Wednesday, March 31, 2010

Tak suke takpe! Wa tak kesahh..

Aku kena akui tak semua orang sukakan kita. Ko baikk la camne pon, kalau orang dah nyampahh tuu tetap nyampahhh. Aku jenis kalau orang tak kaco hidup aku, aku takkan kaco hidup orang. Kalau orang tak mulakan dulu, takkan aku tertibe nak carik pasal dengan orang plak kan. Gilerr hape?? Pikirrr la weyhh pikirrrr laaa.. tak kan aku tertibe nk kacoo org plak. Tak kose haku..

Koo tak suka kan aku??
Ada 10 lagi orang tak suka kan koo sebenarnya.. Mane aku tau?? sbb aku dgr lah, tp aku jenis yg tak jaja cite orang sana sini..


Ko ngata aku??
Ada 10 lagi orang dok ngata ko sekarang.. ISh3!!


Kalau tak suke ke, kalau rasa tak setuju ke ape2 dengan aku, maii bincang. Toksah dok ckp belakang-belakang. Aku dgr cerita sana sini pastu hanya tersenyum. Sape makan cili boh terasa pedasnyerrrr... Walahhh!

Yang baik datang daripada-NYA dan yang buruk datang dari saya sendiri.
Ape2 yang tak puehh hati meh dtg bincang.. Dialu-alukan. Aku taknak la gunakan "Ada AKu Kesah" sbb sekarang aku kesahh dgn menda2 ni semua, kerana sedikit sebanyak hati ni tak tenteram gak. Nk soh aku benti berblog ni?? sorry la. Cintaku masih pada dunia BLOG..=)

Owhh pada mereka yang setia membaca blog Misswawa.blogspot.com terima kasih kerana sudi jenguk sini dan meningkatkan analytics ku di nuffnang. Kepada semua 359 Followers ku, terima kasih byk2. Aii foooollow! (bak kata abg jem. hehe) MUahkk sikit lah! heee..

TQ!

Kalau tak suke baca blog aiii, takyah la masuk baca. Ko sakit hati baca blog aku kan. Jadiii d0k diam2 kat situ pi la main fesbuk ke, mespes ke, frenster ke kann.. Blog aku ni mcm diari aku utk tatapan umum. Aku marah ke, aku bengang ke, aku sedey ke semua kongsi dalam ni, kalau tak buleh terima.. Sila Kuar!! (Opsss.. terkasar plak.. hehehhe) Macehh...


Ayam Penyekk & Sup Gearb0x

Jumaat lepas, aku pi jb seperti yang sedia maklum aku bertugas utk konvokesyen. Jadi menginap di rumah kawan, Cik Maizura atau lebih dikenali dengan Mai.. Heee!!

Sebelum ni dia kat KL, pastu transfer kat JB agaknya dekat dengan family kot.. Mula2 plan mau menginap dekat hotel je, tapi pikir balik sorang2 risau gak. Akhirnya mengambil keputusan utk tumpang je rumah Mai nih..

Malam pertama
aku kat sana, dak ni bawak aku pi makan Ayam Penyett.. walaupon kat KL ade, tak penah lagi aku makan ayam penyet nihh..

Sebelum keluar tu layan gambo dlu.. Hahhaha!
Mai ni giler-gilerr okeyy. Sapa-sapa senang masuk dengan dia nih.. =)Baring pul0kss.. Gedik dak nih tauuu.. =PMalam yang kedua plak, ajar aku makan sup gearbox plakkk kat pesta konvo.. waduhhh!! Makan sesajorr.. haha! Tapi bagus gak aku ni jarang makan-makan gini kat KL jadii layann aje.. =)Guna straw baru syi0kkk!! Haha.. Sedap plak tgk si Mai ni sedutt, tp aku tak la.. tak retii.. Hahhaa!Pak Arab kat sebelah senyumm je tgk Mai makan.. Pastu order sebijik cam Mai punye.. Kekkeke!~Owh kenalkan, Oul atau Nurul housemate Mai. Tak bape sihat jadi tak banyak cakap. Mula-mula ingat dia tak suke aku tumpang rumahnya. Rupenya tak bape sihat.. =PAii yang nak cari baju, si cik kak ni yang nyopingggg banyak okey. Woii jeless aku tau.. Tak jumpe yang berkenan jadi beli sepasang je. Dia semua berkenan dihatii tu yang beli bykkk.. =)Belek jangan tak belekk.. =)
Pandai dia berlakonn.. Haha! Syabass bete.. >_<

Kalau korang nak tau aku dok sane, budak2 ashik ajak aku makan sup je. Lunch makan sup, dinner makan sup.. Aiyooo.. Hehhee!


