Friday, April 30, 2010

Selamat Pengantin Baru buat Khairil Azry & Isteri

Tarikh : 25 April 2010 (Ahad)
Tempat : Wisma Sejarah
Masa : dalam kol 1.00 camtuh lah.. heee!!~

Sekarang ni ramai buat majlis mereka di wisma sejarah. hmm aku ni tempat yg sudah familiar, kalau dapat jemputan laju je pergi. Cube tempat peliks sikit, maap ya pakk takut sesat. Heeee!!

Bertemankan Cik Mariam, memandangkan kami mendapat jemputan itu, jadi pergi berdua saja lah.

Masa dah park kete kat basement, touchup ape yg patut.. Tertibe aku menjeritt "Alaaaaaaa.. bateri kamera ngh cass la td, lupe nak amek!!" Dengan si mariam ni pun alaaaa gak yer. Kami kan tidak buleh tanpa kamera. Hahhaha! Jadi bergegas mencari bateri, gegeh ok pi hospital pusrawi carik bateri, sib baik kedai sebelah bangunan ajerrr..

Muke kegembiraan setelah kamera sudah buleh digunakan.. ^_^
Sampai tingkat 2 tu, kuar je dari lif, mak aihhh ramainyerr orang kat depan tuh.. Segan nyerr den!! Hahhaa.. Ok ok cover ayu yerr.. =PWokey yg paling penting cari tempat kosong dulu, kang terus beratur amek makanan, sekali mengagauu carik meja takde kosong.. haa dah satu hal nak tunggu org abes makan plak.. Hehhehe!! pastu kang nk amek makanan, sorang-sorang la kan..Orang lain sudah bertukat ganti tapi kami masih d0k disitu. Hahahha! Yolah nk gak amek gambo dengan pengantin, pengantin adalah teman sekolah kami.Hanya memandang dari jauh, lama giler pengantin duk kat pelamin tuh. Hahahha! shian plak aku tgkk. Nak bergambo pon rasanya lebih baik selepas pengantin makan beradapp kan.. BeratuQ plak mereka yg nak amek gambo bersama pengantin.. "Selamat Pengantin Baru buat Khairil Azri & Isteri"Sebenarnya si pengantin lelaki itu kawan flat duluuuuu, kira rakan sepermainan gituu.. Budak-budak flat panggil Nazri, taktau mane dtg Khairil Azry buleh jadi Nazri plak..

Masa kecik-kecikkkk dia suke huh buli akuuu. Balik sekolah je mesti main tarik2 tudung aku.. Ish nak balas balik takut.. Hahhaha! Jadi yg buleh hanya menjeritttt, "Abahhhhhhhhhhhhhhhh!!" dorang mesti takut nyer, sbb abah aii garang.. heeee!!
Masa tengah syokk buli aku kat bwh, abah kat atas dok memerhati si anak kena buliiii. Duluu umah aku atasss sekali kat flat tu, kira tingkat 4 lah. Bile abah sergah "Woiiiiii!!! kacau anak dara orang yerrr!!!" lintang pukang lari menyelamatkan diri.. Kekekekke! padan muke ekauuu..
Sekarang sudah berumahtangga dak budakk nih. Kat flat dulu kemain hebat buli aku, kat sekolah tertibe jadiiii sorang yg baik bebenorrr, jadi pendiam tibe-tibe.. Kah kah kah!! Bile diingatkan balik memang byk kenangan kat flat duluu.. =)
Seperti biasa, jemputan diterima melalui fesbuk aje. Tu pun lagi seminggu punya majlis baru jemput. Takpe takpe buleh dimaapkan.. Janji koo ingat aku.
Ada orang tegur "rajin pergi kenduri sekarang yer.." Yela baru aku perasan yg aku sekarang byk menerima jemputan kawen. Yelaaaa umur makin meningkat sudah tentu ramai juga kawan-kawan sudah menamatkan zaman bujang mereka.

Dah kawan-kawan pon duk area ampang, sudah tentu kenduri pon area itu gak. Sonang la den nak carik umah.. Heeee!!


Thursday, April 29, 2010

Asam Pedas Melaka - Mingomingo

Untuk entry kali ni makan-makan tempat baru plak. Restoren kat Jusco Au 'Asam Pedas Melaka', kiteorang kan suke mencuba tempat yang baru. Kalau sedap lain kali buleh makan situ lagi, kalau tak sedap tu lah kali terakhir makan kat situ. Huhuhu!!

