Tuesday, December 14, 2010

Biar papa asal bergaya

'Biar papa asal bergaya'. hohoho!! tu tu cannottt. Takleh pakai oh peribahasa itu, jangan la amalkan! Kelak nanti merana diri.. ehChewah!

Kisah benar. Sila ambil iktibar. hehehhe!

Once upon the time.. eceh! gelabah. Hahhaha! Pada suatu hari yang kurang indah ku bangun dari tido dengan malasnya mengenangkan kekeringan yang melanda diriku. Kekeringan yang dialami oleh orang lain juga mungkin lah di hujung-hujung bulan kata kann. Fulus cukup-cukup je untuk minyak kereta. Ok cukup la ayat skema setakat itu sahaja.. =)

Diwaktu kekeringan ni la mama dan adik perempuan ku ajak shopping. Ko tak rasa membara ke ketika itu???? ok ai bawak juga mengenangkan adik perempuan aku ni dah nak mula practical jadi mesti nak beli barang kan. Excited betul semua nak beli baru, hamboiii dia tuh.. jeless!
Iklan jap!
Dari belakang ada gaya model jalan tak?? sila jgn muntah disini.. wakakakka!

out of topic sat.. Terima kasih kepada yg sudi dengan shawl dan gaya ku ini, tuan punya shawl kat belakang ai tuh.. hiks! Kata adik beradik, jadi barang dia barang aku gak. Tapiii ada gak barang dia takleh usik kang patplohpat malam ashik ungkit je.. hahahha!ok sambung kisah tadi.. Ok bawak la mereka ni shopping kat jusco AU je, mereka yg nak kesana. Hihihih. Sekali tengok mereka mereka ni shopping hangeettt je aku tengok tau. Kita ni dah macam ape ikut ke sana ikut sini, mereka heran pon idak. Dah la ku pkai kemain gelemer ber'shawl' bagaii.. Malu kat diri sendiri. aiseyy!

Bukan nk offer.. "kakak nak handbeg?? kakak nak kasut?? kakak nak baju..?? Kakak nak itu kakak nak ini?? bla bla bla.." Kejam tau! hahaha.. mencik tol! Setelah menyedari diri ini tidak diendahkan, bawa la hati yg lara ini di luar duduk bersama makcik pakcik yang tak larat jalan kat kerusi luar tu. Tunggu sampai mereka habis shopping.. Tu pon tunggu punya tunggu tak reti2 nak call tanya aku kat mana. Bertapa lama nya mereka ni shopping. Hiks!

Sawadikappp!!
Lenkali berbelanja tu beringat ckit.. Bila dah kering kontang p0ket tu nak nyesal pon takde makna nya, pesanan untuk diri sendiri sebenarnya ni.. hehehe!Marilah menabung utk masa hadapan. Tak perlu shopping sgt, pinjam je adik beradik punya baju harap-harap orang lain tak perasan lah. ekkekekek!

"Namun secara rambangnya saya berpendapat, antaranya faktor yang sangat ketara yang menyumbang kepada kemuflisan orang Melayu adalah kerana mereka suka menggayakan hidup melebihi kemampuan sebenar."


Kopipes dari
jasindaily.blogspot.com

Setuju dengan petikan diatas.. Kan?? (^_^)


6 comments:

EpoLღKunang2 said...

Kirimsalam kat adik Wawa, boleh? ahak ^^

Wawa_Nadwa said...

EpoLღKunang2 :

sempat lagi ko mengatalkan..
hahha

mekchu said...

cantik2 gmbr kat sini.. & nice blog too.. salam kenal :)

mEiZ SHA said...

HEHEHE
setuju statememnt di bawah tu..

muka sama..:)
comel kamu berdua..:)

Wawa_Nadwa said...

mekchu:

tenkiu mekchu..
=)

Wawa_Nadwa said...

mEiZ SHA :

sy pun setuju.
=P

maceh maceh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998