam kemain lapo giler vaviii pastu plus penat, dah tentu temperature ni highhh sesajorrr. hahhaha! Rasa nak geget gegett telinga kaki tangan mereka semua geram punya pasal. heeeeeeeee!!

Abes, dh maj0k semalam siap mogok makan maggi cup je ok.
Alahaii shian gilerrr!

Ajak makan takmo, kata maj0k kan.
(yela dh kenyang mkn maggi cup, tangki ai dh la kecik takleh mkn byk)
Padahal lauk pebret semalam tuh, paru masak sambal kut.
Aduhhh! Maj0k punya pasal tgk je la.
Eg0!!!!


Hahahahahhaha!
Gelak kat diri sendiri.

Hari ini dah ok dah. Takleh maj0k lama-lama rugii.
Sebab??
Bukan ada sape pujuk pon, mencikk. Ciss!
heee!!


aku majuk kejap je, tapi kalau budak-budak zaman sekarang ni dh pandai larik dari rumah. Kalau adik aku ni rasa nak tempeleng tempeleng je mereka ni. Kecik-kecik dah gataii pastu pandai larik ikut jantan. HAih! Geram toii..

saje lepaskan geram kat mereka kat entry ni. dah alang-alang.. hehhh! =P



William oh william..!!

Pernah pergi makan kat william tak??

Alah.. Kat kelana jaya tuhh, yang menu dia semua pelik-pelik dan gelas plak besar gabakk tuh. Penah gi tak?? tak penah??? ish rugii.. hihihiihihh!

Ini adalah kali kedua yer jejak ke sana. Kali pertama ikut budak-budak opis, berbijik bijik kereta jugak la pergi. Masa tu kan terkejut jugak tgk tempat dia, tepi jalan plak tuh. Cam eyh eyhh sini ke dorng bwk aku makan. Cam kedai makan cina je??? Halal ke?? heehee.. Tapiii memang penuh dgn manusia sesajorr!!!

Masa tuh kata kali pertama so taktau lagi nak order ape nak makan ape. Dengan bantuan uncle william tuh, apa yg dia rekemen semua ok je. Bila dah kali kedua ni, dah search dulu dalam tenet n baru order.
Family Kak Awin & Ijam. Anak mereka sgt comey kan?? >_< yg dibelakang itu pengaco je.. En Fadly & Acik Mohni.. Hanya kami sahaja yg pergi, naek kereta alza baru acik mohni. Hahhahha! dapat gak merasa naik kereta baru.. Itu pun sbb kena paksa, yela takkan nak bwk byk2 kereta kan, jadi bila dia ikut naik satu kereta ckup.. hiks!
Sebab utama nak sangat sangat dan sangat pergi ke William tuh sbb?? Air seraiii nehhh. Perghhhhh!! sedappp ok sedapp. Seyes! tak main-main..

Ingredient korang buleh tgk sendiri kan yg bersepah sepah dalam air tuh. Serai, lemon, daun pudina, laici (tak kedekut yer buah laici tuh macam buh satu tin je.. hehhee), dan air soda.. Hasil dia sgt Wowwww!! gi cuba kalau tak caya.. lalallala~~First time minum masa gi mula-mula dulu. Tu pun rasa air orang je, pastu terus teringat-ingat air serai ni. Sbb tu merengek-rengek ajak dorang gi makan kt william ni lagi sbb penangan air serai ni lah.. Nak pergi sendiri taktau jalan, lupeeeeeeee.. heee!!

Tgk muka excited!! Kali ni tamak plak tuh taknak share, semua amek sorang satu. Hahha! Gelas dia kemain besar lagi, mau kembong air je neh. Bila dah dapat minum tuh.. Ahhhhh! leganya.. sedapp!
Air Acik Mohni yang tak sedap. Hahhaha! Ni uncle tuh lah rekemen ni, air halia ape ntah. Rasa axion sabun basuh pinggan tu pon ada gak. ahhahahha!! Sebab tuh muksa dia jadi gini.. =PAir rebina plus laici. Air untuk budak-budak.. hihihi!!Meh! mari lai lai laiii tengok menu yerrr. Semua adalah dalam portion yang sangat besar ok! Satu pinggan buleh share dalam 2 atau 3 orang. Tapi malam tuh taktau jin ape dalam badan kiteorang ni, semua tamak amek menu asing-asing dan sorang satuu.. Woooh0ooo! Nak abeskan tuh bercinta yer, rasa nak muntah balik.. kekekkeke!!

