Tuesday, June 29, 2010

Rindu kat budak nakal nih!!

hUHH!
Rindu la kat MUHAMAD ADAM nii.
Rindu nk dengar dia ckp laju-laju.
Rindu dengan nakal dia nih, lari sana lari sini.
Sgt aktif!
Rindu nk cubit pipi dia.
Hehhehe!!
Si Adam ni memang jenis ckp laju tau, dah la laju pelatt plak tuh. Penah sekali tu dia nk cerita ape ntah, yang lain dok kusyuk dgr dia cerita dengan lajunya. Sampai tersasul2, akhirnya dia sendiri yang jeritt AaaaRGHHHHHH!! sbb penat kot ckp laju. hahhahaha. Abes semua bantai gelak.. Adammm adamm.. Kakak Sayang kamuu! =)

Tak beli lagi hadiah birthday dia. hm nak kasi ape ekk??

Majlis bertandang rumah pengantin lelaki

Ok, pada hari yang sama dengan kenduri belah perempuan, kami bergeges ke rumah pengantin lelaki pula. Nak kata jauh takde la jauh sgt dalam 30 minit je kottt.

Kami wakil belah pengantin perempuan dalam 5 bijik kereta. Sampai pun dh kol 3petang gitu, jadi takde tetamu yg hadir dah. Yang ade pun kami-kami je. hehehhe!!~

Dah sampai bukan buleh terus masuk, nak tunggu plak kompang nyerrr.. Pengantin plak kena tunggu kompang.. walaweyhh!
Mama bersama tok ape ntah, ckp kuat gilerr. hahaha! Tok ni gelarkan mama Tun Teja. Tanye la wat panggil mama Tun Teja dia punya cerita tu satu kampung buleh dgr.. "Mak hang duluuu.. Masa muda-muda duluu segakkkkk.. Pakai ape pun segak.." Owh begitu cerita nyaaa.. =)Masa depa soh angkut hantaran aku buat derkkk je. Cam malas la nk angkat~, pkai gelemer gelemer kena angkat hantaran plak. hahhaha. Disebabkan belah perempuan tak ramai nak tak nak ko kena jugakk.. Kekekkeke!Sekali tempat makan beradap dia sgt cantekkkkkkkk!! Aii tertibe berkenann.. Buleh gitu?? hehehe.. Pelamin tarak, jadi hiasan meja pengantin direka ala-ala pelamin gitu.. =)
Eija sempat memberikan senyuman walaupon kepanasan yg terlampau.. =)
Wohooo! Sudah tentu kami makan dimeja pengantin. Me n Misha aka Kak Long. Heeee!!~Aku kat rumah sana tak jamah ape pun, jadi bile dh sampai gile memang kebuluQ sgt, makan tak pandai kiri kanan dah. Huhuhu. Laukk pun sodapp.. =)
Mereka sepupu sayerrrr!! Along & Namie.. =)Gambar kami harus ade.. Kalau nak tahu belakang kami tu lautt, angin kuat.. Bestt!~Gambar Pengantin lagii.. Aku suke tgk mereka.. Semoga Berbahagia!!Gaya nakal. uhuhuuh!~Sweet gilerrr kamu Eija.. Wafie memandang geram je. Hohohoo!
Sesi suap menyuap.. Al0h alohh alohh!~Ok sudah kenyang mari balik.. Mama, Misha, Dhania, Mak Ngah, Aku lerrr & Mak Teh..
Bersama mama.. Masa nak balik tu aku dah mengagauuu habaq kat depa jgn tinggalkan daku.. Mau aku sesat kebarattt nk carik jalan pulang. Mama ni pon walaupon org kampung bukan tau jalan sgt pon. hahahhah!~
Ok, Selesai akhirnya cerita kenduri sepupu aku nih. Kemain bercinta nk habeskan entry ni. Yela aku sejak dua menjak ni nk update blog kemain malas bebenorrrr. Yela dok ngadap game kt fesbuk tuhh sampai lupe nk update.. Heehhee!Bile dipikirkan balik sgt jimat gilerrr buat kenduri dalam hari yang sama. Tapi masa tu terkejar-kejar la jugak, sesak napas dibuatnya mahu pengsan pengantin.. Hehhehe!

