Wednesday, December 22, 2010

Kampung Morten : Oh Chantek nyerr!!

Masa otw balik KL si Ijam singgah melaka sat, katanya nak bawak kami makan. Ok je lah. Malas cakap banyak pon sebab dia yang drive kan. Hehhehe. Pastu sibuk carik kampung chantek. Hah?? Kampung chantek??

Oh bila dah sampai kan uolls.. Memang chantek sungguh kampung ini yer. Namanya Kampung Morten. Huihhh semua rumah hias dengan lampu-lampu. Dah macam rumah berhias plak. Hehhehhe!

Agaknya bape ntah bil bulan-bulan kan..?? ^_^
Rasanya yang ni memang perhiasan je kut. Takkan org nak duduk sini plak. Hahhaha. Tanya si Ijam, ade ke orang tinggal. Katanya ada yang memang penduduk kat situ, ada yang buat homestay dan ada juga buat rumah utk pameran je kutt.. Oh baru tauu..Sape-sape org melaka meh la cerita ckit... hihihi!!
Ingat si Ijam nak bawak tempat lain lagi. Ghupenya jalan sini je. Hahhaha. Sooo banyak gambo kat jambatan ini sesajorrr.. layan gambo je la erkk.. =P
Oh atas kepala ku ada bola-bola api.. =)
Shuke plak gambar ini kerna aku nampak kuyus kan.. hiks!
Lepak kat jambatan ini sahaja cuci mata tengok kapal ulang alik bwk pelancong kutt..
Kena bayo Rm10 yer untuk dewasa..Model jambatan! =)Berlatarbelakang rumah lampu-lampu. Oh sangat chantek! Seyes..Orang nak amek kita senyum aje..^_^
Muka kepenatan. Dari pagi kursus balik singgah melaka plak, mau tak penat.. aiyak!
Mereka berdua yang tak kenal erti penat. Haichoooo! pelik tol la dorang ni. Aku yang tak drive duduk belakang sahaja jadi madam pon penat tauu.. hehehhe!Jalan jauh-jauh sekali cakap taktau nak makan kat mana. Tak ke hangit satu badan, dah la orang lapo kan. Hehhehe! Sekali bawak makan kat tepi jalan je. Nampak cam ramai terjah je kedai makan tu "selera utara" gitu..

Orang kalau dah lapo kasi ape pun semua tibai je.. hiks! Telur mata itu WAJIB adoo.. =)
Singgah sebentar di dataran. Baru je parking datang 2 3 orang budak kecik bagitau "bang bang kat sini takleh parking, kete sebelah tuh dah kena saman.." oh nasib budak tu habaq awai-awai kalau takkk, tak pasal-pasal dapat surat cinta. Huhuhu!

Jadi la dapat singgah melaka walaupon sekejap ajoo.. Melaka makin membangun kan. Negeri lain bila lagik..?? =)


Kredit pic to Hafizuddin.

1 comment:

HaNa HoNeY said...

river cruise tuh
rtu jalan2 p xjumpe kat mane tmpt nek nyer
tambh plak jem..
memg tensi
mogok xnak g melaka dah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998