Mixed Grilled!! Ijam punya. Dia buleh abeskan sorang ok. Hebat!
Encik Fadly punya. Ape ntah menu ni, search la sendiri kat tenet.. haha!
Makanan Acik Mohni.. Mula-mula kat opis nak plan nak makan Mixer Grill, pastu sampai sana sama menu dgn si Ijam. Uncle william soh tukar lain dia pon ikut.. sekali haaa koo jenuh nak abeskan.. Hahhaha!Aii punya. Burger je! hahhaa.. Sampai dorang ckp "erk elehhhh!! dtg jauh-jauh makan beger je, kat ampang pon adoo.." Agak kurang sopan disitu... Hehhe! Masa search tenet tuh beger dia nampak special, tu yg amek menu ni.. Tak abessssssss ok! Nasib org org sebelah buleh abeskan.. hihihihi!!
Makanan Cik Daniah. Ciken ape ntah yg pasti ciken itu bahagian dada. . =)Haaaaaaaaaa!! menu kak awin. Seafood spegetti kuttt. Ohh woo! Gile byk dia punya seafood dan ketam itu sgt besar. Kak Awin kata susah nak makan sbb penuh sgt. Hahhahah! Mahal?? susah tentu la, bak kata kak awin rasa nak bawak balik dengan pinggan pinggan tu sekali.. heeee!!
Ijam yg tak sabo nak makan sampai encik fadly naik terliur kott.. hee!!Aummm!! hihihiihh..
Posing sebelum makan.. Muke selepas makan tak amek sbb masing-masing dah kenyang sgt sgt! hehhee..Nampak tak muka kepuasan terpampang di wajah aii nehh. Puas lah sbb air yg di idam-idamkan dah dapat juga.. kalau tau pergi sendiri takde la nak ajak dorang ni. Pasni kalau soh pergi sendiri ni haram nak ingat jalan. hahahha. Ouh lupe laa!! ^_^
Dengan vangga nya dapat minum air ini.. Lallallala!!~~

Abes!!!!!!! tapi bukan aii yg abeskan org org sebelah juga yg abeskan.. Hahhaha! Yela nak minum sorang mmg taklah. Giler punya besar lenkali mintak gelas kecik je utk aku. Heeeeeeeeee!!

Sape nak belanja aku kat williams ni gerenti tak tolak.. Rejiki rejikii... muehehehhe!

Thursday, November 25, 2010

Tak malu oh nak baju orang..

Adik lelaki aku sorang ni, mulut dia ni takde insurans tau. Kalau dia rasa nak sound slamber badak je dia sound org. Kalau dia kutuk org, kaw kaw punya dia kutuk tu. Kadang rasa nak tampo je mulut dia laju-laju tau. Hehhehe!!

Haa tapi yang penting, dia tak penah komplen ape yang aku masak. Dia bedal je. Adik lelaki yg kecik tu yang suke komplen. "Kakkk, tak rasa la ko punya nasik gorenggg, tak boh garam ke..bla bla bla!!" lallalalla!!Hari tuh Incik Lalan pergi bercuti ke phuket, jadi ade la belikan aku ole-ole.. Heee!! Nampak tak baju yang dipakai oleh adik ku ini. Aku dapat 2 helai t-shirt dari Incik Lalan. Yang tak tahan tuh, budak neh yang excited cuba baju org. Tak malu oh!
Siap bergaduh-gaduh ok berebut baju ni. Hhahahha! Kebetulan saiz baju memang saiz dia lagi aar dia nak sgt.. sampai takmo bukak ok. Si kakak ni la gegeh bukak kan.

"eyh kooooooooooo ni tak malu ke haaa nak baju org.." kakak yg tengah bengang!

"aku memang tak malu pon.." Uwaaaa!! jawapan yg agak kurang hajor. hahahha! Lagi-lagi dia buat muke gini, aku rasa nak terajang je ok. Nak marah terus gelak gile-gile!
Adehh! adik badik memang cam gini. Gaduh ke gurau ke memang kasar giler, dia sekali debik kakak dia ni, nanges aku. Saket oh! walaupon dia tampar manja je pon. Tangan cam hape taktau lah.

Dia ni kadang kelakoo gak. Tengok mood dia. Kalau mo0d sewel dia datang, suke buat gaya laki lembut n suke menyakat sampai org gelak. Kiteorang kat rumah ni gelak sampai nk terkencin je tgk.. Hihihihi!