Aku suka pi Jusco AU ni sbb banyak pilihan restoran koo nak makan, macam-macam adoo tuh yg ke Jusco sesajorrrr, takde tempat lain dah. Yela TUJUAN utama mau makan so carik tempat byk pilihan. Kang ajak tempat lain mau nak shopping nyerr, tu yg aku malassss.. Heee!!Sudah nama 'Asam Pedas Melaka' sudah tentu la nak rasa asam pedas kan kan kan, tapi tgk harga nyerrr.. Mak Aihhh!! Mata tak kelip memandang.. Hahhaa!

Ni yang best kasi nasi puteh, dihidangkan sekali sambal belachannn, ulam ulaman dan ikan masin seciputttt je. Tapi ok la dari takde, ikan masin la membuka selera ok.. =PTak jadi order asam pedas tukar menu lain iaitu Masak lemak daging Salai. Masa tgk kuahnya, alahaiii cairnya. Tapi bile engkauu rasooooo, perghhhh sedapppp ok walaupon cayorrrr.. hiks!
Cik Kazira memilih ikan bakar dan air asam. Dia cakap air asam tak mant0ppp la. Aku tgk ikan tu pun cam goreng biasa je. Cik kazira ni makan sgt simple, janji ade sambal belancan tuh dah cukup utk dia..Lapar sgt kah aku sehingga licin begini.. Hahahha! Jarang la aku makan abes gini, ini makna nya masak lemak daging salai itu s0dappp la tuh.. Sambal belancan ok syi0kkk!
Hanya tinggal tulang je yerrr..
Muke tersenyum kekenyangan. Den amat berpueh ati, buleh la makan sini lagi yoo.. =)
Sekarang ni hari jumaat je malas mau jalan2, kang abes duit shopping je. Aku ckp ngn zira, kita kuar makan je tau, pehtu terus balik. heee!! Itu je caranya mengurangkan shopping. Lallala!!~

Tuesday, April 27, 2010

Penat bersin weyhhh!!

STATUS FB : "Dah patplohpat kali bersin tanpa hentiii kat opis nih, gatainyer id0ng nih.. uwaaaa Penatnyerrr.. mari sebarkan virus!! hahaha.. d0ctor mau kasi MC gatai t0lak konon larat keje.. Coii!!~ baik aku MC td tdoQ kat umah lagi beshhhh.. ^_^"

.
Mula-mula tu badan ni masih larat utk bekerja jadi dengan vangga nya aku pon tolak la MC yg doktor nak kasi tuh. Doktor siap pesan "kalau tak larat, dtg balik petang.."
Seyes weyhh!! mmg aku larattt.. Bersin dan selsema pon takde la teruk sgt, takkan nk MC plak, yela muke nmpk sihat tup tup ko MC kan..
.
Balik je dari klinik tuhh, bersin sesajorrr tanpa hentiii.. Mata, muke, hidung sume merah lah.. Budak-budak opis dah halau soh balik.. Hahhahaa!! Bukan takmo balik keje byk wookk sape mahu buat..
.
Pelik gak tertibe tak sihat, pagi tuh okkk je. Petang tuh gi balik klinikkk, dan doktor kasi MC. Bahaya wooo.. Mahu semua dak opis mC kang, sape susah?? Bosss jugak susah takde sape kat opis nak buat keje.. Kekekkeke!!

STATUS FB : "Yer yer aku akur.. dh bape org halau aku balik, yer baiklah!! aku balikk umah skrng jugakk!! yeyy dapat MC.. chaoow bete.. ~_~"

Sampai letih-letih la bersinnn, bile dah geram sangat bersin kuat2 kat opis tuh. hahhaha! kelakarr toL. Dan harini takde plak bersin teruk kat umah ni. Aku rasa la kat opis tuh banyak habuk sbb tu aku bersin tak henti. Hehehhehe! Aku ni sensitip sikit kalau ade habuk.. Lallalalla!!