Happy Birthday Mama Cayunkkkk!!

Happy Birthday Mama!!
.
.
.
.
.
.
L0ve you sooooooooooooooo muchhh!!
Muahk muahkk muahkkk!!

Tuesday, March 30, 2010

Hamper & Medal

Penyerahan hamperr sendiri2 je. Eksyenn je lebeyy.. Lalalla!~
Dapat hamper n medal pon cam lemau je tgk. Harga tak bukak lagi ok.. =)
Meh meh aii kalungkan kat akk yerrr... Hohoho!!
Maluuu laaaa.. dapat pon no pat je.. Haha.
Salu kalau dapat medal pon ntah mane ntah aku letakk.. hehehe! Mesti tak jumpe jumpe dah pasni.. Kalau orang d0lu-d0lu kalau dapat medal siap boh dalam almari khas tuk medal, vangga dapat medal, sekarang nan adoo.. =P "waaa.. taknak ke??"
"kasi je la budak2 kak.. Takpon boh je dalam pantrii.."
Masih sakit hati dengan orang itu... Serang aku cam gampang je.. Nyampasss!~

Majlis Perpisahan Dilla

Nurul Adillah, seorang gadis yang sangat peramah dan happy memanjang. Heee!! Kat opis ni sentiasa dengar suara dia sesajorrr.. Kalau dia panggil "Kak Waa!!" haa buleh terk0jut koo.. =)
Sekarang tiada lagi kedengaran "KAk Waa!!" lagii. Sudah pulang ke kampung halaman negeri kelantan kerana mendapat pekerjaan tetap di sana.Seminggu sebelum pergi kalau orang sakat, pasti air mata menitikk mengalir kepipi.. Sedey gamak nya nak tinggalkan opis ni.. Pergi je la Dilla, opis ni pon dh takde dh nanti.. Mungkin disana lebih sesuai utk kamuu..Bile suruh berucap lagiii deras.. Haha! Adoii dak nihh.. relaks relaks.. ^_^Nangis pastu gelak.. nangis pastu gelak.. Hehhee!! lama okey nk tunggu dia mulakan ucapan dia nihh.. Aku soh tarikkk napasss panjang2.. pastu lepaskan supaya rasa lebih lega.. Dan akhirnya sepatah dua kata je buleh.. ok la dari takde.. =)
Dilla, akk harap kamu berjaya disana, keje elok2. Jaga diri baik-baik. Kawin jangan lupe jemput.. Dapat jemputan kat fesbuk pon jadi la.. Kekekke!~Cenderahati sebagai kenangan.. =)Sebenarnya aku tak suke gamboo nih.. Nampak gem0kkkkkkkkkkkkkkkkk!! wekk wekk.. Haha. ade tiga2 gambo semua nmpk gitu. mencik okey.. Redha je la.. =P


Monday, March 29, 2010

Selamat Pengantin Baru Hanie & Ayie

Apa-apa pon sorry kt pengantin tak dapat hadir majlis sanding korang, ai diarahkan plak bertugas konvo. Demi tugas tak dapekk den pegiii.. hee!!
.
Kenal mereka masa kursus induksi tahun 2008.. Tak sangka perkenalan kat induksi membawa hingga je jinjang pelamin.. Tahniah tahniah!! =)
.
Selamat Pengantin Baruuuu buat Hanie & Azri.. Semoga bahagia dan kekal hingga ke akhir hayat..
Kredit tuk Kak Min tuk gambo-gambo ni semua.. Hohooo!! jadii kena tempek gambo kak min, suami, anak bersama pengantin tuk amek hati.. hahahha!!

Cantekkkk sgt kak hanie kan kan kann... Sama cantek sama padan.. ^_^

Sunday, March 28, 2010

Genap 5 tahun (update!!)

Update : lima tahun laa.. Aiyakk.. kira pon salah ka.. Hahahha!

28 Mac 2005,
aku melapor diri di tempat keje aku sekarang ni..
dan harini genap 5 tahun aku keje sini..
Takyah la sebut kat dalam blog ni aii keje dimana kan..
Yang dah tahu tu ok la, yang taktau tu buat2 la tahu erkk. Heee!!

