Wednesday, January 27, 2010

Gathering @ KL Sentral

Minggu lepas blogger yg comel lotey dari AS turun KL, motif?? Mau jumpe kawan blogger, mau shopping dan mungkin juga mau survey tuk birthday party dia nanti. Heeee!!

Kak wanie ni kalau arrange perjumpaan gini pasti riuh, pasti ramai.. Tarikh yg dia pilih selalunyer sesuai dengan aku.. Free sesajorr.. bagus! =P

Kak Wanie, sahabat yang aku kenal melalui BLOG.. Sekarang aku suke penampilannya yang bertudung, dan semakin slim, diet katakan. Org sibuk makan ayam kentuky tu, dia makan salad je ok. Aihh! Gegehhh.. aku cube hasut soh makan ayam, takmo nyer dia. hiks!
Sudah tentu aku bwk bodyguard aku sorang nii.. Janji kena upah dia. Haha!
"Adikk, j0m la temankan akk, nnti akk belanje kfc.." Haaa.. laju je siap.. heeeee!! Tapi byk tanya la skit dia nih..

"Kak, ramai ke?? Sapa lagi yg gi?? Nak jumpa ni wat ape?? Adik kenal ke?? bla bla bla blaa.." Aihh! Rasa nk je tempeleng soh diam. Hee.. Tapi aku layan je laa, kang tak layan dia takmo pi baru tau..
Memang riuhh gilerr kat sana, cam tak fedulik org2 kat keliling. Suara kak wanie gelak je sesajor, dorang ni memang lawak gilerrr, aku terkekek2 je gelak.. =PNemo bersama jejaka yang aku lupe namanya.. =PSudah tentu Jim datang bersama Uncle nya Nuar.. =PRizZ, Aiz0uL & Anuar Kamarudin..
Kak Heze.. Angkut bwk anak2 sekali datang cni.. HehehE! Sib baik anak2 tak kisah.. =)AJ bersama jejaka yg taktau namanya, tak sempat berkenalan.. Pemalu kot, diam je.. =)
AJ!! Ape ko nyer link wehh.. aku carik tak jumpe.. Haha!Owh Jim dan Nuar belanje Dunkin Donut ptg tuh.. Tapi aii tak makan pun takut berat naik. hahhaha. buleh gitu?? =PShuke nye ko nuar ekk. Haha. Nk gak tempek gambo ni sbb ko tempek gambo aku nganga besoo. cehh! Hehhehe!
Tgh2 tu mama kak wanie.. Dan gadis itu wa taktau plak sape.. hee! Mari kasi link kamu yeah! =PAJ, NUar, Jim & Wawa Nadwa.. =)
Masa ni aku tak tahan nk gelak nih, AJ buleh nak tersungkur depan aku. Hehhehe. Buleh berpikir lagi nak tolong ke tak, nak tolong ke tak?? Takyah la tolong pandai la koo bangun sendiri.. Hahahha! Jalan kt tempat tu pon cam berhati2 skit, kang aku plak kena buwekk malu je.. =P
Orangelily.. First time jumpe, penah masuk blog dia sekali pastu sesat tak jumpe2 dah.. hee!
KAK Heze, KAK Wanie & ADIK Wawa.. =)
Okeh! Gambo beramai.. Sebenarnye aku malu sikit, org tgk je.. Hheh! =P
Peluk kuat2 bagai tak mahu berpisah. Over!! hahahaa.. Dah nak balik pon, tu yg berpelukk bagaii.. Adik baru kol 6 dah sendeng2 ajak balik.. Aihh!NUar, kurangkan kontroversi tingkatkan prestasi.. haha. Layannn!~
Aii tak beli lagi novel u nuarr.. Dah nk masuk novel ke dua dah pon. hiks! Nanti pi carikk kat kedai erkk.. =POk gambo terakhir sebelum pulang.. Baiii!! ok.. Caw bedahh! (gaya ala-ala dj suria fm.. haha cam siot je!)
Owhh pi sana naik putra je, parking kat jelatek naik je tren, takyah susah2 nk redah jemm bagai kan. Padahal taktau jalan ke KL Sentral nuu.. Alasan je.. Kekekke! =P

Tuesday, January 26, 2010

WAWA.. 24jam sentiasa bersama mu..

Hohohohoh.. dh jadi tokeii kedai sekarang yerr.. Jangan tatauuuu!! Hahhaa. Thanks to Amin snap gambo ni utk aku.. Utk aku ke?? Ntah la.. hehe!

