Wednesday, August 18, 2010

Trip Berkelah : Tersenyum puas..

Pengalaman tido di dalam khemah adalah amat mencabar kerana kawasan ni byk batu-batu, permukaan yg tidak rata maka terpaksa tido mengiring elak batu besar betui-betuii kat badan. aduhh!!

Pagi tu bangun dorang dh terjun sungaiiii. "Woiii tak sejuk ke haaa.. ??" Tak takk air rasa panas ni. Haha! Caya la air sungai panas pagi-pagi ni.. Nipuuu je! =)

Sejukk sejukk pun salin baju basahan juga mandi yer. Yela tengahari dah nak balik jadii mandi la kamuu puas-puasss. Menggigil gak la, bayangkan la pagi-pagi buta koo dh berendam dalam sungaii.. (~_~)

Puas mandi, kemas-kemas tapak khemah pastu siap sedia utk balikkkkk...
Bergambar bersama sebagai kenangann. Kami sgt HAPPY!!~Jejaka terhangitt dipasarann.. lalallala!!~~ =)
Gadis-gadis dan mak gadis yang cun melecunnn!! hehe.. =)Kenangan yang tak dpt aku lupekan. Inilah pertama kali aku masuk hutan malam-malam. Masa ni la aku nk buat aktiviti ni semua, yela mane tau dah kawen sok-sok laki koo tak mungkin kasi kooo join aktiviti camni lagi kan. Heeeeeeeeeeeee!!~

Nasib baik juga aku tidak erk erkk selama aku berada dalam hutan tu. Selamat denn. Kalau tak terpaksa jadi macam rakan-rakan yang lain, terpaksa mencakul dan erk erk dalam semak samun Aku ni tukang cover line. Hahhaha!!~Perjalanan turun mengambil masa tidak sampai 1 jam kott.. Nak turun kejap je siang2 ni nampak jalan ckit. "owhhhhh jalan ni ke yg kita jalan mlm tuhhhh.." hehe. Baru nampak jalan kooo.. =)

Cuaca yang panas terikk mencucukk2 kulit koo.. Seriuss!! terbakoo rasanya kulit ku ini..

Yang kelakoo nya time jalan dalam hutan tuh, masing-masing dah berangan nak air kegemaran. Mulut tu ashik sebut.. "huiii dpt air sirap limau ni perghhh sedapp nyerr.. dapat air miloo ais ni.. huii dapat air laicii perghh" muehehehe!!
Selamat sampai sudah ke pintu gerbangg.. Berhenti rehatttt!!

Nampak macik tu jual air, berlariii pi beli air sejukk. Amek.. bukak.. bayoo.. terus minum dan abes kat ctu gak. Seee bertapa haus nya daku ketika ituu.. Ke air tu ckit sgt. Hahhahaha!~Bukan selamat datang dah, sudah mau pulang!!~Ni tgh tunggu jip nak ke luar dari situ..Sampai-sampai je terus order.. "Macik, sirap limau satuuuuuu..!!"

Nikmatnya dapat minumm air sejukkk.. Haus sgt ok. Dok atas tu minum air sungai se sajorr. Masa dah turun tuh sorang-sorang amek makanan. Aku plak cam tak lapo lagi so tgk je la.

Lauk plak koo amek sambal petaiiii, tak buleh jadi ni makan gak walaupon ckit sbb ade petai tuh yg tak tahan. lalallalal!~
Akhirnya selesaii juga aktiviti ni, tersenyum puas dan rasa berbaloi-baloi naik tinggi-tinggi tu.

Sila lihat kulitt ku yg terbakar ini yer, dh putih kemain susah. Nak gelap s0nang je kan. wuwuwuwuwu!!~

Dengar-dengar ada aktiviti begini lagi lepas raya ni. Yeyy nak join lagikk lah, yela beli khemah utk ape?? kalau takat nk simpan je baik takyah beli... !! Hee.. (^_^)

5 comments:

Hezesuze said...

wah tahniah akak ucapkan ko berjaya naik dan turun dgn selamatnye..

mak aiii smpai 2hari ko tak erk erk wawa?? tak sembelit ke? mihahahaha

Awek Tocang said...

ouh, dah lame tak berkelah :)

http;//awektocang.blogspot.com

Wawa_Nadwa said...

kak heze :

maceh Maceh!

hahaha!
ish tak bleh sy erk erk dlm hutan tuh. sy sampai je umah terus melabur utk masa hadapan. hahahha!~

Wawa_Nadwa said...

awek tocang :

klu gi pi la berkelah pas raya nih...
=)

atty's said...

wah caya lah wa..berjaya..
kalo time camping nie ..lagi dlm utan ..time nak erk2..tu yg payah skit.ekekekke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998