Tuesday, September 7, 2010

Gotong royong bubuk lambuk MERDEKA

Minggu lepas kat opis ade gotong royong masak bubuk lambuk utk disedekahkan kepada staf dan student disekitar kampus.

First time gotong royong gini rasa seronok plak, dah macam kenduri kawen koo.. Riuh!!~

Sehari sebelum gotong royong tuh, dah start potong2 bawang segala bagai. Air mata masing2 deras je keluar masa potong bawang tuh.. huhu!!tidak kira pegawai ke staf bawahan sama-sama wat kerja.. =)Ketua unit pentadbiran juga tidak ketinggalan membantu, dengan berbaju batik lagik.. heee!!Candid by Yusran. Masa ni ngh potong bawang putih. Pisau dah takde yg tinggal pisau butter, tu pun buleh gak bagi kat aku. Heee!!Cakkk!!~

Tiba la hari gotong royong, datang pagi2 tu dorang dah mula buat apa yg patut. Masa sampai tu aku berbaju kurung. Tgk semua pkai t-shirt je, lari pi tukaQ baju sat kang bau bawang sesajorr.. lalala!!
Masak 3 periukk.. =)Basuh daging tuk direbushhh.. =)
Potong carrot dan bahan2 lain..
seperti biasa pantang nampak camera senyumm je koo.. haha!~daging yg telah direbus, dipotong halus2 utk dimasukkan dalam bubur lambuk.. =)Haaa.. ni adalah tukang masak kami, Pok Leh.. =)Our Big Boss!! =)Prof Madya Zainudin.. =)Pas dah masak2 semua, staf lelaki tinggalkan kami staf wanita utk solat jumaat. Dah rasa sejuk ckitt, baru kami bungkuskan utk diedarkan.

Masa ni tgn lenguh kooo membungkus, byk tuh... haha!!~

Dah selesai semua Pengarah Kampus datang utk perasmian dan pastu baru edarkan. Alhamdulilah selesai juga hajat opis nak sedekahkan bubur lambur kepada org ramai. Yg besh nyer siap ade tukang rasa ok sbb tu rasa sedapppp.. Lallalallala!~

1 comment:

♥ QaseH ♥ said...

syok nyer gotong royong reramai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998