Pejam celik pejam celik tak sangka dah 5 tahun.
Kalau ada anak tu dah sekolah tadika dah. Muehehehhehe!

Macam-macam yang aku belajar bekerja kt sini.. Tahun pertama aii ditempatkan di bahagian marketing, selalu keluar out stationn buat pameran. Hari kedua koo keje dah kena pi Ipoh buat pameran. Dah la taktau ape2 lagi masa tuh. Best mmg best dapat keje luar tapi sangat memenatkan. ^_^

Tahun seterusnya macam-macam keje aii buat, kira semua keje koo bg je aii tau la. Haha. Bukan belagak tapi bagus gak kita buat keje orang, atleast dapat gak belajar kan.. Memang seronok!

Paling mencabar bile koo kena masuk meeting amek minit.. Waduhhh! Nyampahhh aku nk buat minit.. hahhaha! Nk buat ayat yang terbaekk tu, alahaiiii buleh migrain tau dakkk.. heee!!

Kenangan paling indah pada 28 ogos 2008, bile aku dapat jawatan tetap. Ya Allah.. Tuhan je yang tau bertapa gembiranya aku. 3 tahun 5 bulan kontrak dan akhirnya diserapkan ke jawatan tetap. Bukan senang juga nak tetap tapi mungkin rezeki aku disini.. Syukur Alhamdulilah.. =)

Penah gembira, penah menangis, penah rasa macam2 kat sini.. Semuanya satu pengalaman yang tak dapat aku lupakan. Hubungan dengan rakan sekerja semua bagaikan satu keluarga.

Pasni mungkin 'transformasi' akan berlaku dijabatan kami. Jadii ade staf yang pi sana pi sini ntah mana2 dihantoo nyerr.. aihh! aku akan ditempat kat jabatan mana pon aku taktau lagi. Tak kisah la campak mana pun janji jangan ke Skudai sudaa.. Ai tak rela u.. Hiks!

InsyaAllah, aku akan meningkatkan mutu kerja aku dan menjadi lebih bagus dari harini.. lallalala!!




Wednesday, March 24, 2010

TAG - Wallpaper pc

THanks kak lisaa.. Dah pernah buat pon TAG nih.. tp layan je la.. Hohohoohho!!

1. Adakah anda rasa anda HOT..?
HOT la sgttt..

2. Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang?


3. Cerita pasal gambar ini?
Gambo ni masa photoshoot harituh. Ske gambo ni sbb ala-ala kulit album gitu.. Tapi kalau korang tgk tangan terkelu0rrr urat2 kat tangan tuh.. Hek hek hek!!

4. Kali terakhir makan pizza?
Minggu lepas.. Mama belanjee.. Nymmmyy!!

5. Lagu terakhir anda dengar?
Lagu Nokhtar Cinta - Hafiz.. Best!!

6.Apa anda buat selain menyelesaikan tag ini?
Ngah taip suratt cutii belajar staff.. heeeeeeee!! Sempat lagi okey..

7. Selain nama sendiri, anda di panggil nama apa?
- Kakak (family panggil)


8. tag lagi 5 orang siapa ye nak tag nie...
Waduh! Tag tag orang aku maleh nih.. Tapi kena rajinkan diri.. Hohoho. Mangsa-mangsa nya adalah.. CIkgu Rashid , CIk Puan Miera, Mama Honeysour, Adik ku Dyla dan Pakngah Chilabaey's.. Heeee!!

9. Siapakah orang no.1 pada anda?
Seorang cikgu yang sgt manis bile dipandang. Hahaha! =)


10. Katakan sesuatu kepada orang no.5
Pakngah, bile mau belanje boling?? Hak hak hakk.. =P

11. No.3 ada hubungan dengan sape?.
Takde apa2 hubungan pon.. Tapi baru saja menjadi m0mma.. =)

12. Bagaimana pulak dengan no.2..
Ngah peknen sekarang dan perutnya sgt comeyyyy. =)

13. Kata-kata cinta untuk orang no.4
Nyanyahh!! aku sayang padamu.. wekk wekk!! adik aku daaa.. =)

14. Berikan 5 yang anda tau tentang orang yang tag anda..
- sudah berkahwin
-
mempunyai blog http://bongsulung.blogspot.com
- sedang bercuti bersama keluarga
- wanita.. hahhaa.. sudah tentu la..
- Owhh akk tgh peknen erkk.. hehehe!