STATUS FB : "Hati tak tenang.. Tidur tak lena.. Bile kena jadi emcee for closing ceremony CASE on this wednesday.. alahaii!! Nervousss nyerrrr.. (^_^)"

Sebenarnye hari rabu ni aku kena jadi emcee, pehtu bile plak koo tak sihat, sakit tekak, selsema. Dengan rasa bersalahnya call opis tu balik. Yela kena aar carik backup kan, mane tau aku tak elok2, tekak pon sakit ni camno ko nk ckp kat depan tu nanti. Huuii serba salah jadinya. Aihh tekak ni time-time ni la ko sakittt.. Sib baik ade backup, kalau tak maluu den ni haaa.. ishh!!

Ularrrr?? Geliiiii..

Harituh gi jusco, nampak la ade booth dari ZOO negara. Dorang bwk Parrot n ulor sawo yang besaQ punyaaaa!! Heee..
Saje je jenguk2 kat booth tuh, ade seorang abang yg gagah perkasa dan beraninya pegang ular tersebut, opcoz la kata dah staf situ kalau tak berani pegang takde la dia keje jaga ular kann.. Hehehhe!!
Rupenya ada sekor lagi ular kecik atas meja, aku ingatkan ular getahh yg tipu tu ghupenya betoii ok.. Yela tak bergerakk, ingatkan palsuu.. Aiyooo gelii makk okkk..
Datang one gurl ni dengan berani je amek ular kecik itu.. Perghhhh!! wa respect lu la.. Tak geli ke erkk?? ke ular tu patukk kang camner?? Eeiiii..

Aku kalau ular ni maaapppp yerr.. Geli semacam je. Tu baru tgk dah geli geleman, taktau camne kalau dah pegang.. Hahhahahha!!

Mungkin sbb dia menyusur dan panjang kott, tu sbb utama kot aku geliii.. Selain ular, binatang lain aku takleh tgk or pegang cam cicak ke, belut ke, lintah/pacat ke, katak ke, cacing ke dan sewktu dengannyerrrr.. hiks!Aii dengan Cik Kazira hanya memandang dari jauh. Ghupenya cik kazira pun geli gak yerr.. Haha.. Soh amek gambo snap jauh2 je, takmo amek dkt. Teringin nak pegang, nak rasa kulit ular tuh, tapiiiiiiiiiii alaaaaaaaaaaa geli laaa.. hahhahaha.. Ade satu ular plastik kat umah ni haaa.. sape beli pun taktau la, adik punya la kot.. Elok je dok dalam bakul baju kotor aku. Satu malam tuh, masa nk basuh baju aku keluarkan lah baju dalam bakul tu.. Mula pegang "eyh ape nihh..??" bile tgk ularr tu, tak ke kooo terk0juttt n jerit sekuat hati.. Hohohohoho!! Bile tgk palsu nyerr.. hanya diam tersenyum malu sendiri.. =P

Monday, April 26, 2010

Permintaan seorang sahabat..

Bile seorang sahabat memerlukan kita disisi, jangan hampakan mereka.

Permintaan seorang sahabat, mahukan kami bersama-sama semasa hari jadinya. Mengenangkan keluarganya tiada bersama atas urusan peribadi jadi kami sebagai sahabat ape salahnya tunaikan. Huii nasib baik tak ade ape2 program hari itu jadi permintaan itu dapatlah dimakbulkannn. Heeeeeeeeee!!~Si Isaura aka Oshin ni kalau ade ape-ape carik aku, dan aku tukang sampaikan pada yang lain. Dia ni degil sikit, aku kalau orang degil ni mahu tinggi suara aku ckp, naik hangin aku dibuatnya. Pastu dh nak nangis "jgn la marah aku syaiii.. aku tak buleh bla bla bla bla.." hahhaha! Tahu pon.. aihhh!! Sib baik la koo kawann aku tauuu.. Marah marah pon datang gakk raikan hari jadi kooo.. =P
Ai suruh si mariam ni pi beli kek. Alaaa saje je suke-suke. Kalau takat datang bwk diri tak best la plak kan. Hehhee!! Last minute sms dia "weyhh jgn lupe beli aiyooo sekali, aku hausss ni. Cepat ckittt!!"