Dia bagi tadi terkekek2 aku gelak depan pc nih.. hihihih.. =P

Mari mari ke kedai WAWA.. macam2 adoo.. Milo adoo, gula adoo, kicap adoo dan lain2.. Perkhidmatan penghantaran juga diterima, burung atas tu akan hanto barang ke rumah anda, secepat mungkin. Hohohooh!
Pstt pstt..!! klu korang pi kedai WAWA ni jangan carikk aii plakk tauu.. Aii takde kt kedai, yg ada pembantu aii je. wakakakka!~

Monday, January 25, 2010

Black Canyon

Jumaat lepas, kami kuar makan di Black Canyon plak.. Cuba rasa tempat baruuu.. Dari luar kalau tgk gambo2 makan yg ditempek didinding2 tu tgk amat menyelerakan. Tu baru tgk gambo belum makan lagii.. =P

Menu juga agak besauu.. Jenuh nak baca satu-satu, nk pilih juga susah. Semua nampak s0dapp. Fening fening mau makan ape neh.. heh!Menu utk air juga ada, pilihan juga byk..Cik Zira, masa utk ulangkaji yer. Weee!~Puan Yanti Hajar.. =PCik Baie.. =)Puan Nurul Syahida & Cik Wawa.. =P
Opss! terlelap plak.. =)Cuci-cuci mata tgk menu yang kami order yeah!
Seketuii lengkuas dalam tuh.. Hambekk.. =P
Aku order yang ni.. Tomyam dia buleh tahan.. Dapppp!~
Ni pon sedap.. Ada isi-isi ikan.. ikan ape tu den taktau tak sempat nk kaji.. lololooo!!Huiii kenyang nyerr.. Kalau hari-hari makan gini mau bertambah-tambah kilo kat pipi nih.. Huhuhu!!~


Ragam si ADAM..

Sejak dah ada adik baru ni, sifat abang makin terserlah. Amat menyayangi adik Amar dia nih.. Kejap2 datang sayang, kejap2 datang belai, kejap2 datang borak.. Si adik diam walaupon sesekali rimas dengan gelagat si abang. Huhuhu!~Lahir nyer si Amar, si adik Adif dipinggirkan.. Shian Adif, sentiasa kena buli si abang Adam. "Napa adam buat adik camtuh?? tak baik tau" Tegurku kepada Adam. "Adam tak sayang dah Adif.. Akak amek la adif bwk balik umah akak.." Hehhee.. Buleh gitu??

"Adif, nak ikut kakak balik tak??"

"Taknak!!"

"Jom la ikut akak, adam tak sayang adif dah.."

"taknak.. adif sayang adam.." walaupon abg dia perlakukan dia sebegitu rupa, perasaan sayang tetap ada pada si abang. Heee!!~

Si Adif ni selalu mengalah pada abangnya, lembut je. Yang adam plak kasar, kalau dia hentak betui2 dia buat kat adik nih..
Baju sekolah Adam. Masa mula2 mula sekolah, takmo dia pakai baju ni. "Adam tak suke pakai baju ni. takmo pakai baju ni. Ni baju perempuan...!!!!" sbb ada reben jadi kata baju perempuan. Hehe! Jenuh gak suh pakai. Puji2 sikitt.. baru nak pakaii..Pantang aku datang rumah mak, mula la tunjuk kerja-kerja sekolah yang dia buat. Semua dia kuor.. Semangat buat sekolah depan kiterr kan.. "Kakak, td kan adam dapat 3 bintang, semalam dpt 1 bintang je sbb adam kaler keluar2.. akak, harini teacher ajorr nyanyi laguu.. bla bla blaa blaahh" tadah je la telinga mendengar. Lagi2 kalau dia nyanyi lagu yg cikgu dia ajoo.. ngnt0k ko tunggu nk bagi abes.. hehhee! =PSi nenek mengajar cucu.. Kelakor kdng2 tgk mak ajor adam.. Mak ajorrr sikit kena marah.. "Bukan camtu la mak.. teacher ckp kena buat camniii.." =P
Pastu dah lentokk dah.. "Makk.. adam penat la. Buat nanti2 la buleh??" heee.. Sabau je la..
Iklan sebentar bersama botoii susu.. =)
"Adam belajar rajin2 yer.. takmo nakal2 tau.." Adam tak nakal la kak.. adam baik jer dalam kelas..

Yolah adamm akok ko ni cayoo sgt2.. heeee!~


Friday, January 22, 2010

Adnan SEMP-IT

Ku dah tgk cite ni. Takde la aku gelak sampai pecah perot pon, gelak giler2 tu taklah, gelak biasa2 je. Gelak pon cam cover ayu gitu, kdng2 terlepas gak. Heee!
Cume yg speaking london tu kelakar ckitt "I dont want banana fruit two times!" muke plak slumberr je, cam tak bersalah je.. =P

Time angah raja lawak nyanyi tu pon lawak gak, cam siot je dia nyanyi. hiks!

Kira Shaheizy Sam (adnan) berjaya melakonkan watak dalam cerita ni dengan jayanya. Nak tau best sgt sgt sgt ke tak pi la tgk sendiri, maleh nk komen byk2. Haha.. Buleh gitu??