Tuesday, March 23, 2010

Drive sendirian ke JB..

Sekali lagi nama ku naik bertugas sebagai pengumum nama graduat konvo sabtu dan ahad nih. Perasaan?? Sudah tentu gembira dan juga berdebar-debar. Lama juga tak bertugas memandangkan pelbagai rintangan dan halangan. Jadi kali ini insyaAllah aku akan turut serta. Harap2 aku dapat menjalankan tugas dengan baik..

Owh ni first time okey aii akan drive sendirian ke JB..
Koo ingat aku skee..
Tak ske!! tak ske!! tak ske..!!
Tapi ape kan daya takmo penumpang orang, taknak peristiwa itu berulang kembali.. Aku lebih rela drive sendirian.. Perasaan?? Takut.. Heee!! takde sape ke mo temankannnn jumaat nih?? =P

Mulanya aku mahu menginap di hotel saja. Tapi alahaii takutt nyer dok sorang-sorang, takut orang jahat, takut ade momokk.. Eeiii Camne ni erkk.. jadi bincang punya bincang aii amek keputusan utk tinggal bersama kawan disana.. Nama terpaksa dirahsiakan dulu. Kekkeeh!

Harap2 semua berjalan dengan lancar..
=D

Belajar dari kesilapan..

Kerana Mulut Badan Binasa
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
?????

Monday, March 22, 2010

Ikut muke abah ke mama??

Ni orang kata la erk.. Bukan aku kata tau.. Aku cume mo tulihh dalam blog je.. Betuiikahh orang kata anak sulung perempuan elok ikut muka ayahhh, kira sejukkk.. taktau la sejuk ape. keh keh kehh!!

Kalau anak perempuan ikut muke makk, cam kira tak sekepala nnti.. Nii orang yang kata..

Koo cube tgkk betui2 aii ikut mama ke abah erkk?? Orang kata aku ikut muke abah, mungkin tang kening sbb nmpak garang. Bile tgk gamboo ni ade iras-iras mama plak.. Heee!!Seyes aku katakan yang aku tak bape ngam dengan mama. Maksud ngamm disini adalah tak satu kepala.. Kiraaaa nyerr pendapat selalu berbedaaaa okey. Aku selaluuuuuuuuuuu tak setuju dengan ape yang mama ckp, dan mama begitu juga.. Kadang2 bile kiteorang bicangkan sesuatau cam gaduh je padahal takde gaduh pon.. kekekkee!~Perbincangan itu selalunya berakhir begitu sahaja.. Haha. Yela masing2 nak menang, masing2 takmo ngalah.. Camno tuh?? Akhirnya masing2 terdiam.. hiks!Aku sendiri perasan yang kadang2 ape yang mama cadangkan selalu aku tak bape setuju. Hehhehe! Ade je bantahan.. Ada je mahu komen.. Nape nape aku tak setuju?? mane la aku tau.. hihihih!Walaupon tak sekepala tapii segala masalah dikongsi bersama. Kalau ade masalah kat tempat keje luahkan antara satu sama lain.. Tapi kadang tu nasib kami same la, sering ditindas ditempat keje.. Laallalla!
Dan saya seorang anak yg sgt tegas, ade pendirian sendiri dan independent.. Cheewahh!! Kakak katakan.. Heee!!Mama sayerr plak ske cubit sayerrr. Tak tahu napa tangan dia ske mencubit.. Hahhaha! Sakit okey bile mama cubit, lagi2 cubit tang pehaaa.. Perghhhh!! Nak je menjerit sekuat hati sakitttttttttttttttttttttttttt!! =D

Maceh mama belanje pizza hut!! daapppp..
Masa kat pizza tu mama tanye "kak nak ape lagi??" Aku order la ciken wing tuk aku. Sekali kan uolls "Aihh order je, bak la duit.." Hahhaa. Ingatkan tanye td nk bayoo.. HAhahhaa.. cehhh!!

Salah paham??

Ni aku dapat tahu cerita ni daripada orang lah. Aku sendiri kompius dengan cerita yang sebenar jadi segala nama yang akan ku paparkan sebentar lagi adalah nama samaran supaya tidak mengaibkan mana-mana pihak... Cheewaahhh! Hehhehe!

