Monday, May 31, 2010

Jeti Merang ke Pulau Lang Tengah

Korang tahuuu dakkk, jeti ni sangat mengerunkan lagiii mengerikannn. Risauu betuiii aku jeti ni runtuhhh. Hahahha! Tgk kayu tu cam tak kompidennnn je nk naikk..

Kami tiba disini seawal jam 8 pagi, dan terpaksa menunggu hampir 1 setengah jam menantikan air pasang. Dengan badan yg melekitt tak mandi, panas pagi sgt merimaskan rasa mau terjun mandi kat situu. Hiks!
Kenal sape?? Ini Kak Heze, seorang blogger yang sgt peramah orangnya. Dia la yang arrange trip ke Pulau Lang Tengah ini.

Aku kenal Kak Heze ni pon masa birthday party blogger. Masa tu tak rapat sgt pon, tegur pon gitu-gitu je.

Aku memang berhajat mahu pergi bercuti, kononnya mahu ke Pulau Langkawi. Tapii masa adoo matta fair tuh hampehh nk gi kan. Satu haru tuh, kak heze chat ngn aku kt fesbukk. Aku tanpa ragu-ragu terus berminat memandangkan tarikh yg dipilih pon sgt sesuaii utk bercuti dan harga pon bagi aku sgt berpatutan. Heeee!!~Yeahhh!! Selamat mendaratt di Pulau Lang Tengah. Setelah mengharungi onak ranjau yg berduri, ombak ombakk di lautan luas, akhirnya tiba juga aku di pulau ni.. Keh keh kehh!!

Hilang terus rasa nk muntah muntah, pabila melihat keindahan pantaii dan pulau ituuu.

Ok gambar yang lain next entry yeahhh!! Pasti anda cemburu melihat gambar itu nanti. Hahahha. Cemburu ke?? tak kott.. Heeeeeeeeee!!

Mabuk Lautt..

Baru ku tahu yg diriku ini sebenarnya mabuk laut.. Tak penah naik boat jadi bile dah naik tuh pala sudah pening pening lalat dan tekak mula mau wekk wekk.. hahahha!

Mase dah naik boat tu berdebar-debar je.. lagi2 tgk ombakk. Otak ni jahat tau suke pikir yang bukan-bukan.. hahahha!
Ni first time guwee pi ke pulau cam gini, jadiii perasaan teruja tu lebih sikit. Walau mabuk camne pon ku gagahi jua demi percutiian ku kali ini.

Atas boat tu aku diammm je.. Bagi mengurangkan rasa loya itu, aku kena pandanggg je ke arah lauttt. Kalau ngadapp je dalam boat tu lama-lama mesti aku dah keluarkan ape yang patut dalam perut ni.

Kalau la keluar betui betuii weekk tu wat maluu je kan.. heee!

Friday, May 28, 2010

Pagi pagi dah melantakk nasik

Ok ok.. dah sampai pagi tuh, driver berhenti kedai makan kat tepi jalan kat mane den taktau.. Hehhe!! Ramai gak org makan kat situ.. Mesti sedap kan, rasanya driver tu sendiri sudah tentu dah byk kali cuba sbb tu bwk kamii disitu memandangkan satu jalan je, senang cite..

Ramai gak yg beratur nak mencuba nasik dagang. Aku cam pelikk je ok. Baru kol 7 lebey ko dah melantakk nasikk. Woo wooo tak terlalu awal ke nak makan nasik kan.. HEhehe!

Kalau aku pagi-pagi takleh makan yg berat kerana membuatkan kita jadi malas dan cepat ngantokk. Aku ni dah la suka tidooo, kang menguap 24 jam. Hahha! Jadi nasik nasik kena tolak ke tepii. Aku hanya makan 3 ketuii kuih dan air teh O sahaja. Itu sudah memadaii..

Cahaya matahari pagi di terengganuuu.. heee!!Masing-masing dengan tak mandi, sesedappp je terus makannnn. Patut la semua selera je makan. Muehehehee!~

Wesak Day!

Morning Uolls!!!

Selamat bercuti yerr. Ade yg keje ker??
Owh kesiann.. hiks!