Hehhee..


PurpLe = uNGu

Aku baru beli cadar baru tau. Tak penah ada lagi kaler purple, jadi beli la kaler nih. Tapi memang kena kutuk kaw2 dengan abah dan adik lelaki aku.

Macam aku ni kalau mata aku dah suke, orang kata apa pun lantakk korang la kan. Tapi bile orang kutuk2 cam tertanya2 gak.. Ishh.. tak cantekk ker? haha.

Abaii kan yg bersepah tepi tu yerr.. =P
Abah : napa pilih corak ni?? cam kain pelikat abah je??

Uwaaa.. buleh gitu?? Tak kisah la kain pelikat ke kain batik ke akk tetap suke dengan pilihan akokk.. hiks! Bile abh ckp camtuh aii diam je lam malas nk ckp ape2.. =P

Aik : Kak, dh macam wallpaper aku tgk cadar ko.. Tak kreatip langsung..

Ishh.. suke ati aku la.. Ada aku minta komen ko ke aik.. Hahhaha!

Balik keje semalam buleh abah amek bunga mama letak gini kat katil aku, tgk tgk tgkkk kotak one drop perfume mama pun dia letak atas katil aku.. Cis!! Aii baru balik keje, penatt gilerr. tau smlm. Nak gelak ado.. Nak nangis adoo.. Nak marah pun adoo. Hiks!Kebetulan semalam pkai baju batik kaler purple.. Huhh! Bile masuk bilik semua nmpk purple je. Tak tau napa sejak akhir2 ni semua yang aku beli kebanyakkan kaler nih, aku bukan la seorang yang obses dengan kaler tertentu, kaler purple ni mungkin kebetulan sajorrr..

Pstt pstt.. pegang kotak tu cam nk promote je. eyh bukan yer.. takde kena mengena pon taw! =P

Wednesday, January 20, 2010

Wakenabeb!!!!!

Pada suatu petang yang indah, aku berjalan pulang ke rumah bertemankan mama tersayang. Memandangkan parking ku agak jauh, kena la menapak sedikit, sambil menikmati keindahan kawasan halaman rumahku. Hiks!

Nyampah huh buat ayat gini. Haha!
Memang tiap-tiap petang balik je keje, aii dengan mama mesti lalu kat kereta abah ni tau. Petang semalam tertibe ada plak kertas kat viper abah tu. Tgk kereta orang lain takdak plak. Cam heran je, peliks! "Ma, ape tu ma?? Jom tgk.."Lepas je baca, aku dengan mama gelak gile-gile terkekeh2 rasa nak terkucil pun ada gak. Menitis air mata, bukan sebab sedey ke hape sbb rasa lawakk gilerrr.. adehh!! abah abah..Korang baca yerrr!! hihihihih.. =P
Camne la abah bleh terpikir nak buat camtu pon aku taktau la. hahaha! Buleh plak agak kiteorg akan tergerak hati nak baca.. Mama yang baca ni pun gelak gilerrr2.. haha! rasa cam terkena bebbb.. =P
Owh sila lihat baju mama yer, cantek kan.. heee! Promote ckitt!~Peace!!
Tgk baju aku gak erk. lalala!! nak tunjuk gak tuh, tumpang lalu nk promote ckitt je.. hehhe! Bile tgk balik almari aku kan, byk plak baju kemeja aku kaler purple.. Camne buleh beli kaler purple plak ekk.. aiyakk!~
Mama yg ajak bergambo dlm lif yer, bukan aku. Sib baik dpt mak yg shuke bergambo.. Senang satu kapla je!
Kadang2 kan, abah aii ni kalau ape yang dibuat aku rasa alololoo sooo sweet, comeii.. hehehhe!

Penah sekali dulu, agaknya dia ternampak kete aku, dan aku lalu jalan yang sama nk balik umah. Kete abah kat depan, kete aku kat belakang.. Kira ada sebuah kete lain ditengah2 antara kami. Memang tak perasan pon abah kat depan tu..

Aku nmpk ada la seorang laki ni kuar dari kete, aku ingatkan kete dia kena langgar. Ghupe2 nya abah aaiiiii yg kuar kete, siap lambaii tangan kat aku, beria melambaiii kooo. Dia kuar tu pon cuma nak bagitau yang dia kat depan, buleh gitu??. Hahhahahhaa.

Takyah la kuar kete bah oii, tepon bgtau je sudahh.. Tak ke kelakar weyh. Sanggup kuar kete, lambaii tangan. Masa tu plak jem, buleh la dia kuar kan. Aihh abah abah.. Aku ngn mama dalam kete ni bantaiii gelak, sampai ke umahhh sisa gelak tak abes lagi.. Dalam hati aku cam alahaii gaya abah tu kdng2 cam budak kecik je, sweeett sgt!! heee! =P

Sayang Abah!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998