Aii mendapat esh em esh dari Kak Yaya (bukan nama sebenar) "Wa akak x saba nak bg tau sesuatu nie.. huhuhuhu.." Kakak nih kalau dia msg tu maknanya penting la tuhhh.. Aku dengan tidak saboo nyerr terus call nak tau kisah ituu.. lalallala!

Ada la seorang hamba Allah menceritakan dengan vangganya "bla bla bla blaaa... Korang dah dapat hamper ke?? kiteorang dah KENDURI kan hamper korang.." Apeeee?? kendurikan hamperr kiteorangg???!!!!!!!!!!!!!!

Ni maksudnya hamperr yg main bowling tu lah. Seperti yang aku sedia maklum yg kami ni tempat ke 4 hanya menerima hamperr jerrrrr. Jadiiiii kiteorang ingatt yang hamperr yang dorang KENDURI kan itu tadi kamii punya la.. Tak ke koo rasa terk0jut.. rasa nak marahh ade.. rasa kecewaa ada..

Kami yang main, kenapa mereka yang KENDURI kan hamper kami?? Amboii amboii amboii.. biasa dia tuhh.. Pehtu bile dh tau dorang kenduri kann, dapat nih aje?? Hahhaha. lawak lawakk.. Takat oreo ni aku buleh beli spl0hhh laa..Bengang bengangg.. Masa ngah carik pemainnn koooooooo sibukk sebut sebutt nama kiteorangg dan kiterang takde bantah pon ikutt jeee.. pastu sesedapp rasaaa KENDURI kan hamperr kami... sob sob sob! Kecewa sedikitt.. ckittt je..

Keesokan harinya dapatla panggilan dari Bosshh kami "Sebenarnya tu hamper sayaaa. utk tempat pertama. Kite punye dapat medel.. " Laaa.. medel plak dahh?? Kejap hamper kejap medell. Lantak pii la dengan medel ke hamperrr ke.. Aku malass nak tau dah, sbb bukan main betui2 pon.. Kah kahh kahh! Cam % &^$%8 $*&%^ je okeyy..


aku ingin tekankan disini.. tak buleh bla ayat.. huhuuh!!

Rasa cam kecewa sbb satu kalau la org yang menceritakan psl "KENDURI KAN HAMPER KORANG" tak cerita mungkin kiteorang taktau dan takde sakit hati sgt.. dia yg habaQ hamper kami jadii tak salah la kalau kamiii sakitt hatiii kan kan kan.. Lenkali jangan sebarkan cerita kalau tak tahu kesahihan hamper tersebut kerana buleh menyebabkan perbalahan antara org yang tak bersalah..

ke dua, aku takleh tgk biskut n oreoo tuhh.. Hahhaha! Sakit hati adoo... Cam hampehh pon adoo.. Sushahh payahhh main bowling dapat nih..?? shian kan.. sib baik bukan kami punya.. hohohohooh!!

Tolongg erkk tolonggg.. jgn sebarkan cerita tak betuii.. Aii tak shukeee laaa!! Jgan mainkan hati dan perasaan aii ni tawww.. babapppp kanggg!!

Keh keh keh!!



Saturday, March 20, 2010

Tak suka SIMPTOM nihhhhh!!!

Ehem Ehemm.. Untuk bacaan wanita sahaja.. Hiks!
Aku tak bapa suka la bile saat saat ini.. Segala-galanya cam hampehhh bile keadaan ini mula berlaku pada diri aku nih..

Kadang2 rasa nak marahhhhhhh je..
.
.
.
Kadang2 rasa nk nangis dengan tiba-tiba.. Emo lebeyy!!
.
.
.
Kadang2 apa yang kooo buat rasa tak kena..
.
.
.
Kadang2 rasa nyampahh je kat orang.. walaupon orang itu tak bersalah.. heee!!
.
.
.
Kadang2 nak senyum pon agak ketattt je muke..
.
.
.
Kadang2 sensitip tak bertempat..
.
.
.
Kadang2 takde semangat nk buat apa2 bile jerawat mula tumbuh.. down trus!!
.
.
.
Kadang2 rasa tak sedapp hatii je.. Pikir yang bukan2..
.
.
.
Kadang2 ape lagikkk?? erkk.. haa byk sebenarnya.. kadang2 buleh jadi blur secara tiba-tiba.. lallalala!!