Monday, June 28, 2010

Kenduri kawen belah perempuan

Selamat Pengantin Baru buat Eija & Wafie!!

Eija adalah sepupu aku yang bertunang tempoh hari. Yang aku buleh tertibe jadi mak andam dia plak kannn, itu atas permintaan dia sendiri.. Huhuhu!!
Jalan menuju ke rumah pengantinn. Rumah Tok dan rumah Mak Long, emak pengantin sebelah je ponn.. =)Sebelum pengantin lelaki sampai, pengantin perempuan dok posing mautt dalam bilikkk.. Semua baring sesajorrr..Eija sgt cantek pada hari itu. Seri pengantinnn org kata.. (^_^)Walaupon muke senyum tetapi malam tu Eija tengah bengang tahap max sebenarnya. Malam tu ramai la sepupu Eija belah bapa dia dtg. DOk lepakk ramai2 atas katil, yang saiz badan pon buleh tahannn besaQ nya.. Sekali prappppppp katil patahhhh.. Hahaha. Tak ke pengantin hanginn, kalau aku pun bengang beb.. Huhuhu Sabooo je la.. =)Abg Long wakil pengantin perempuan.. Hoiii seluar tu senteng sebelah. Hahha!! Adoiii.. sakaii betuii lahh. Cehh!! Kutuk sepupu sendiri takpe.. heeee!!~Penyambut tetamuu.. Mama (Mak Ndak), Mak Jang & Mak Ngah. Sedondon sbb tema Pink+ Purple.. =)Aku je lari dari tema ckitt. Hahhaha! Biasa la suke kelainan. Kelainan la sgt kan, masa tunang haritu kata kaler biruu. Tertibe balik aikkk kaler pink+ purple plak. Lantakk ko la! hehehe..Mak Teh, jaga bubur.. Hahha! Kesian mak tehh. Dah takde tugas lain jaga bubur pun jadi lerrrr.. Hiks!Memandangkan Pak Long pon dah takde jadii Pak Lang yang wakil belah perempuan.. =) Nasib baik pakai katering jadi takyah susah2 kerja keras, angkut pinggan bagai. Kami buleh bersenang lenang melayan tetamu.. Hehehe!Pengantin perempuan cantek dengan dress putihh ala-ala cinderella gitu.. =)Pengantin lelaki siap beruniform. Smart kan.. =)Lap erkk jgn tak lap.. Berpeluh berbaldi-baldi, tidak dinafikan cuaca mmg panas terikk. Lagi2 pengantin pkai baju gitu kan, hambekk koo!. heee!Tgk gambar pengantin erk. Mereka berdua sgt cantek. Bagai pinang dibelah dua.. =)
Eija u look soooo beautiful!! (^_^)
Masa ni budak2 memang ramai kat depan tuu.. Sekali ku sound soh dudukk, semua duduk. Hahhhaa! yela org belakang mahu amek gambo pun susah jadi aku memainkan peranan ckittt.
Dah la pkai high heel, dengan crown yang tinggi mengunung menyebabkan suami ko nampak begitu kecikk di atas pelamin tuh. MUehehhehe!!Ke tinggi Wafie memang gitu?? hahhaa.. takpe takpe murah rezeki.. =) Suap menyuap.. =)Lepak sbb pasni kita terus ke rumah pengantin lelaki.. Buat dalam hari yang sama. Huiii ni first time aku gi kenduri dalam satu hari. Jimat kos! hehee..
Ok next entry rumah pengantin lelaki.. =)


Friday, June 25, 2010

Pelamin hasil tangan mama

Selalunya kalau anak-anak buah mama kawen, mama dipertanggungjawabkan buat lauk pengantin atau pelamin. Tapi takde la pelamin yang beria-ria tu, cuma simple je.

Walaubagaimanapon aku akan vangga dengan hasil kerja mama.. Mama sgt kreatif ok, kesenian mama sgt terserlah, anak-anak mama sorang pon takde ikut jejak mama yg kreatif itu. Heeeeeeee!!