Aku tak cuti la, ptg ni kena plak pergi PD ada bengkel kat sane. Waduhh penat pulau tak hilang lagi pi PD plakk.. Ingatkan cuti wesak ni buleh la rehat kat umah, nan adoooo.. Hehehhe!!

tempek gambar aii di hari cuti wesak ini..
(^_^)
Takpe takpe memandangkan jabatan aku ni dah takde dah nanti. Aku pun akan berpindah ke jabatan lain, jadi masa ni la nak luangkan masa bersama mereka. Nak enjoy puas-puas kat sana. Dah last program nanti jangan ade yg melalak sudahhh.. Aii malu tau nangis depan org. Lalallalala!!

See u on monday!! tu pon kalau rajin update.. muehehehhe!!

Thursday, May 27, 2010

Pinggang bengkok

Seyes.. Aku sgt tidak selesa tido dalam bas yerr. Kejap ke kiri, kejap ke kanan. Lagi driver tu bwkk lajuu ok. Aii dapat rasakan kelajuan itu walaupon aii sedang tidoo, tido tido ayam.. hahahha!!

Dia konaaaaa tuu aii rasa cam kona baring ok.. Sgt menyeramkan. Tapi aku masih meneruskan tidoo kerana masa tido ku amat berharga. Heee!!

Pinggang aii ni kan rasa bengkok tidoo dudukk yerrr. Naik lenguh pon ade, tertiba waktu itu teringat kat katil aii kat rumah. Hahhaa! Adoyaiii..
Haa.. satu lagi driver tuh kan suke nooo honn honnn!! terkejutt aku okeyy, tertibe berdebar-debar je. Bayangkan la tgh tidoo, org honnn tak ke ko terkejutt sib baik je aku tak terus gi driver tu kasi pelempang. Hahahhaha!!

Tapi terima kasih kat driver tu jugak kerana telah sampai ke destinasi dengan selamat. Alhamdulilah.. (^_^)


Beg bersalut lumpur

Ai kan pergi Pulau Lang Tengah kan kan kann. Beg yang besar gabakk semua sudah tentu ku simpan bwh bas, bwh bas?? wakakka.. janji korang phm sudahh.

Sok pagi bile koo amek beg koo balik gini jadinya.. Ni baru sampai ni, yang beg aku cam dah nak balik je, cam baru redah lumpur hutan pon adoo, kotor nyerrr la kannn..
Bukan salah aku tau, masa simpan bwh bas tu dah susun baekk punya. Pagi pagi tuh amek beg tgk dah jadi gini.. Bengang je haku, malu pon adoo... Cis!

Beg org lain aku tgk semua bersihhhhhhh cam beg baru, nape beg aii je yang kotor sgt nih.. Ade org sabotajjj erkk.. =P

Nasib baik la tak basah kalau tak, dalam semua tuh basah aiii mahu pkai ape?? hiks!


Wednesday, May 26, 2010

Gaya Di dinding Jingga..

Mari mari cuci mata melihat gelagat mereka di dinding jingga @ oren.. Hehhehehe!! Kan aku dah kata yang family aku ni kaki bergambooo.. Koo tala la kamera pandaiii la dorang posinggg.. Macam-macam gaya buleh jadi.. Tak cayee?? Maii tgkk.. (^_^)

Eyh eyhh sape ni?? kenal?? takkkk kenal.. Nak siku ke nak lutut?? Hehheheh!!Nyanyahh bersama payung avon.. duta avon kottttt.. ^_^
Pakcik ku yg masih bujang.. ko nak?? hehhe..
Acik Fendi & Abah.. Berebut b0la kah??
Nyanyah. Mak Uda. Mama.. bersama bola-bola merah! =)
Peace!! (^____^)VPinggang siapakah yg paling langsing?? sila jawab dengan jujur yer.. Keh keh keh!!Troottt trooottt!! bunyik apekah itu?? hahahha.. bunyik ketapi tauu, bukan bunyik buang sesuatu.. hohohoo!!L O V E!! Sayang mereka.. (^_^)Dan gambo seterusnya bertemakan MARI SKODENG! Muehehehheheh!! layan je la gambo kami yg sengal sengal ini. Yang best nyer ape yg aku suruh buat dorang ikuttttttt je tanpa sebarang bantahan.. =P

Wawa Nadwa
DylaMak UdaMama Mak YangAcu AnizaAcik FendiAliceLast picture from my aunty zarina. Hehhehe!!
Ok sekian sahaja gambar dari kami berlatar belakangkan dinding jingga.