Napa la menda ni semua MESTI berlaku.. Tak bestt okeyyyyyy.. Sgt menyampasss dengan diri sendiri.. HAhah!!
.
.
Rasanya bukan berlaku pada diri aku je.. Kat ullosss mesti ada gak kan kan kan.. Kalau takde tu mesti kurang normal..Kekkekeke!! Camne nk hadapi masalah ni erkk.. kadang2 rasa semua orang yang kat sekeliling ni menyakitkan hati.. Dah cuba control perasaan ni.. tak mmg takleh..Seyes mmg takleh.. ^_^
Pastu 2 atau 3 hari dah okey dah.. Haaa.. tak ke orang keliling koo bengkekkk je dengan koo.. Haha!!

Friday, March 19, 2010

Gosip ngalahkan artis..

Masa dalam perjalanan ke JB harituh, dr liza ada tanya aku sesuatu..

Dr Liza : "Wa.. i nak tanya u sesuatu nih..?? yela i dgr budak2 dok cerita pasal u.."

Cik Wawa : "Psl sy?? psl ape tu yer Dr..??"

Dr. Liza : "Dgr2 u dah bertunang ke nak bertunang.. betul ke??"

Aku hanya mampu ketawa.. sebab dah biasa dgn cite2 gini.. Kelakoo pon adoo..

Dr. Liza : "yela.. drpd i tanya orang.. lebih baik tanya u sendiri.."

Cik Wawa : "Makaseh la Dr sbb tanya sy sendiri.. Takde la semua tu gosipp je.. Belum bertunang lagi.. Hehehe.."

Dr. Liza : "Owhh yeke.. Tu yang nk dgr dr u sendiri.. Bile nk langsung??"

Cik Wawa : "Huh???" blur tetibe.. hahhaha..Aku heran la.. Ghupe nyer ade la orang-orang ni suke cerita pasal aku erkk.. Haha.. Ape yang korang cerita erkk?? Ape yang nk tau sgt tu?? Meh tanya aku sendiri meh.. takyah la korang tertanya2 tanpa jawapan.. hahhahaha.

Tapi bagus gak kan.. atleast ade gak org nk tahu psl aii kann.. ^_^
Dont worry la.. nnti kalau aku betuii nk bertunang ke nk kawin ke aku wat announcement erkk.. Biar semua tau?? okey... ke nak wat press conference?? Overr tauu.. muehehehhee!!
Gambo-gambo diatas diambil ketika dalam perjalanan pulang KL.. Dok belakang dah macam boss.. Nk wekk pon adee bile dok belakang ni, baik aku yg drive takde la rasa nk wekk wekk.. Peninggg..

Alice in Wonderland

Isnin aii cuti, saja apply cuti konon nk celebrate birthday abah tapi tak jadi.. So bwk anak-anak buah Lalan nonton 'Alice In Wonderland' kat Alamanda..

Bwk budak2 mesti la tgk cite nih kan, mesti dorang shukeeee nyer kan kan kan..Tapi sayangnya cerita ini agak membosankan.. Jalan cerita sloww la.. Ke mmg aku yang tak minat cerita gini??

Tanya la budak2 tu..
"best tak cerita tadi??"
"tak best la.. rasa nk tido je.." sweet je cara ckp tuh.. ^_^

Heee.. Nampak tak kebosanan mereka sampai nak tertidoo tuu.. Yang si adik plak ashik tanya si kakak "dh nk abes ke?? lambat lg ke nak abes.." Alololooo... shian je.. =P
Tak amek plak gambar2 mereka berdua yang kiut ituu.. ishhhh!! camne leh tak amek, salunye aku yg gegeh snap gamboo.. alahaii..


Thursday, March 18, 2010

Pergi tak kembali..

Atuk sedara ku telah kembali ke Rahmatullah semalam. Meninggalkan kami buat selama-lamanya.. Semoga arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.. AL-FATIHAH.

Arwah sudah terlantar kat hospital dalam 1 minggu camtuh la, tidak sedarkan diri. Terpaksa menggunakan bantuan mesin. Dgr cerita jatuh kat bilik air..Takde pape sakit serius pon.. Nak kata sakit tua, takde tua sgt. Masih kuat lagi.. Mungkin akibat jatuh tu kot, terhentak kuat pada kepala..