Dia ni agak manja walaupon dah tua bangka, taktau la manja ke malas. Nak makan, jangan mimpi nak amek nasik sendiri. Semua nak kena hidang. Malang sape jadi bini koo.. Haha!

Nak basuh pinggan sendiri pon susah, kdng tuh singki penuh dia cuci pinggan dia je. adehh!


Mirror, mirror on the wall..

"Mirror, Mirror on the wall... who' s the fairest of them all?" hehehehhe.

Kooo jgn nak perasan lah yang cermin itu akan menjawab.. "YOU are the fairest of all" Hahhahhaha.
Nasib baik cermin takleh jawab, kalau jawab mau pengsan terk0jut.. heeee!!
Ohhhhh oiii! sejak rumah dah adooo cermin besaQ kat ruang tamu tuh, takde dah nak amek kat toilet ke, nak amek kat fitting room dah yer. Semua nak amek kat cermin sesajorr..Dengan abah abah sekali join. Hiks! Mama kan takde, mama siap lambat jadi yang ada hanyalah kami bertiga.. hohohoooo! holickss..
Sebenarnya bila dah tekpek cermin kat ruang tamu ni, takut gak nampak lain malam2. Hahhahahha!! Kalau bangun tengah tengah malam nk pi toilet tu, jgn mimpi mata nk pandang cermin ni, dah aar gelap kan. Kang terkejut tgk muke sendiri plak.. keh keh keh!!


Wednesday, November 24, 2010

Contest CHILABAEY'S

Ini adalah contest ke dua yang aku join ok. hahahhaa!! Soalan yang mencabar dan membuatkan aku pikir byk kali nak join sbb aku ni bukan pandai nk jwb pon. Lagi-lagi ada slogan. Tapi akhirnya aku sahut cabaran Chilabaey's aka Pakngah utk join contest nih, tanda sokongan juga sebenarnya.. hihi!!

Koooo tak tau yg aku gegeh ok carik pokok utk jawapan contest nih.. Sanggup tuuu gi umah umah org amek gambo pokok tuh. Balik je kerja mata melilauuu carik pokok tersebut. Bila dah jumpa tuh tak reti plak tuh nak snap gambo yg terbaek. Ahh lantak janji dpt dari tak dapat langsung. kekekekkee!!

Meh meh join!
Apa-apa baca ni dulu syarat-syaratnya okeyy!! Baru jawab soalan.. hehe!

Click -SINI- untuk syarat2 contest
Click -SINI- untuk syarat2 kelonggaran soalan pertama

Ok dah baca syarat baru buleh jawapan soalan.
Tarikh tutup adalah seperti berikut :

Tarikh Tutup Baru : 29 November 2010
(Jam: 11.59 tengah malam)
.
.



SOALAN PERTAMA

- Cuba teka dan namakan tumbuhan seperti di dalam 2 keping gambar di bawah....
- Tangkap/capture gambar tumbuhan tersebut seperti mana yang telah aku potretkan....

P/s : Aku tak kisah pakai kamera apa, janji sama anglenye... Kamera phone pun takpe...


Gambar satu
Gambar dua

* Klu : Tumbuhan berduri... Sakit kalau kena kulit... Tapi sakit lagi hati kalau tak kenal.... Kedua2 gambar tersebut adalah tumbuhan yang sama....

____________________________________________________

SOALAN KEDUA

- Pada pengamatan dan pemerhatian korang, sila berikan jumlah barangan Apple yang aku ada...???
- Sebutkan kesemua gadget tersebut...

* Klu : Ini memerlukan anda memasuki semula entry2 aku sebelum ini....

_______________________________________________

SOALAN KETIGA


- Restoran mana yang paling mahal dan menjadi salah satu favorite restoran oleh empunya blog...???
- Berikan lokasi restoran tersebut... Serta koordinat tempat tersebut.. (Takdelah, koordinat takyah...)
- Attach kan/disertakan satu gambar semasa aku berada di dalam restoran tersebut....

* Klu : Ini memerlukan anda memasuki semula entry2 aku sebelum ini....

__________________________________________________

SOALAN AKHIR

- Lengkapkan slogan ini :

BLOG CHILABAEY'S SPOT MENJADI BLOG PILIHAN SAYA (PADAHAL NAK MASUK CONTEST JER) SETAKAT INI KERANA ____________________________________________

(Suka hati koranglah nak taip berapa patah perkataan... Lagi bagus korang mengampu aku, lagi banyak markahnye... Tapi kalau terlebih mengampu pun, aku tolak markahnye juga.... Hehehehe....)...