Hamperrr Bowling

Aku telah ditugaskan membeli barang-barang utk hamperrrr. Sudah tentu ape yang aku suka, aku beli la termasuk coki cokii.. Kann konfidentt je menang dengan harapan dapat la coki cokii ituu.. tapii hampehhh je. hahahah!

Mase syok syokk amek brg semua, ape yg rasa aku suke, aku amek.. Lupe yg budjet ngam ngam soiii je. Mama kate kalau lebih pakai duit aku.. woo woo wooo!! Bahayoooo.. kekekke!!

Dah sampai kaunterr, masa casher tu tett tett tett barang, aku dh bgtau siap-siap budjet aku bape. Sib baik casher tu amat memahami jadii solamatt duit denn.. heee!!Yang balutt semua ni serahkan saja pada mama.. Dia sgt hebat bab bab balut nih. Kalau nk kasi hadiah kt boiprenn "Maaa tulun balutkan.." dia okeyy je.. Hee!!~

Tuesday, May 25, 2010

Perlawanan Bowling Family Dzul

ENTRY INI MENGILA DENGAN GAMBAR SESAJORRR. JADI HARAP MAKLUM YER! hehehe..

Yeahh! Setelah lama bercuti, rindu rasanya jari ini mahu menaip papan kekunci atau lebih dikenali keyboard, rasanya takde lama sgt pon saje gataii hehe.. Harini baru nk update. Yela baru masuk opis harini, keje bertimbun byk nk kena selesaikan. Sekarang baru berkesempatan nk update.. =)

Walaupon entry ini hampir-hampir basi, tapi buleh lagi jadikan santapan umum. Heee!!

16hb yang lepas, kira sendiri yer berapa lama tuh.. Hahha! Aku dan family belah abah mengadakan perlawanan boling. Dah lama rasanya tak buat, paling akhir pon 2 tahun yg lepas. Kali ini sambutan amat mengalakkan, pakcik makcik semua sportingg joinnn yerrr..

Sudah semestinya permulaan entry, tempek gambar tuan tanah duluu.. hiks!
Tgk gambar je la eryh.. Malas mau cite.. hahahha!!Acu & Amar. Amar yg tidak byk ragamm, jadi kami buleh main dgn senang hati malam itu.. Syg Amar huh!!Me & Mak UdaHaaaa... Ini lah atuk kuuu, Dzulkiflii. Masih kuat dan mampu utk membaling bola boling itu.. Nak baling korang pon buleh je agaknyerr.. heheheh!!Adif & Adam yang sgt excited bermain. Bukan maih gegeh lagikk baling bola tuh, berdentum dentanggg bunyikk nyerrr.. Hahhaha! Rosakk la dpt kt dorang ni..
Seee seeee!! Ada gaya.. tapi bola tu ke arah mana tu den tak tau la. Kekkekehh!
Mak Uda, Alice, Pakcik Erol & Abah Dzul.Peace yoo!!
Gaya mesti ada.. Bior tak reti main tapii gaya harus mantapp beb.. Hohohoo!!
Family aku senang. Bab bergambar serahkan je pada kami. Hahha. Tala je la kamera, posing je. hiks!
Makcik makcik kuuu!! =)
Mama & Abah!Mak Yang & Yang!
Mak Uda & Pak Uda!
Nyanyah & Makyang.. =)Ok time kira markahh.. Aku konfident je dpt high seriesssssss.. Hahha! Hampeh t0lll. Ghupenya ada yang lagi hebat dari kuu.. Uwuwuuwwu!!Haaa.. Mak Uda la high series bagi peserta wanita.. hooyeahhh!!
Mak tukang kasi hadiahh.. Heeee!! Mak kan tak suke bergambooo jadi bile org nk amek gambo kasi hadiah ni buleh marah plak.. Hahhah! aduii kelakoo tauu!!
Pakcik Erol high seriess utk peserta lelaki.. =)Team yang menang yang mendapat markah yg paling tinggii adalah team depa nih la. Mak Uda, Pakcik Erol, PAksu Am & Acik Ida.. Tertibe Acik ida plak selama ni kak ida.. Makcik aku tuh.. Huhuhuu!! Family aku yg gile-gile.. ^_^
Family Dzul!! Yeyyy..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998