Balik je keje aku dan mama hari2 terus ke hospital melawat arwah.. Sib baik hospital ampang dekat dengan rumah jadi takde masalah tuk kesana..

Ada aunty berbangsa cina disebelah katil atuk ni, menangis teresak-esak.. Ingat sedih ngn suami dia, rupanya dia sedih tgk atukk.. Datang dekat katil pesan kat aku "Ckp2 dengan u punya ayah.. Dia hidup lagi tuh.. Dia dengar ape yang u cakap.." Aunty tu ingat tu bapak aii.. Menangis beria-ria aku plak yang sedih tgk.. hmm..
Bile terima berita pemergian atuk semalam, kami redha.. Sehari sebelum meninggal tu mak dah kol soh semua datang tgk sbb dah nazak..

Mandi dan kapan semua dilakukan kat hospital. Sebelum kapan tuh, semua ahli keluarga dipanggil utk menatap arwah buat kali terakhir. Masa ni sedih sgt2.. Seorang demi seorang cium arwah, bile mak soh aku taktau napa taknak.. Takut airmata ni kena, tak baik plak jadi lebih baik takyah..

Dikebumikan di tanah perkuburan kg cheras baru..

Terima lagi satu berita dari Shahrol.. Dia sms bgtau Ali adik kpd matnor meninggal. Huhh.. terkejut lagi.. Ali dan Mad nor kawan aku, mereka ni adik beradik.. Dikabarkan meninggal dalam tido.. Ingat nk singgah umah arwah sekejap tp tak sempat, sbb baru nk wat post mortem.. Dikebumikan kol 6 ptg.

AL-FATIHAH. semoga arwah ali juga dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang beriman.. Amin.

Semalam kira penat sgt2, dengan panas lagi mau leh tumbang. Harini keje pon cam tak bermaya je. Mau cuti lama lagi buleh?? =P

Selamat Pengantin Baru Yusna Azmira

Apa2 pun wish dulu..

Selamat Pengantin Baru buat Yusna Azmira & Mohd Suhaimi..Owh pengantin perempuan itu macik ku, walaupon sebaya dia tetap pangkat macik dan ai anak saudaranya. Tak penah panggil dia pape pon, macik ke maksu ke tak penah panggil. haha.. Sbb jarang la nk borak2, jumpa pon 4 tahun sekali camno tuh?? =P

Balik je dari Skudai main bowling tuh, rehat kejap terus siap2 utk Malam berinai.. Aduhh penat jgn ckp la.. Kebanyakan gambar2 semua hasil dari pakcik fendi ku.. Aku sgt penat dan malas nak snap snap ni semua.. Heee!!Malam berinai yang sgt simple.. Takde sesalinan kott..Bersama keluarga..Cik Wawa, Mak Uda, Kak Ita & Acu..Majlis Bersanding pada 14hb.. Bertemakan Pink + Hijau pucuk pisang.. sweet je!
Makan beradap. =)
Buleh plak baju Abah n Yang buleh sama.. Hahha! Tau aar adik beradikk. =PRamai nyer toksah ckp.. Pantang orang bangun je terus duduk makan.. Hehe.. Cuaca yang sangat sangat terikkk.. Panas berpeluh2 baldii... Makan plak takleh nk lambat2.. orang semua tunggu nak duduk je. Aku ni tak sempat nk nikmati makanan itu, abes je terus bangun kasi orang lain plak..
Abah n adik nyerr.. Cik Lee yang masih bujang.. Ntah bile nk kawen pon taktau.. Cik Lee ade calon tak?? kalau takde meh akk carik kan.. Keh keh keh!! =P
Yang n Mak Yang.. =)
Baby Amar yang sangat baik.. Tak meragan pon.. gud boy!! =)Balik je dari kenduri masing2 konvoi ke hospital ampang melawat Ayah Cau.. Aku panggil atuk lerr.. Terpaksa berkampung kat hospital tu sampai kol 4, ingatkan hari minggu leh masuk awal, sekarang dh takleh eyh??
Kebosanan menunggu.. =PNgant0k ke makuda?? heeee..
Dan gambar terakhir dari Adam.. =)
Sejak akhir2 ni jari jemari ku ini agak berat ingin menaip keyboard.. Why?? Why?? Byk siot entry tertangguh.. Yang aku rajin aku post, yang rasa takyah tu biarkan je la basi dalam draft tuh.. lalallala!~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998