Wednesday, June 23, 2010

Bertambah-tambah anak buah

Sampai je kampung mama terus ajak pi pekan kononnya mahu carik hadiah kawen. Selalunya kalau kita nak memang tak jumpe la walaupon satu pekan tawaf. Aku dh buat muka penat nii, tak larat nk jalan la mama...
Syukur alhamdulilah kami telah sampai dengan selamatnya. Masa nih mau punggah barang2, adik laju je nk snap gambo, aku dengan lajunyer posing la ape lagik. lalala!

Kalau korang nampak bilik kecik yg kat belakang rumah tuh, dulu tu bilik aiyaq tuuuu.. Dulu rumah tok ni besarr, dah renovate kasi kecikk. Kalau la bilik aiyaq kat luar, malam kalau rasa nk shi-shi memang aku tahan sampai sok pagi. hahahha!!Aku ni kalau dah lama drive ni, kepala ingat bantal je. Tauu nk rehat n tidoQQ.. Tapi tgk umah kendurii kat sebelah ngah sibukkk takkan ko senang-lenang nk tido plak kan. Tapi seyess aku sgt penatt!! wuwuwuuwuw..

Tukar2 baju terus tulun packing ape yang patut..Sekali balik mesti dapat anak saudara baruu. Sungguh produktif sepupu sepupu aku nih. Hahhaha! Sepupu aii belah mama ni sgt ramai yerr, ada juga yang sudah berumahtangga jadii setiap tahun tu ade je la anak saudara yang baru. Dan mereka memanggilku Mak Long Wawa. Sweeett je kalau dgr mereka memanggil nama ituu.. Muahkk ckitt lah! =)Kalau balik kampung, aii terasa sgt tua yerr.. Yela sepupu sepupu sebaya ko semua dah beranak pinak yang kooo masih membujang. Kadang terpikir tua sgt kah aku nih?? Bile sampai KL, aiii rasa biasa je sbb member2 semua tak kawen lagi tu yg rasa tak kisah sgt. heeeeeeeeeee!~

Tuesday, June 22, 2010

Sebijik = RM10

Minggu lalu aii bersama mama dan adik pulang ke kampung di Bandar Baharu Kedah, bagi menghadiri Majlis persandingkan sepupu ku. Sepupu ku yg mana satu kah?? Owh aku penah buat entry tentang majlis pertunangan dia.. Klik sini jika sudah lupa..>> Majlis Tahlil & Majlis Pertunangan .

Disebabkan abah tidak dapat balik, jadii aku diarahkan balik jugak sbb kena bwk mama. Yela bila mama ckp nk naik keretapi tu, tak ke kesiann bunyikk nye kan..

Aku kalau drive jauh, tak bape suka berhenti lama dimana-mana perhentian, tak tau napa. Kalau nak shi-shii je aku berhenti, kalau tak terussss je sampai ke destinasi. Tapi jgnn la ko drive sorang2 dan yg lain sesedap rasa tidooo kan, memang koo rasa nk join dorang tido sekali lah. Jadi yg dok sebelah tu sila sila la berborak bagi menghilangkan rasa bosan dan ngantok yerrr... Heee!!
Dari KL sampailah ke Bukit Gantang baru dapat berhenti dengan leganya. Tu pun mama suruh berhenti, kalau tak aku terus je sampai kampung. hahahha!!Aku suke berhenti kat Bukit Gantang sbb byk buah-buahan dan tak berapa sesak dengan manusia. Jadii takde la rimas sgt, dah la penat drive lagi ramai orang tension lagi adoo kan..

Bila dah kat sana byk buah-buahan, nampak plak raja buah yang menjadi kesukaan ramai. Hehheheh!! Apooo laieeee.. "Kak, nk makan durian tak??" Mama dah offer takkan nk tolakkk plak kan.. Beli la sebijikk tu kami bertiga makan. Sebijik tu sepl0hhh hengget okay, nak makan punya pasal beli je aar. Siap kopekk kan utk kiteorang lagi. Mungkin tu yg sedap tuu, mabelesssss koooo hingga menjilat jarii. hiks! Orang lalu lalang pandang je. Apa pandang2 tak penah tgk orang makan durian ke??? isk3! hihiihihih..

Jemput ye jemput makan.. =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998