Friday, December 17, 2010

Cucuk sana cucuk sini. Alahaii kesian sgt!

Seyes aku memang tak sampai hati kalau tengok anak-anak kecik ni di cucuk sana di cucuk sini.. Adoii kesian sgt! Dengan tangan kaki yang halus itu, dicucuk dengan jarum untuk masukkan ubat tu rasa alahaiii...

Kalau korang gi hospital pedriatik tuh, memang kesian sgt lagi-lagi tengok ada yang baru lahir pun adoo.. Doa-doakan la anak-anak kecil itu semua cepat sembuh. hmm!
Si kecik Muhamad Amar, anak acu aku minggu lepas kalau tak silap kena tahan wad. Memang sejak dilahirkan si Amar ni kerap sangat tak sihat dan lelah. Dah banyak kali kut kena masukkan gas. Satu lagi alegik pada ubat, kalau tersalah bagi ubat tu abes satu badan naik merah-merah. Amar oh Amar cepat sihat k.. risau sgt! Aku tak penah lagi tengok kena cucuk kat kaki, selalunya cucuk kat tangan kan.. Hurmm! Sebab tu kalau gi spital aku jarang duk lama kat sana sebab kesian dan sedih. Kadang tengok anak-anak kat katil sebelah lagik teruk. Aduhaii!Meh tengok gelagat Amar k.. Oh sgt comey!
Pandai dia cenyumm.. Amar cepat sihat k sayang. Kakak sayang kam0oo sgt!! ^_^Oh mesti ada gambo tuan rumah punya walaupon hanya satu.. Hiks!! Ni pon lepas swimming tu terus geges ke hospital. Mandi kejap je pun tapi kulit cepat tol gelap. Huii!!!

Kredit picture Acu fesbuk.. hehe!


2 comments:

Rashid said...

wawa.. kasihannya tapikan ada orang tuu senyum jee .. takdepun raut kasihan. hehe

Hezesuze said...

cucuk untuk kebaikan xpe uols...cepat smbuh hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998