Friday, August 20, 2010

Gi wat IC baruuuuu!!

Hari isnin harituh, aku cuti rehat sbb baru balik camping. Sakit sakit badan woooo.. Angkut beg sendiri yang sgt berat.. hek hek hek!!

Bangun je tido satu badan rasa sakit, nk angkat tangan takleh, nak angkat kaki takleh.. Adoii!! Telan ubat muscle baru rasa lega sikit..

Disebabkan IC aku dah rosak, kebetulan pula aku cuti ajak la mama gi wat IC baru. Kononnya mahu buat dekat Maju Junction. Call abah nk tanya parking "Abah, kt mane erk nk parking kt Maju Junction, akk ngn mama nak buat IC baru nehh..??"

"Eyhh takyah wat kat sana.. Susah la kak.. Parking susah pastu byk kete.. Gi wat kat taman melawati.. kat bla bla bla blaa..."

Ingat ala-alang dh gi Maju JUnction tuh terus nk gi SOGO. Bengang je mama. Hahhaha!!
Aku ambil keputusan nak buat dekat Taman Melawati je sbb senang kot takde jemm bagai kan. Ikut je direction yang abah kasi, pusing pusing terus sampaii.. Wahh hebaddd giler aku. Sangat bangga dengan diri sendiri. Hahha!

Buat IC baru atas alasan tukar alamat dan CIP rosak hanya dikenakan bayaran RM10 sajorrr. Yang mama konon nk tukar alamat dlm CIP je, kena bayo RM2 je tapi sampai kaunter akk tuh kata alang-alang dah sampai tu tukar je la IC baru, kena bayo pun RM10 je kan. Haaa dengan mama pun buat IC baru gak.. HEEeee!!Masa amek gambo tuu kita tak dapek tgk gambo yang dorang amek tadi. Aku dengan slumber "Saya nk tgk gambar saya tadi buleh tak??"yela nk gak tgk kang tertibe dpt IC tu kang tak caya tgk muke sendiri, maklum la baru balik camping mungkin warna kulit ada ubah ckit kott.. hahaha!!

Yang gambo tu putih semacam masa tu ngh panas terik tu yg nampak wajahku putih berseri. muehehehehhe!!~

Isnin depan dh siap tapi takde masa la nk amekkkkkkk!!

6 comments:

Hezesuze said...

oh now guna ic kertas la ek...huhuhu

EpoL ჌Madd said...

oh wawa. cantik macam selalu. :)

Rashid said...

salam

ishhh macamana boleh sampai rosak ic tu wawa? nakal ni.. gigit ek? tu le siapa suruh cari pakwe cam tu. Stressss je ek. carilah yang macam abg ni.. hehe.



(lama tak gurau ngan wawa..)

Wawa_Nadwa said...

kak heze :

guna yg lama lagi la kak. dh siap yg br nanti br kasi yg lama tuh. hehe!

Wawa_Nadwa said...

ep0L :

terima kasih.
hehe!

Wawa_Nadwa said...

cikgu rashid :

ntah la cikgu maybe wawa ganas sgt kot.
hahahha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998