Suke ayat Edy kat fesbukk, komen gambo nii.. "tgh bngang sb geLak b'sembur huhu~
" hahhaa. sweet je dorang.. hihihiihh!!
Farziera datang bersama cik abang Bob. Sebenarnya mereka semua mahu keluar dating, tapi tidak mahu menghampakan sahabat, datang gak walaupon kejapppp.. lalallala!!~Owh ni pon buat kat padang permainan area umah isaura nih. Sib baik redup ade pokok2 tapi hati-hati kerana najis akan jatuh pada bile-bile masa sahaja. hahhaa. Si Bob dah kena.. Murahh rezeki kooo bob.. HIks!Kat sini byk gilerrrrrrrrrrr hanjinggggggggggggg, besar2 plak tuhh.. Kiteorang standby nk larii je kalau hanjing tu dekat. Hahhahaha!! Tapi si bob jaga baikk punye anak2 dara ni, dia tukang halauuu.. Anjing tgk bob pun takut ok.. =D"Happy Birthday Isaura!!!"Walaupon kek kecik tapi amat bermakna buat kami semua. Tgh bulan beli kek pun tong tong okk.. Wakakakkaka! Lawakkk aarr..

Kalau dah gaji mahu aku belanje beli pizza ke, kepfepcee ke, mekdi ke kan.. Heeeeeeeee!!
Lilin tanpa api.. Heee!! Bob & Edy tak merokok glabah carik lighterrr. Takpe takpe tanpa api pun okeyy.. Layann jer. =)Bob & Farziera, pose baekk punya kat buaii nii.. Tangan tu cantek terletak kat pinggang. Huhuhuu!!
Edy & Mariam. Si Edy ni agak pemalu orang nya.. Susah mahu dengar suara, si mariam plak meriahhhh je. Hehhehe!!
Kadangkala geram juga dengan dak Isaura ni.. Dia sms haku "Syaii.. call aku sekarang urgent ni.. URGENT!!" aku kelam kabut call ingatkan terjadi apa-apa kat dak ni.. Sekalii takde ape2 pun, just nk borak. Koooooooooooo bengang takk?? Aduhhh tangan ni ringan je nk lukuuu dak ni tauuuuuuu..

Jgn sesekali gunakan URGENT tu kalau takat nk jimat kredit koo dokk.. CIS!!

Friday, April 23, 2010

Blog ku antara blog pilihannya??

Pak Ngah aka Chilabaey's Spot.. ske2 je haku panggil pakngah, ntah senang sgt panggil gitu, tak rasa segan sgt. Hahhaa! sekarang ni sudah menjadi ikutan dikalangan blogger yg memanggil Pak Ngah juga.. Lebih manis panggil gitu kan.. heee!!

Harini aku menerima kejutan apabila Pak Ngah publish entry tentang Blog Wajib Dibaca Oleh Chilabaey's Spot.

Tidak menyangka, tidak menduga blog aku adalah salah satu blog pilihannya. Cam terharuu gilerr, lagi-lagi header aku paling atas sekali.. Tgk list blog yg lain semua hebat-hebat belaka, terdetik rasa kerdil nyaaaa diri ku ini. Rasanya blog misswawa.blogspot.com ni biasa-biasa je, takde special pon.. ~_~

p/s : Pak Ngahhh!! Wawa kopipesss entry tu boh dlm blog wawa erkk. Heeeeeee!!

Seyesss..!! Aku punya header yg palingggggggggggggggggggggg bur0kkkkkkk.. Alahaii.. Malunyer dennn!! Rasa nak sorok je bwk meja.. (>_<)
Blog2 Puteri Kesayangan Aku

1. Cik Wawa Nadwa
- Blog dia ni dah lama aku ikuti dan merupakan blog pencetus kepada kemasukan followers aku yang lain....
- Merupakan blog pertama aku join, macamana jumpa blog beliau aku pun tak tahu....
- Pernah beberapa kali berjumpa dan bersukan... Sukan ker...Bila mau main bowling lagi ni Wawa...???

- Sangat peramah, manis mulut, suka mekup kalau keluar dan rajin berborak...
- Tapi sejak kebelakangan ni kurang memblog, tak tahu apasal... Nak kahwin kot...!!! Mungkin sibuk
dengan kerjaya modelnye... hehehe....
- Ada ker, atau takde ker entry baru dari dia pasti aku akan terjah masuk juga blog beliau...
- Merupakan blogger tegar yang membanggakan....

Main boling?? Bile-bile saja pakngah mahu tapi tunggu bulan 6 erkk sbb bulan 5 jadual penuhh.. Hehhehe!!