Nota: Soalan terakhir ini adalah untuk tujuan menentukan pemenang akhir nanti sekiranye jawapan anda adalah sama dengan peserta lain....


Selamat Mencuba!!




Utk keterangan lebih jelas sila klik SINI


Family P R O T O N

Baru perasan yer yang semua adik badik abah pakai kereta proton. Gambar-gambar dibawah hasil kerja pakcik ku yang sememangnya takde kerja lain nak amek gambar kereta, ni masa hari raya haji lepas.. hohoho!

Bagus gak dia pegang kamera aku, semua benda dia nak snap sekurang-kurangnya ada la benda aku nak update.. kekekkeke!!

Merah menyala ini adalah kereta Yang, bapak saudara aii.. =)
Kereta yang tak berapa nak kilat ni kereta Acik Fendi aii.. hehe!
Kereta ni plak kereta Mak Uda.
Satria ni plak pakcik ai punya gakk..
Kereta yang comey dua-dua ni sudah tentu abah dan aku punya.. hohoho!
Tu ada lagi yang tak balik tuh, si Incik savvy, Incik gen2 dan Myvi. Eyh MyVi tuh proton ke?? eyh tak tak. tuh tak masuk.. hahahha!!

Bila semua dah berkumpul sampai takde tempat nk parking kereta yer. Aku dah mengagau nak parking kat mane. Akhirnya parking la jauh sikit, kena la menapakk. Kang parking juga kat sempit2 tuh, tercalar mau nanges tak berlagu.. Jauh ckit takpe, janji s0lamat.. lalallala!!~~

Tuesday, November 23, 2010

Gambar mereka di Hari Raya Haji

Baru nk tempek gambar raya haji haritu yer. Hahah! Kemain lama lagi ok, yela entry lain dah langkah bendul nk buwek camno. Hihihi!!

Apa-apa pun kita mulakan gambar dengan abah. Yang anak bersungguh posing ok, si abah plak tegak sahaja berdiri, nak senyum jgn harap lah. Hahahha! Senyum abah senyummm.. =)
Yang abah ni plak ikut je ape kiteorang suruh. Hehhehe. Soh duduk, dia duduk. Ikut je kehendak anak-anak yg minat bergambo ini.. hihihi!!
Baru perasan yg gambo aku td pintu bilik dua-dua tak tutup. hehhehehe! Tu yg snap kali kedua, pintu dah tertutup baek punya. Kalau tak nampak la bilik yg bersepah itu...
Kenapa gambo kami sahaja??? Sbb si adik kecik tgk lembu kena sembelih kat bawah, adik bujang aku plak kerja dan mama?? Mana mama???
Tuu tuu nampak dicelah celah pintu itu, mama sedang bersiap. Hahhaa. Kemain lama lagi mama bersiap jadik kiteorang bergambo dulu. Bila mama siap je, terus bergegas nk gi rumah mak. Takde la gambo mama. hahhahah! Shian mama.. =)
Nampak tak yg kat belakang tengah sibuk sembelih lembu. Oh sgt ganas lembu lembu tersebut.. hiks!
Adik yang semakin kurus. Maklum la dah bujang ni, malu katanya badan besoo. Siap diet lagik. Hahhaha.
ok yang lain tgk je la yer.. entry malas sebenarnya ni. hehehe!
Cik Yati & babyy.. =)Mak Uda yg tidak berbaju raya. Simple oh!
Alice & Mak Yang.. =)
Pakcik ku yg overrr.. haha!
Mama & Mak Yang!
Bersama baby Ammar yang pemalu. Baru je sampai semua pi terjah dia camne la budak ni tak malu kan. nasib dengan aku dia nakk.. Oh sayangg dia.. muahk!
Kembar kembar ku. Macik pakcik kata budak2 nih macam aku masa kecik, so bila dah besar ni dh tau la muka dorang camne. hahahhaha!

Lagi lagi si kakak dayani berbaju maroon tuh, senyum dah nk ikut dah.. heeee!!

ok abesss! takde ape-ape menarik pun hari raya haji. Gi rumah nenek, makan-makan dan balik. Biasa-biasa je kan.. Tahun ni tak dapat rasa daging korban ok, dah tahun ke bape tak rasa.. Kalau buat sup sedap tuh.. hihiihih!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998