Kurang memblog tuh.. takde kena mengena nak kawen orr sibuk dengan kerjaya model pun. Haha. Adoi masa baca tu tergelak aku, ish3!! Kurang memblog sbb sibuk dengan tugas di kantorrr memandangkan aku akan berhijrah ke jabatan lain jadii banyak keje yg kena selesaikan. Tu je sbb nyerr.. =)

Sgt peramah??
Peramah ke?? mungkin aku tgk org gak kot.. Tak semua orang aku senang borak. Kadangkala akan diam seribu bahasa bile berjumpe dgn org yg aku tak bape kenal. Tapi kalau nak kenal tuh lain cite lah, tau la bertapa gilerr-gilerr nyer haku. Heeee!!

Suka makeup?? Aku tak suke keluar rumah dengan muka pucat tanpa mengenakan bedak dan eyeliner. Mungkin dah di ajar oleh abah utk sentiasa kelihatan kemas jika keluar rumah. Kalau aku tak make up, muke dah macammm org sakitttt.. Betull tak tipuu.. Seram je koo tgk kang. hahhaha!

Terima kasih sekali lagi wawa ucapkan kepada Pakngah yg sudi membaca dan memberi sokongan kpd blog wawa ini, tegurlah jika ada kekurangan dan kesilapan kerana dengan itu dapat menambahbaikan blog wawa nih lagi. Heeeeeeeeeee!~

Dan semua follower ku, pakcik, macik, kakak, abang, adik yang sudi membaca.. thank you soooo muchhh!!

Pulau Lang Tengah

InsyaAllah jika di izinkan Tuhan, aii akan kesana bulan depan.. wuwuwuwu!
Tak sabaQ ye cek nak pi sana weyhh..
=P

Gambo semua ihsan incek google yerr.. Lallalala! Tgk saja gambar ini, tenang bukan?? owhh harap-harap percutian ku kali ini dapat tenangkan fikiran, rehatkan badan dan enjoy!! =PMula2 aku teringin sgt nak pi Pulau Langkawi, seyes tak penah jejak sana lagi, nk la gi langkawi kan. Tapi tawaran ke Pulau Lang Tengah pula yg menyusul, jadi biorlah ku pi Pulang Lang Tengah dulu yer. Mane tau ade rezeki lain, kita pi Pulau Langkawi plak okey.. =)

So saje nk tunjuk gambaran dulu.. Ape yg dalam gambo ni semua cantekk, jgn la indah gambo dari rupe plak kann.. Hee!!waahh indahnyaaaa...Tak sabar untuk ini tapii takot. Hehhehe!! Ni semua gara-gara peristiwa banana boat duluuuuuuu, menyebabkan aku jadi fobia dgn laut.. muehehehehe!!
Utk bulan 5 nanti jadual aii FULL! hahhaa. Tiap2 ujung minggu sudah ada program, harap2 semua berjalan dengan lancar.. =)

Thursday, April 22, 2010

Clash 0f The Titans

First time aii tgk wayang kt The Garden Mall yerr uollss. Syiookkkk dan sgt sgt sgt selesa. Tidak perlu beratuQ panjang utk membeli tiket tapi harga tiket toksah ckp la bape erkk, kalau dah tempat gini standart high class gituh..

Bagi aku la kan, mahal. Hahaha. Buleh je nak tgk kat Mid Valley, sebelah bangunan tu je tapi gataii nak tgk kat sini. Ai tidak sanggup mengeluarkan untuk itu, kena pikir pat ploh pat kali hihihih tapi disebabkan org nk belanje aii ok je tanpa sebarang bantahan, atleast dapat gak merasa.. Kui kui kui!
Tgk cite nih 'Clash Of The Titans'. Nak kata best sgt takde la, biasa-biasa je. Tapi grafik mmg terbaikk, biasa la dorang buat cite mesti gempak kan. Maklum la kata tgk 3D kan, harus cam teruja.. Hohohoh!!

Cantek gilerr aii pkai spec tu ok, rugi tak amek gambo.. Muehehehe!! =P


Wednesday, April 21, 2010

AP = Ayam Penyet

Harituh kan uolls.. Tertibe teringin nak makan ayat penyett tauu, teringat-ingat ayam penyet kat JB yang si Mai bawak aku tuh.

Masa gi Wangsa Walk, ternampak plak kedai makan ayam penyet ni, apo laieeeeee laju je haa den masukk nk toraiiiii.. Setelah mentelaah menu tersebut kami pon order la ayam penyet, tapi yg buat aku tertanya-tanya kenapa harga ayam dan nasi putih asing?? Nape tak buat satu set je kan..

Ayam penyet RM8 + nasi putih RM1.50 = RM 9.50
Cam biasa minuman peberet aku sudah tentu Milo Ais. Gi mane la mesti nak order air ni, sampai member sound "air milo kat umah pun buleh buat la.." Eyh ske ati la aku nk minum ape.. Wakakakka.. =PNasib baikk s0dapppp, agak berbaloiii. Makan pun sampai licinn.. Ayam tuh taktau nape sedap sgt, tak same yer dgn ayam goreng yg biasa. Satu set ayam tuh ade tempe goreng, tahu goreng, kangkung, sambal dan ulam-ulaman.

Masa makan ngn si Mai kt JB ade sediakan sup, yang ni takde plak. Kooo mkn la nasi kering gitu dengan sambal cinonett je. Hehehe!! Takkan sup pun harga asing kot.. amboiii pandai kooooo business kan.

Makan dengan nasi panas.. Perghhhh!~ Mabelesss.. heeeeeeeeeee!!


Menyumbangkan lagu @ RED BOX

3 Jam dalam tuh sampai kooooooooo rasa tak sabar mahu keluar. hohohoho! paling lama utk lepak karok dalam 1 jam je aku buleh, lebih dari itu dah macam sengal koo dalam ituu.. Hahahaha!

Sabtu lepas aku pi karaoke Red Box kat The Garden Mall bersama rakan-rakan. Sangat teruja utk kesana memandangkan ada org mahu belanje, lagi2 ngah tengah bulan kann. Walaweyhh.. best best.. Heeeeeeeeee!!Set lunch utk hari itu, aku memilih Fish n Chip dan Mango Juice.. Nymmyyy! sedap hingga menjilat kuku kakiiii. owh itu tipuu... Heee! Sedap mmg sedap, mungkin sbb lapoo sgtttttt kot. yela dah lah tak breakfast tu yg macam kebuluQ sgt tuh.. Hiks! =D
Bile kekenyangan, mungkin anda akan menyanyi dengan gaya gini. hohohoho!! ^_^
Bile tadi baru warm up okeyy!! Ntah lagu ape yg mereka nyanyikan.. siap berdiri seperti mahu nyanyi lagu koirrr daaaa.. Hehehehhee!!

Yeahh! macam-macam gaya ada.. Hahahha! Haaa.. masa ni mereka nyanyi lagu Awie kot, dipenjara janji.. Gaya di fiza merakamkan nyanyian mereka.. Sampai gitu sekali kan.. Hhehehhehe!! Suke tgk mereka.. Sooo Sweeett!! ^_^
Apit, thanks belanje kami hari itu.. Lenkali belanje lagi okey.. =)
Sebenarnya aku mahu posing sorang2 kat sini tapiiii ramaii plak lalu sini.. Alahaiii.. frustt sekejapp!! jadi posing ramai2 pon jadi laa.. Tapi asal gambo ni tak cantekk erkk?? wakakakkaa.. Sape aar amek.. cis!!
Ashman, Fiza, Apit & Mazlan.. =)
Masa kami sudah abes , kuar2 je tgk mak aihh dah ramai yerr.. Kami antara yg datang awal pada hari itu jadi tak perlu beratur panjang.. =)Lasttttttttttttt sekali gambo syokk sendiri dalam bilik aiyooo.. Buleh gitu?? =)
Ku dapat nyanyikan beberapa buah lagu, kira dah buleh buat mini album gitu. Hahaha!! Sampai jadi blurr nk nyanyi lagu ape dah, yela lamaa noooo..

Alya - Tak mungkin Kerana Sayang
Fauziah Latiff - Kau Merubah Segalanya
Yuna - Dan sebenarnya
Salamiah Hassan - Menghitung Hari
Rossa & Pasha - Terlanjur Cinta
Ada siapa-siapa mahu belanje lagi?? Ai OK je.. Hehehhee!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998